Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%

Skupaj glasov: 382

Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

claire napisal/-a:
DA. poznam. osebno. že dvakrat je imela splav, kljub tabletkam.
in še en DA. "ta predsemenska tekočina JE lahko toooooooook učinkovita". sicer je malo verjetnosti, so pa.
in vse to "pač" ni tvoje mnenje. to se znanstvene raziskave ljubica. tvoje mnenje je lahko če je spav moralen ali ne. ne pa če je semenska tekočina "učinkovita" ali ne.

Pa si ziher, da je bta oseba tabletke pravilno jemala? Lahko je en dan pač zamudila 12 ur in vmes mela spolni odnos in je to to, da je zanosila kljub tabletkam.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

^^

Pa saj v navodilih piše, da je možno, da ženska zanosi KLJUB rednem jemanju tabletk. Možnosti so skoraj zanemarljive, ampak so.
Res pa je, da večina takih, ki pravi, da so zanosile kljub tabletkami, KT jemlje tako kot si ti napisala, torej z razmikom 11 ali več. Ogromno jih tudi ne prebere navodil in jih pije skupaj z antibiotiki ipd.

To, da predsemenska tekočina ni "tok učinkovita", me je pa res nasmejalo. :lol:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

wikipedia:
It has been suggested that the pre-ejaculate ("Cowper's fluid") emitted by the penis prior to ejaculation contains spermatozoa (sperm cells), which can easily pass into the upper female genital tract in the presence of cervical mucus.[7] However, several small studies[8][9] have failed to find any viable sperm in the fluid. While no large conclusive studies have been done, it is now believed the primary cause of method (correct-use) failure is the pre-ejaculate fluid picking up sperm from a previous ejaculation.[10] For this reason, it is recommended that users of withdrawal have the male partner urinate between ejaculations, to clear the urethra of sperm, and wash any ejaculate from objects that might come near the woman's vulva (e.g. hands and penis).[11]

se pravi nobenga problema :P
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

^ Nočem pametovat o tem ali to drži ali ne, ker ne vem, ampak Wikipedija pa ni ravno zanesljiv vir informacij. To velja na vseh področjih. Saj če pomisliš, da lahko vsak napiše ali dopolni članek...
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a KiLLyKa »

Kolegica je jedla tabletke normalno. Vsak dan ob isti uri, zvečer (mogoče pol ure zamika več ne) pa je vseen zanosila. Tko da pač spada med % tistih, ki klub tabletkam zanosijo.
Pa tud v navodilih piše, da če tabletko pozabiš in jo vzameš v roku 12 ur, je zaščita enako učinkovita kot prej. Če pa vzameš tabletko kasneje (po teh 12 urah) je pa zaščita manj učinkovita. Tko da, neke panike, če zamudiš 1 uro alpa 2,3 s tabletko, nej neb blo, dokler je v roku 12ur vzeta.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Men se pa preprosto ne zdi smiselno tica vn iz zenske jemat za orgazem. Ze raje kondome uporabljam.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Oh, lepo vas prosim... Kaj pa potem tistih 7 dni, ko ne jemljemo tabletke?? Kako pa smo potem zaščiteni??

Če jemlješ tabletke 7 dni, si poteh nadaljnih 7 dni tudi zaščiteni.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

Foxy-lady napisal/-a:Oh, lepo vas prosim... Kaj pa potem tistih 7 dni, ko ne jemljemo tabletke?? Kako pa smo potem zaščiteni??

daj no mir. tisto je nekaj povsem drugega!!! :lol: pa kaj ste ene res tako nerazgledane??? nerada sem nesramna, toda včasih mi ne preostane drugega. :evil:
Zadnjič spremenil claire, dne 23. Apr. 2009 20:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

claire napisal/-a:
Foxy-lady napisal/-a:Oh, lepo vas prosim... Kaj pa potem tistih 7 dni, ko ne jemljemo tabletke?? Kako pa smo potem zaščiteni??

daj no mir. tisto je nekaj povsem drugega!!! :lol: pa kaj ste ene res tako nerazgledane??? nerada sem nesramna, toda včadih mi ne preostane drugega. :evil:

To, kar sem napisala, so besede ginekologa...
You want me to be something I can never ever be.
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

Foxy-lady napisal/-a:
claire napisal/-a:

daj no mir. tisto je nekaj povsem drugega!!! :lol: pa kaj ste ene res tako nerazgledane??? nerada sem nesramna, toda včadih mi ne preostane drugega. :evil:

To, kar sem napisala, so besede ginekologa...

Ja normalno, d si 7 dni, ko tabletk ne jemleš tudi zaščiten, saj piše tako!
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

^ja sej, piše tako,sam jemleš jih pa ne..torej če zamudiš z eno tableto recmo 5 ur oz. vzameš 5 ur prepozn že nau škodl :D če tut tistih 7 dni ne, pa zakaj lih 7, pa zakaj lih 21dni ;)?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

chiqqa napisal/-a:^ja sej, piše tako,sam jemleš jih pa ne..torej če zamudiš z eno tableto recmo 5 ur oz. vzameš 5 ur prepozn že nau škodl :D če tut tistih 7 dni ne, pa zakaj lih 7, pa zakaj lih 21dni ;)?

Malo si prouči, na kakšnem principu sploh tabletke delujejo. :wink: (preprečevanje ovulacije). Med sedemdnevno pavzo delujejo, če jih prej jemlješ redno ... ne gre ta logika tako, da bi lahko vzele vsakih sedem dni eno tableto in bile cel čas zaščitene.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

^^gre pa takole logika: lahko bi jemale tabletke 7 dni, pa potem 7 dni ne...torej vsak drug teden. krvavitev (tisto kar imate med pavzo ni nikoli prava menstruacija) bi tako prisla tudi vsak drug teden. zascita bi bila enaka.

se pravi vsakih 7 dni jemanja tabletk zadostuje za naslednjih 7 dni zascite brez tabletk
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

aja? :gruebel: potem bi na mesec jedel samo 14 dni tablete in bi bilo to to?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

ja ampak vsak drugi teden. (samo potem bi mela na 14 dni menstruacijo :D)

zato tudi ni problema ce v drugem tednu pozabis tabletko, ker se velja zascita od prvega tedna.
zato pa tudi JE problem ce pozabis tabletko v 3.tednu, ker potem ni popoldne zascite za med pavzo ;)
Odgovori