g00fy_qa napisal/-a:Mediji narekujejo o čem misliti. Mediji narekujejo o čem se bomo pogovarjali. In zdaj ko so polni prašičje gripe, se vam zdi nujno, da vsak o tem razmišlja in se za to zanima ...
Mene pa pač ne zanimajo teme, ki so trenutno v medijih - vse od recesije, preko naših politikov pa do prašičje gripe. Imam pametnejše branje od večnega medijskega strašenja.
Mislim, da enačiti (ne)zanimanje za politiko z (ne)zanimanjem za okužbe, nevarne človeški vrsti, ni ravno na mestu. Zanimivo je to, da dokler je nek razširjen virus, od nas oddaljen najmanj za kontinent, zanimanje za to še ni veliko. Ampak ko bo (če bo, če smo realni) pa denimo prašičja gripa "preskočila" lužo (glede na to, da se že širi iz Mehike v Severno Ameriko, od tam pa v Španijo in Veliko Britanijo), pa bo verjetno nenadoma zavladala panika, ni tako? Meni se ne zdi nič slabega, če smo o tem seznanjeni in diskutiramo o takih temah, ki se lahko kaj hitro tičejo tudi nas. Ko že govorimo o žrtvah med ljudmi, in sicer če se ne motim, 149 žrtev v Mehiki, se mi zadeva ne zdi tako nedolžna, za kakršno jo nekateri smatrate. Zakaj pa po mnenju nekaterih ne bi bilo mogoče, da ta epidemija doseže tudi nam bližnje države ali celo Slovenijo? Dovolj je že, da nekdo, ki je okužen s to smrtonosno boleznijo, okuži na letalu še koga in tako se bolezen širi po svetu. Če vam je kaj znano, se je pred 41. leti po svetu razširila hongkonška gripa, zaradi katere je umrlo cca. milijon ljudi. Poleg tega ne moremo primerjati ptičje in prašičje gripe, ker zaradi ptičje ni bilo tolikšnih nevarnosti, saj je tudi lažje obvladljiva (ni šlo za prenašanje virusa iz človeka na človeka).
Kar se pa tiče tega, da naj bi mediji vplivali na to, kaj mislimo oz. o čem se pogovarjamo... Seveda vplivajo, kako da ne. Od vsakega posameznika pa je odvisno, do kakšne mere pusti, da mediji vplivajo nanj. Saj je tudi vreme nekaj, kar nam posredujejo mediji, pa se o tem več ali manj pogovarjamo vsak dan, sploh starejše populacije.

g00fy_qa napisal/-a:Kako bom pomagala komurkoli s tem, da se bom zanimala, kdo vse je že umrl? Če je kruto, da ne štejem žrtev, ki jih mediji beležijo, sem pač kruta.
Saj ni v naši moči, da svojcem umrlih pomagamo oz. nihče ni rekel, da jim boš zato z zanimanjem za epidemijo kakorkoli pomagala. Gre samo za to, da ne moremo biti tako brezbrižni in ravnodušni glede tega, češ
to me ne zanima. Če bi bilo to tukaj in zdaj, pa te verjetno bi, ali pač?

Saj tudi mene določene stvari ne zanimajo, recimo politika, naravoslovne vede, trači itd., ampak tega pač ne moremo primerjati (v tem primeru) z virusom, ki se širi po svetu.