Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%

Skupaj glasov: 382

Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

ja kaj boste zdej še naumile punce :D

sej se že po parih dneh (no, odvisno od ženske) pozna, da ne je tabletk, ker dobi ''menstruacijo''. sepravi se kar kmalu začne na telesu poznat, da nekaj ni isto. torej ni varno tabletk spuščat in jih prepozno jemat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

to nism js naumila, to je dejstvo..so pa to naumili prozvajalci tabletk drugac :wink: posredovali so mi pa ginekologi :D pol sm se pa se mal po netu pozanimala o tem in ocitno drzi =) preberi si navodila v tabletkah - bos vidla da je tako kot sm napisala
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Mene pa zdej bl kt možnost, da se mi zgodi, plaši možnost, da se mi ne zgodi ...

Trenutno ne, kr ne seksam, ampak sm pa tja se uprašam, so "ponesrečeni odstotki" res tko zlo mejhni, sm mela zgolj srečo al pa, kt bi mogoče nekoč ugotovila, nesrečo!?

Eh.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Aloha napisal/-a:Mene pa zdej bl kt možnost, da se mi zgodi, plaši možnost, da se mi ne zgodi ...

Trenutno ne, kr ne seksam, ampak sm pa tja se uprašam, so "ponesrečeni odstotki" res tko zlo mejhni, sm mela zgolj srečo al pa, kt bi mogoče nekoč ugotovila, nesrečo!?

Eh.

Ja, tudi jaz se to sprašujem glede parov, ki tako veselo poudarjajo, da redno seksajo brez zaščite in več let ne zanosijo. Mene osebno bi skrbelo, ali sva sploh plodna.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Hja, tega zaenkrat pač ne morem vedet, se bom sekirala, ko (če!) bo čas za to.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

predsemenska tekocina ne vsebuje semencic - te ostanejo od prejsnjega izliva, zato ce gre fant vmes lulat jih ni notri vec nic...

da ne bo sam iz wikipedie.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12286905

Researchers find no sperm in pre-ejaculate fluid.

zato ce ga da pravi cas ven ni nevarnosti (ce vmes lula in je vse oprano). zato lahko vec let seksas brez zascite in ne zanosis
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

red_rose napisal/-a:predsemenska tekocina ne vsebuje semencic - te ostanejo od prejsnjega izliva, zato ce gre fant vmes lulat jih ni notri vec nic...

da ne bo sam iz wikipedie.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12286905

Researchers find no sperm in pre-ejaculate fluid.

zato ce ga da pravi cas ven ni nevarnosti (ce vmes lula in je vse oprano). zato lahko vec let seksas brez zascite in ne zanosis

"Majhna količina predsemenske tekočine, ki se izloča pred izlivom, še vedno vsebuje semenčice. Poleg tega moški pred izlivom tipično izpusti majhne količine semenske tekočine in semenčic (predsemenske tekočine), ker je med erekcijo spolno vzburjen in ker nožnica med občevanjem penis stimulira. Za zanositev zadostuje le ena, čeprav jih je v majhni količini predsemenske tekočine lahko več kot 30.000 semenčic v vsakem brizgu.

Verjetnost zanositve je odvisna od koncentracije in oploditvene sposobnosti spermijev v tekočini, mestu izliva in fazi ciklusa ženske.

Zato bodite pazljivi!"

toliko o tem.
Gost

Aloha napisal/-a:Hja, tega zaenkrat pač ne morem vedet, se bom sekirala, ko (če!) bo čas za to.

Saj zapisano ni letelo nate.

red_rose, obstajajo raziskave, ki jih navajaš ti in obstajajo raziskave, ki navajajo izsledke o prisotnosti semenčec v predsemenski tekočini. Komu verjeti?
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a *srčica* »

vsak naj verjame kar hoče, jst vem da bom raj za zihr.
če ne zarad drugega, že zato, ker vsakič ko sem bla brez zaščite, mi je tok na psiho udarlo, da mi je menstra zamujala. I don`t need this...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

MsN napisal/-a:
red_rose, obstajajo raziskave, ki jih navajaš ti in obstajajo raziskave, ki navajajo izsledke o prisotnosti semenčec v predsemenski tekočini. Komu verjeti?

z veseljem verjamem raziskavi ki potrjuje da ma predsemenska tekocina v sebi semencice. mi posredujes link ali podatke o raziskavi?

namrec tisto kar je claire objavla je CLANEK oz. pac neko pisanje in ce je spodaj kaka referenca na kako raziskavo - prosim.

