Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%

Skupaj glasov: 382

lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

thaly napisal/-a:Red rose ima prav. To, da se v predsemenski tekočini nahajajo spermiji, je MIT.

Mite naokrog širijo "navadni" ljudje in ne zdravstvo ...
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:52, skupaj popravljeno 1 krat.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Mislm, da moremo povdarit, da nit wikipedia ni najbolj zanesljiv in strokoven vir, glede na to, da lahko usak podaja oz. dodaja svoje mnenje v članek. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

1) Spermiči ostanejo v uretri do 10 uriniranj/izlivov predsemenske tekočine.

2) Wikipedia je zelo zanesljiv vir podatkov; vsebuje namreč več in bolj točne podatke kot Encyclopedia Britannica. In to kar je prilepila lelija, ni izmišljotina enega Franclja iz Izlak. Še dobro da je ne editajo nekatere uporabnice foruma... ker potlej pa bi res izgubila kompetentnost.

Drugače pa da še odgvorim na prvotno vprašanje: ne! Čeprav je res, da so spermiči, ki se nahjajo v predsemenski že stari in leni, verjetnost za zanositev res ni velika, ampak obstaja pa. In jaz nisem pripravljena tvegat.
thaly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a thaly »

Povzetek raziskav na ginekološkem oddelku v Izraelu:

Department of Obstetrics and Gynecology, Rabin Medical Center, Petah Tikva, Israel.

PURPOSE: To determine if spermatozoa are present in the preejaculatory penile secretion, originating from Cowper's gland. RESULTS: None of the preejaculatory samples contained sperm. All the patients had sperm in routine sperm analyses. CONCLUSIONS: Preejaculatory fluid secreted at the tip of the urethra from Cowper's gland during sexual stimulation did not contain sperm and therefore cannot be responsible for pregnancies during coitus interruptus.

in še:

The urethra is easily cleaned with one urination that will either kill or flush out any sperm that could be lingering around in it. Therefore unprotected sex is around 97% pregnancy safe if the man does not ejaculate before or during intercourse. Sometimes men do not know when they are about to ejaculate and release their fluids so it is advisable to not get anywhere near an orgasm and to just pull out after a while and finish eachother off by hands. The correct pull out method only works to its full capability if the man urinates after his last ejaculation and during intercourse pulls out as soon as he feels the early tingles of an orgasm and before he releases any fluids. Of course this is hard as you can get caught up in the moment and just want to finish off inside your partner but if you don't want to risk a pregnancy simply don't do it!

Tearjerker napisal/-a:1) Spermiči ostanejo v uretri do 10 uriniranj/izlivov predsemenske tekočine.

Potem mora pa fant pač malo več piva vsak dan.. Večkrat na wc in se spere :twisted: Kje si zasledila ta podatek o 10 uriniranjih? Viri prosim..

Kar se mene tiče, je metoda umika še vedno 1A. Seveda pod pogoji, da ste s fantom, ki zna nadzirat situacijo in vedno umakne pravi čas, ter pred vsakim seksom lepo na wcju lula...
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Jst se 100% sicer na to ne bi upala zanest, ampak do zdej sva mela kr srečo.

Na začetku najine zveze sva bla brez vsega (se pravi samo Coitus interruptus), pol tabletke, zdej sem pa 8 mescev spet brez vsega. V vsem tem času je blo vse OK. (tok, tok!)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

renatka_ in ostale, ki prakticiraste to... Zanima me, zakaj se tok priprauljene tvegat oz. zakaj točno prakticiraste to metodo ? So to zdraustveni razlogi in kakšni, je to sam dejstvo, da radi reskirate... Kaj ? Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Ja, jst sm po naravi raskirator in me čist podivja misel na to, da s partnerjem sexava na fraj! :twisted:

Ne, sej se hecam. Jst sm trenutno (oz. že kot sem prej omenla kr neki časa) brez tabletk iz zdravstvenih razlogov. Sicer se je bolj kot ne zadeva že uredila, tako, da vrjetno že s tem mesecem zopet začnem jemat tabletke.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

Tearjerker napisal/-a: Drugače pa da še odgvorim na prvotno vprašanje: ne! Čeprav je res, da so spermiči, ki se nahjajo v predsemenski že stari in leni, verjetnost za zanositev res ni velika, ampak obstaja pa. In jaz nisem pripravljena tvegat.

