z letalom

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a !Katja! »

aha tako je to...Hvala vam punce za vse odgovore!če mi še lahko katera to potrdi(kar je napisala purple_rain) bi bila še bolj vesela.

čao
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a any_any »

A mi zna katera povedat kaj je fora pri Online Check-in? A to je misljeno, da sam sprintaš karto in greš tja na check-in samo za oddat prtljago?

Kot drugo pa Travel Insurance. A jemljete vi to? A se da to naročiti tudi kje drugje ali samo pri letalski družbi, s katero bi rad potoval (v mojem primeru Ryanair)?
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Chica Guapa »

Online check-in pride v poštev le v primeru, da imaš samo ročno prtljago, ki jo neseš s sabo na letalo. Pri Ryanairu moraš najkasneje do 4 ure pred odhodom opraviti online check-in in ti potem ni treba čakati na letališču pri check-in (kjer ostali potniki oddajo kovčke in dobijo karte). S sprintanim listom greš direkt do odhodnih vrat in tako seveda prihraniš čas.
HASTA LUEGO
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a any_any »

Samo zakaj pa imajo potem opcijo 1 bag + online check-in in pride za 10€ bolj poceni kot opcija 1 bag + airport check-in?
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka

Pa res :) Sem šla spet brat te stvari na njihovi strani. Ko sem jaz z njimi potovala, sem razumela, da je online check-in možen samo z ročno prtljago. Če imaš check-in prtljago, pa res ne vem, kako potem privarčuješ čas. Po moji logiki moraš potem vseeno oddat prtljago na airport check-in.
HASTA LUEGO
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Sam tole je pa res čudno, ja, če izbereš opcijo online check-in plus prtljaga, ki ni za v kabino - ja še vedno jo je treba oddati nekje? :) Čeprav, hm. A je možno, da so na letališčih posebni self-service "terminali"/okenca/whatever samo za oddajo prtljage (tako kot za čekiranje)? To bi blo smiselno..

Glede travel insurance: jz tega nikol ne vzamem.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Eno vprašanje:

Danes sem letela z letalom in mi še zmeri "doni" v ušesih? Neizenačen pritisk verjetno. So mi rekl, naj zaprem nos in poskušam pihnt čez, pa mi nekak ne rata :? Pa tud nekam čudn slišm- kot vedno pri višinskih razlikah.

What to do?

Sm pa že velikokrat letela, pa še ni nikol tak dolg trajal...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Zehat? :)
Nej bi podobno deloval kot pihanje čez nos, kar pa tud men nikol ni blo najbolj prijetno.
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka

Meni včasih pomaga tudi požiranje - npr. da kaj popijem.
HASTA LUEGO
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

NOVO

Pri opodu sem kupila karto,naj bi letela s Kenya airways iz Londona, 18.8., pa sem dobila mail, da je ta let skenslan in da ce lahko 20.8. To mi je sicer super, 2 dni vec, jes! Zdej pa 2 vprasanji:

1. Ce smo ze pr menjavi datuma, a se lahko zdilam za se kasnejsi odhod, se kaksen teden kasneje npr.?

2. Do Londona letim z Lufthanso, tud prek opoda kupla karto. A lahko tud tu spremenim datum leta, ker pac ni moja krivda, da je let 18.8. skenslan? A to ureja Kenya airways, opodo, al se moram sama z Lufthanso dilat? A so komplikacije, al samo pac povem, kaksna je stvar?

Hvala!
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^Nimam pojma, jz bi ti svetovala poslata mejle vsem udeleženim..pa mal poguglat kakšne "users' experience" al kej tazga..
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Skrat potepuh »

Se opravičujem ker smetim temo ampak: Končno mam vse karte! Jeeeej!

Aja, no pa še neki me zanima: A so karte pr teh nizkocenovnih prevoznikih cenej, če jo prej kupiš? K sm mela ogledane karte za pol funta pa 15 takse. No in pol sm mal mutila in šele čez 2 mesca šla dejansko kupvat karte. In mi je prov smešno, ker zdej so po 15 funtov karte pa brez takse. Halo?!?
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Kam pa letiš? :) iz kje? kdaj? s kom (let. družba)?

Eni prevozniki kak mesec pred letom precej znižajo lete (še posebi Ryanair ima precej takih ponudb).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Skrat potepuh »

Lj-London Stansted (Easyjet), London - Dublin (Ryanair), Shannon - London(Ryanair), London-Lj(Easyjet).
Julija in avgusta. Mam že vse plačan tko d ni več kej razmišljat o cenah. Za naslednjič, ko bom bl prilagodljiva z datumi pa to bom pa pol kasneje rezervirala.

Menda se zna zlo pocen dobit tut tko d greš na letališče pogledat, če je kje kak frej zic pa se usedeš in greš... Skor zastonj menda. Sva se zmenla da greva drug let nekam tako. Sam v končni fazi te pa pol tok več pride zafrkavanje s hostli pa to če nimaš rezerviran, tko d pridejo v poštev kake take destinacije ki niso lih "luksuzne". Maroko bi bil kul.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Odgovori