*hox* napisal/-a:Povej mi še kej o Hurgadi.

Karkoli.

Uhh..Ne vem kje zacet..
Hurgada je ful lepa, sam mi smo mel ful problemov z agencijo (npr.niti vodica nismo mel,hotel je biu grozen in ni biu vreden niti 2 kaj sele 4 zvezdic). Hurgada je dost bolj mirna in manj turisticno oblegana k Sharm (vsaj 4leta nazaj ko sm bla jst),neke mladine takrat lih ne blo,vecinoma so bli starejsi - tam nad 35, 40 (ponavljam:govorim za 4leta nazaj),
Podnebje je carsko,vrocine ful ne cutis,k ni vlage,znacilen je (sploh za Hurgado) veter. Zato obvezno vzemi tud kako majcko zdolgimi rokavi in dolge hlace. Zvecer pejd obvezno na sprehod po mestu (pa upam,da mas fanta zraven,ne se oblect prevec izzivalno,k tam zenske - sploh turistke smatrajo kot spolni objekt). Pazi na hrano (sploh zelenjava,sadje),ne pit vode,sveze iztisnjenih sokov oz.pijac z ledom.Priporocam ti,da vzames s seboj visky (in ga spijes vsak dan kozarcek,ni bojse preventive proti raznim prebavnim motnjam-to so mi v lekarni povedli)

Pa obvezno barantaj - so uzaljeni ce ne. Ce so kaki trgovci vsiljivi, pejd kr stran, k enkrat k si v njihovi trgovini (te ze na cestah vabijo not),te ne spustijo zlahka vn. Znajo bit fajn nadlezni-sploh v Hurgadi, v Sharmu so dost bolj prijazni.Vsaj po mojih izkusnjah sodec.
Od izletov sm sla sam v Kairo (muzej-super

),sinagoga,Sfinga,piramide v Gizi-mozno je it tud v notranjost ene izmed njih,ma ti ne priporocam,vsem,ki so sli not,je blo ful slabo)
in v Luksor (Karnak,dolina Kraljev,pa v neko izdelovalnico vaz al necesa..Mal sm zau ze pozabla

)
Ce te se kaj zanima,pa le prasi
tanika*
Do Egipta mislim,da je tam med 3,5 in 4ur voznje z letalom. Priporocam pa ti hotel z vsaj 4 zvezdicami..Jst sm bla v Sharmu obakrat v hotelu Noria resort (
http://www.noriaresort.com/) in je ful lusen

Plaza je oddaljena 800m ampak tja vozijo brezplacni busi, tko da sploh ni problem.