so pa notri semencice lahko se od prejsnjega izliva, ampak temu se da izognit kot sm ze napisala. najbrz se clanek na to navezuje.

nic ne trdim na lastno pest ampak nekako verjamem nekim pravim raziskavam raje kot clankom. in drugace js tega itak ne prakticiram redno da ne bo pomote - ce se pa zgodi, pa nisem pol nic panicna a bo M al je ne bo. pac zaradi tega kar sm prebrala ko sem se o tem zanimala :D
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

KiLLyKa napisal/-a:Kolegica je jedla tabletke normalno. Vsak dan ob isti uri, zvečer (mogoče pol ure zamika več ne) pa je vseen zanosila. Tko da pač spada med % tistih, ki klub tabletkam zanosijo.
Pa tud v navodilih piše, da če tabletko pozabiš in jo vzameš v roku 12 ur, je zaščita enako učinkovita kot prej. Če pa vzameš tabletko kasneje (po teh 12 urah) je pa zaščita manj učinkovita. Tko da, neke panike, če zamudiš 1 uro alpa 2,3 s tabletko, nej neb blo, dokler je v roku 12ur vzeta.

možni vzroki neučinkovitosti- driska, bruhanje, kombiniranje z ostalimi tableti, zelišče- npr. šentjanževka.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

red_rose napisal/-a:
MsN napisal/-a:

z veseljem verjamem raziskavi ki potrjuje da ma predsemenska tekocina v sebi semencice. mi posredujes link ali podatke o raziskavi?

namrec tisto kar je claire objavla je CLANEK oz. pac neko pisanje in ce je spodaj kaka referenca na kako raziskavo - prosim.

so pa notri semencice lahko se od prejsnjega izliva, ampak temu se da izognit kot sm ze napisala. najbrz se clanek na to navezuje.

nic ne trdim na lastno pest ampak nekako verjamem nekim pravim raziskavam raje kot clankom. in drugace js tega itak ne prakticiram redno da ne bo pomote - ce se pa zgodi, pa nisem pol nic panicna a bo M al je ne bo. pac zaradi tega kar sm prebrala ko sem se o tem zanimala :D

Gotovo obstajajo tudi raziskave, ki poudarjajo, da v predsemenski tekočini so semenčeca. Edino, če so nas celo osnovno in srednjo šolo in vse spolne vzgoje, ki smo jih imeli, po domače rečeno nategovali in si izmišljevali neresnične stvari. Prav spomnim se, da so še vsi zdravniki pri spolni vzgoji poudarjali, da je predsemenska tekočina "nevarna".
Bilo bi super, če ne bi bilo res in zelo rada bi verjela samo tvojim raziskavam, ampak zakaj potem to brezvezno strašenje, ki se je do te mere vsidralo v mojo podzavest, da predsemenski tekočini ne zaupam.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

ja ma sej ker od prejsnjega izliva ostanejo notri ;)

verjetno vcasih sploh niso delali teh raziskav ampak je blo to splosno znano da se lahko od predsemenske tekocine zanosi - ker se res lahko!
zdaj so pa jih nardili in ugotovili da tam notri ni semencic, da sele pol pridejo notr (ce fant ne gre vmes lulat :D )

http://www.steadyhealth.com/PRECUM_DEBATE_ENDED____NO_SPERM_IN_PRECUM____t85631.html

http://www.popline.org/docs/1019/090313.html

http://www.healthboards.com/boards/archive/index.php/t-90090.html

...

"Preejaculatory fluid secreted at the tip of the urethra from Cowper's gland during sexual stimulation did not contain sperm and therefore cannot be responsible for pregnancies during coitus interruptus."

to so kr prvi trije linki z googla, nism niti podrobno brala...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

drugac pa valda da nam ne bojo v soli rekli, da naj uporabljamo metodo umika!! :D :D
Gost

red_rose, o kakšnem lulanju vmes govoriš? Če prav razumem - par seksa brez zaščite, tip ima predsemensko tekočino, v kateri pa ni semenčic, pred izlivom se umakne. Gresta drugo rundo in od prejšnega orgazma obstaja možnost prisotnosti semenčec, zato gre med prvim in drugim seksom lulat in s tem 'odstrani' semenčeca od prejšnega izliva? Okej, torej je nevaren samo drugi seks, prvi pa ne? Ampak veliko ljudi sploh ne seksa v več rundah, torej so tisti izjemno varni :D

Ne razumem ... :lol:
Odgovori