dečva
a si ga vprašala zakaj se mu zdi cerkvena poroka čista bedarija? ne poznam njegovih razlogov, ti pa lahko povem svoje. s fantom sva imela isto dilemo, s tem, da sem bila jaz proti, on za. ne, ker bi bil noro veren, ampak ker je zanj cerkvena poroka tak obred, kjer svečano obljubiš vse tiste lepe stvari in ima posledično večjo vrednost.
moji doma so verni in njegovi tudi. midva nisva. pa ne zato, da bi kontrirala komu, ampak enostavno ne verjamem. mi je pa vseeno kaj so drugi po veroizpovedi in nimam nič proti. zdi se mi enostavno ne fer, da bi obljubljala vse te stvari pred nekom, v koga ne verjamem. da ne govorim o vseh ostalih stvareh, v katere bi morala verjeti. prav tako ne mislim otrokov krstiti ali kar koli. če bodo hoteli, lahko nadoknadijo, nimam nič proti. ne mislim jim pa nekaj vsiljevati. pri cerkveni poroki pa med drugim obljubiš tudi, da boš otroke krščansko vzgajal. in če tako pogledamo. obljubim, da mu bom zvesta v dobrem in slabem. obljubim tudi, da bom otroke krščansko vzgajala. če eno prekršim, drugo sploh še velja? to je samo en primer..
moj odgovor fantu je bil, da ni problema, lahko napiševa svoje zaobljube in jih poveva pri matičarju. itak je pomembno kaj je v naših srcih, ne pa kaj, kje in pred kom rečemo. pa tudi sam "obred" si lahko prirediš posvoje. lahko je res lepo.
glede stanovanja pa res stvar dogovora. če gre res kdaj kaj narobe, je najlaže tako. in s tem, ko je previden, dvomim, da vaju že vidi narazen. samo strah ga je in se bi rad zavaroval. konec koncev nikoli ne veš. če imaš nekoga še tako rad se ti lahko zgodi. midva se odpravljava kupiti stanovanje in sva se tudi pogovarjala kaj v primeru, da bo vse šlo nekam. pa ne, ker se ne vidiva skupaj, niti zdaleč. mislim, da je vredu, da se prej dogovoriš o takšnih stvareh.
jaz bi se na tvojem mestu pogovorila, ga poslušala. verjetno ima neke razloge za takšno razmišljanje. ko boš enkrat slišala zakaj tako hoče, boš razumela. obema bo laže
in kot je rekla UG84 - kakšno leto v skupnem stanovanju pred poroko je dobra vaja. res ugotoviš, če ti oseba ustreza ali ne.