:respekt:
DA! to je to kar jaz govorim že cel čas! roka.
thaly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a thaly »

p!ka napisal/-a:renatka_ in ostale, ki prakticiraste to... Zanima me, zakaj se tok priprauljene tvegat oz. zakaj točno prakticiraste to metodo ? So to zdraustveni razlogi in kakšni, je to sam dejstvo, da radi reskirate... Kaj ? Slika

Ful enostavno: tablete majo ful prevč stranskih učinkov. In vsaj zame, umik ni reskanten. It works really fine with me ;) Stalni partner, primerna leta, zaupanje, upoštevanje določenih haklcov (tisto z lulanjem) .. in deluje, že kar nekej časa :) Najboljše od vsega pa je moj libido :flamingdev: in niagarski slapovi na določenih mestih mojega telesa ob določenem času :oops: :twisted:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

p!ka napisal/-a:renatka_ in ostale, ki prakticiraste to... Zanima me, zakaj se tok priprauljene tvegat oz. zakaj točno prakticiraste to metodo ? So to zdraustveni razlogi in kakšni, je to sam dejstvo, da radi reskirate... Kaj ? Slika

ne smem jemat KT iz zdravstvenih razlogov... (drugac bi jih 100%..), kaj ostane?! kondom! kondom je neprakticen, ni ga vedno pri roki, ne maram tiste gume...in tako se vcasih pac zgodi. v bistvu vedno najprej zacneva brez vsega, in ce uporabiva kondom, ga sele proti koncu...
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Moja sodelavka je prakticirala metodo umika par let, zdj je pa v tretjem mesecu nosečnosti in ji nč ni jasn, kako, kdaj, zakaj :P Ampak ma pač ta zegn, da sta oba dost stara, na svojem, mata službe, tko da sta zdj vesela, nista pa še lih načrtovala.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

thaly napisal/-a:Potem mora pa fant pač malo več piva vsak dan.. Večkrat na wc in se spere :twisted: Kje si zasledila ta podatek o 10 uriniranjih? Viri prosim..

Kaki viri, vir sem jaz :P Ok, je zastarel podatek, spomnim se da sem pred leti gledala en dokumentarec o vazektomiji in steriliziaciji, kjer so pač poudarili da naj bi se v roku 10h izlivov še pojavila možnost zanositve zaradi spermijev v uretri.

To, da so določene raziskave pokazale da v pre-ejakulatu ni spermičev, je že stara zadevščina. Vendar pa ni bila narejena še nobena večja študija z res oprijemljimi dokazi.

Sicer pa ne vem zakaj se tiste, ki pač prakticirate to toliko opravičujete za takšnimi ''dejstvi''? Pa saj vas noben ne napada. Men je tudi logično da če si dolgo v zvezi in si glede otroka v tistih vodah a la ''če se zgodi, ne bo nič narobe'' in da seveda ne ševiš veselo naokoli, da ta metoda prav pride. Za mene je še vedno 99.8% zanesljivost (KT) boljša kot 72-96% zanesljivost, ker zdaleč nisem pripravljena na podmladek.

In kaj, zaj bomo odkrivale toplo vodo in prišle do zaključka, da je edinole absitenca 100% kontracepcija (in joj mene joj ko bomo človeške samičke sposobne partenogeneze... pol pa še to odpade).

@claire: :gut:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

thaly napisal/-a:Red rose ima prav. To, da se v predsemenski tekočini nahajajo spermiji, je MIT. Lahko so z njo pomešani kot ostanek v sečevodu od prejšnjega izliva, se pa ne izločijo skupaj z njo kasneje, med seksom. Zaradi tega mora fant pred seksom iti lulat, saj s tem izpere sečevod, in potem je predsemenska tekočina brez spermijev. Za ta nasvet so vedele že naše babice. Če ne verjamete, pa malo povprašajte..

Žal ne morem vprašat babice, ampak tudi ko je še živela, si ne predstavljam, da bi jo to vprašala. :D
Na žurki za 80. rojstni dan recimo ... "ej, babi, a je dedek pozabil it lulat vmes, takrat ko si zanosila z mojo mamo?"
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *frisko* »

tut jst ne smem jemat kontracepcijskih tablet iz zdravstvanih razlogov in kondom me na fantovem penisu me sploh ne mika ... sicer je res, da sem se ze vprasala, ce mogoce nisem plodna, ampak v vsem tem casu, odkar sem spolno aktivna, sem ga uporabila samo 2x ... pa ne glede na to, ali je bil spolni partner resen fant ali pac obcasni spolni partner ... ali je to tveganje? ne vem, ce ravno ... pac se s tem ne obremenjujem in tut ce bi zanosila, mislm, da ne bi bil problem ... pogoje za imet otroka imam vse, voljo do otroka tut, zelje sicer pretirane zaenkrat se ne ... mogoce bi blo mal gadno samo to, ce bi mu bil oce nekdo, ki ga niti dobro ne poznam in otroku ne bi mogla bit starsa skupaj ...

skratka, prakticiram to metodo in je nimam namena prenehat prakticirat ... kondom unici ves obcutek, tablete pa so strup za moje telo .. .kaj mi drugega preostane?
Odgovori