lorelaj napisal/-a:Vem, da v praksi ženske težje pridejo na položaj in da v povprečju zaslužijo manj.
Ja ja to bo krivo, tezko pridejo na polozaj.
lorelaj napisal/-a:Moj odgovor je letel izključno na mahagonijev komentar, ki se je glasil, da ženske nimajo POKLICA in pravega KARAKTERJA. Še bolj pa me je presenetilo vprašanje, kdo drug bo nosil domov denar, če pa ne moški. Ma da se moj tip take znebi, ga sploh ne pogedam več.
Drugače pa, če mi verjameš ali ne, v naši družini se ženske kar dobro držijo in kar nekaj jih zasluži več od svojih partnerjev. Sicer pa to sploh ni bistveno. Nekateri očitno še vedno mislite, da so ženske za to da kuhajo, moški pa so mačoti, ki služijo denar.
Pa še nekaj bi te vprašala, kaj če je moški po poklicu vzgojitelj, žena pa npr. zdravnica? Naj torej ona ostane doma, kljub temu, da bi služila večje vsote denarja kot mož?
Seveda ne. Saj sem ravno razlog denarja navedel, a ni potem jasno kaksno je moje mnenje, ce situacijo obrnes?
Ampak v vecini primerov je ravno obratno. V moji generaciji poznam kar nekaj moskih, ki so izjemno zagreti za svoj posel in imajo nekateri ze svoj biznis, pri 25. Ne poznam niti ene take zenske. Niti ene. In tudi vsi pari, ki jih poznam je povsod, ampak res povsod tako, da je moski vedno bolj zainteresiran za karierno pot, kot njegova partnerica, pogosto(ne pa vedno) je zenski sluzba tisto "pod nujno" ker pac mora nekaj delat in je sluzba cisto samo da se denar dobi. Tudi pri nekaterih moskih je tako, a dosti redkeje.
Kar se pa same visine place tice, je pa vcasih tudi tako, da zena malo vec zasluzi. V nasi familiji mat enako zasluzi kot fotr, ker je fotr v drzavni sluzbi, ona pa v firmi. Ampak razlika je v tem, da je fotr do mesta sefa prisel, mat pa nima prav nobenih ambicij po tem, in tudi nikoli ne bo sefica, ker ji je sluzba povsem odvec, muka.
Neka raziskava v angliji to potrjuje, v njej je vec kot polovica zensk rekla, da bi takoj ostale doma, ce bi imele moznost, ce bi moz dovolj zasluzil, ker jim dol maha za kariero.
Tko da krizajte me, ker se mi zdi logicno, da bo kariero delal tisti, ki si tega bolj zeli. Ce je to slucajno zenska pol nej se pa tko zmenita.
jullia_ napisal/-a:Ali bi bila pripravljena (Horus in Mahagonij) ostati doma in furati gospodinjstvo, pod predpostavko, da bi ženska nosila domov dovolj denarja (kar kljub vsemu ni tako nemogoče, kot sta vidva predstavila, ker ni treba delat ravno na naftni ploščadi)?
Jst bi bil brez problema pripravljen to pocet. Mislis, da je tezje bit doma, kot siht delat? Ne me smejat.
V vsakem primeru je to brezplodna debata, ker morata, da bi imela dober standard itak oba delat.
Pravi problem tukaj je druzinsko pravo, ki diskriminira proti moskim, problem je v tem, da vsaka daljsa zveza izjemen riziko za moskega, za zensko pa prakticno nikoli ni(razen mogoce za Madonno). In pol majo upravicevalci take zakonodaje se jajca, da govorijo o tem, kako je zena mozu podarila leta, in da mora bit zdej financno podprta in ne sme doziveti padca standarda. Od moza leta so pa zastonj, in on ocitno lahko dela 8 ur na dan od tega 4 zastonj.
Valda, da se ob cem takem sam jst razburjam, vam pa dol maha, ker ste pac zenske.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.