Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

sončk napisal/-a:(upam, da res niste mel analize vsazga stavka, ker bi to verjetno trajal stoletja :D )

Vsakega stavka ne :D Smo pa tako na hitro vsako stran, pač tiste pomembne stvari... :)

Nadaljevanka pa mi je kar všeč. Ful mi je lepo, da tak formalno govorjo :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Nadaljevanka je fina :) Nasploh je celotn PP petstokrat bolši od ČF. Kok bi blo noro dobr, da bi bil za interpretativni esej PP :sport: (ampak 99% ne bo)
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Interpretativni esej je tist esej kjer maš odlomek in morš o tem pisat a ne? Razpravljalni je pa ta ˝ta navadn˝?, tuki bosta pomoje obe knjigi.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja... Jst sm lansko leto pisala interpretativnega, čeprav je bil Cankar. Bil je odličen za moje pojme, mislm da tega res obvladam pisat. Medtem ko primerjalni... :roll:
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Balenciaga »

ma katera kej napisan o ozadju vseh porok v PP? mislm tko, kaj bi loh kej pisala jutr na eseju....če ma kera kak predlog...sm nameravala prvo vse poroke naštet, kako je blo v tistem času s tem, položaj žensk, o bennetovih in ozadju gospe bennet zakaj jih tok sil v poroko, itd. še kej? :D
<a href="http://fashion-mongers.blogspot.com/">Fashion Mongers - fashion blog</a>

<a href="http://patricias-closet.blogspot.com/">Patricia's Closet</a>
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

No zdej si verjetno že odpisala esej, zato ti ne bi pršlo kj prov. Ampak v PP je 5 zakonov - g. in ga. Bennet, Lizzy & Darcy, Bingley & Jane, Collins & Charlotte, Lydia & Wickham, pol pa sam napišeš mal kakšni so vzroki porok. No upam da ti je šlo :)

Mene pa neki zanima! In sicer kaj pomenjo sanje v Feliksu, od njega, pa od Hede pa od Erne. Dobesedno. Heda sanja neki o gasilcih pa policajih, k se pretepajo (domnevam da to leti na bodočo državljansko vojno v Sloveniji), Feliks sanja o neki Noetovi barki in vesoljnemu potopu in "Noe je že umrl"? Erna pa sanja, da se plazi skoz manjše in manjše sobe in v vsaki sobi je slika moškega (sklepam da Leonida).

Kaj za vraga vse to pomen? V Eseju na maturi je točno nakazano, da sanje kao ful pomenjo. Se mi ne da razmišlat.
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere

Neprebrana objava Napisal/-a radenska »

huh? jst to prvič slišim....
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

..jz vam sma to rečm, ne komplicirat. moja sošolka je esej tok zakomplicirala, da je dobila nakonc ful mau pik,a znanja je mela pa ful velik!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Sej mogoče ni ful neki relevantno, sam kaj pa če dajo lih ta odlomek za interpretacijo. Zdi se mi ful tak... primeren za njo. Ker zraven še naravo opisuje in reče da je padel mrak, senca je počasi zakrivala ves vzhodni del, razen parih hiš, ki so se še svetile v temi. To je tut ful simbolično, ane? Zihr bodo to dal, ker so zlobni :twisted:

Sicer pa jst ponavad na esejih ne kompliciram, ker si nardim miselni vzorc pa te stvari =)

radenska, kako to prvič slišiš? Jst sm si prov zapomnla ta odlomk in zdej (ob drugem branju) sem se bolj poglobila. To je drugič, ko grejo na sprehod/kopanje, karkoli. 6. poglavje.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Škoda, ker za tema ni razdeljena po letih. Da bi imela npr. matura 2005 svoje temo, 2007 svoje...bi blo ful bolš pregledno :) .
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Tiste, ki imate geografijo za maturo:

A je treba izbrane države pri Afriki in Aziji tud znat?
TrixyPixie
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: The world

Neprebrana objava Napisal/-a TrixyPixie »

Ma ja, pomoje, da ne :O
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

ŽuŽa napisal/-a:Tiste, ki imate geografijo za maturo:

A je treba izbrane države pri Afriki in Aziji tud znat?

Ne vem točno, kak misliš...
Imam knjigo zbrika maturitetnih nalog, pa so tudi vprašanja glede posamednih držav, tak da moraš države tudi poznat...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^v tastarem učbeniku Svet, je pač na konc Azije še poglavje izbrane države pa so ene 3 predstavljene. Pa na koncu Afrike tud. To sm mislila.

Drgač pa una vprašanja so pomoje tko nasplošno o državah. Recimo kej kje je največ rud v Afriki, pa kje so plini..a mam prov? Al kako ti mislš?
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Aja, to mislim, da ne rabimo vedet...

Nekaj takega je ja... Npr. naštete so države, pa morš napisat ali so kmetijske ali industrijske in podobno :)
Zaklenjeno