Recesija - kako se spopasti z njo
Kolikor jaz vem, je tako, da se v primeru prejemanja subvencije od države primerja stanje dodelav (nadur) pri delavcih ob začetku prejemaja te subvencije in ob koncu tega obdobja. Število nadur na koncu ne sme biti višje kot na začetku, vmes pa lahko do določene mere sami korigiramo oz. delamo in potem tudi čimprej koristimo te nadure. Definitivno ne bi tega delali, če bi blo protizakonito.
Moja sestrična dela v kadrovski in vem, da so dobili napisan pravilnik, da ne smejo delati nobenih nadur. Poleg tega v tem času ne smejo odpuščati. Samo v tem primeru jim pripada subvencija. Lahko pa sami določajo kdaj bodo delali glede na potrebe, ampak ne smejo v tem času opraviti več ur kot tako, da bo povprečje 36 ur tedensko. Če bi pa imeli več dela in delali več ur pa morajo takoj obvestiti, sa se prekine pogodba o subvencioniranju.
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Kupovati primerno svojim trenutnim zmožnostim. Glupo mi je vzet npr. kredit za dopust. Eni res pretiravajo. Očitno je malo tistih, ki imajo na računu kaj prihrankov glede na to, da so potem takoj brez denarja, ko zgubijo službo. Sicer sem prepričana, da tisti z minimalno nimajo od česa šparat, ker jim nič ne ostane.
-
- Debatorica
- Kraj: ljubljana
Kokr sm jst seznanjena je tko, da če prejemaš subvencije od države (za npr. 36-urni delovnik), v temu času ne smeš odpuščat, izplačvat nadur, dobička itd. Če pač več delaš, ti grejo une ure v doprinos (v plus ure, ki jih lahko pol koristiš).
Mi mamo zaenkrat še 36-urni delovnik, ampak ne prejemamo subvencij. Je pa naš finančni direktor lih včeri povedu, da so se nam naročila povečala in da z junijem gremo nazaj na normalni delovni čas.
Mi mamo zaenkrat še 36-urni delovnik, ampak ne prejemamo subvencij. Je pa naš finančni direktor lih včeri povedu, da so se nam naročila povečala in da z junijem gremo nazaj na normalni delovni čas.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
@smrketka@ napisal/-a:jst mam zelo občutek, da je ta recesija precej precenjena. se mi zdi, da jo veliko podjetij uporabi, ker jim prav pride, da koga odpustijo al pa da zmanjšajo delavnik, pa ljudem znižajo plače.se mi zdi, da kar malo izkoriščajo ta pojem. za vse je kriva recesija.
Ja samo, če bi imeli veliko dela, bi delavce potrebovali in jih ne bi odpuščali.
ta recesija je cista buca in pac zadeva k se jo da fullll zlorabt. sploh usi obrtniki, prou una scena uuu lej recesija dejmo cim vec delat na kes mim racuna, pol upat prometa je itak neki normalnga dejmo krast, brisat promet itd itak bodo usi zaposleni sploh v veliki fermi to vrjel ker jih mediji skos pitajo.
in kje bi jez rekla da se dejansko kaze recesija... ko gres ti v trgovino in ugotovis da so kr naenkrat tvoji najlupsi spageti skoraj 1€ drazji
in nasplosno use ostalo.
in kje bi jez rekla da se dejansko kaze recesija... ko gres ti v trgovino in ugotovis da so kr naenkrat tvoji najlupsi spageti skoraj 1€ drazji

nikaragua napisal/-a:ta recesija je cista buca in pac zadeva k se jo da fullll zlorabt. sploh usi obrtniki, prou una scena uuu lej recesija dejmo cim vec delat na kes mim racuna, pol upat prometa je itak neki normalnga dejmo krast, brisat promet itd itak bodo usi zaposleni sploh v veliki fermi to vrjel ker jih mediji skos pitajo.
in kje bi jez rekla da se dejansko kaze recesija... ko gres ti v trgovino in ugotovis da so kr naenkrat tvoji najlupsi spageti skoraj 1€ drazjiin nasplosno use ostalo.
Pojma nimaš, baba. Ne se smešit po internetu.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
Vir: SSKJ
Jaz nikoli, absolutno nikoli ne pametujem o recesiji, ker kljub temu da sem se učila ekonomijo enih 5 let ne vem dovolj, da bi lahko tu nabijala zakaj je tako in zakaj ne. Dejstvo je, da recesija je, ne bi si je izmislili zato, da podražijo špagete za en evro.
Sploh pa je to offtopic.
S recesijo se spopadam tako, da ne hodim na pijače, kupujem v bolj poceni trgovinah, si ne privoščim prevelikih luksuzov.. Pa potrudila se bom kaj malega sama pridelat doma.
Sploh pa je to offtopic.
S recesijo se spopadam tako, da ne hodim na pijače, kupujem v bolj poceni trgovinah, si ne privoščim prevelikih luksuzov.. Pa potrudila se bom kaj malega sama pridelat doma.

miteq napisal/-a:nikaragua napisal/-a:ta recesija je cista buca in pac zadeva k se jo da fullll zlorabt. sploh usi obrtniki, prou una scena uuu lej recesija dejmo cim vec delat na kes mim racuna, pol upat prometa je itak neki normalnga dejmo krast, brisat promet itd itak bodo usi zaposleni sploh v veliki fermi to vrjel ker jih mediji skos pitajo.
in kje bi jez rekla da se dejansko kaze recesija... ko gres ti v trgovino in ugotovis da so kr naenkrat tvoji najlupsi spageti skoraj 1€ drazjiin nasplosno use ostalo.
Pojma nimaš, baba. Ne se smešit po internetu.
ves kaj nevem kaj delas s cim se ukvarjas ampak dejstvo je da ocitno nimas druzga zadelat k na internetu žalt ženske, sploh pa na ženskem forumu.
žalostno

hm...meni in moji familiji gre ta recesija kr precej narobe-ravno letos ko imamo pouno stroškov ( izpit za avto, maturantski ples in še ostali družinski prazniki: 50 letnica, zlata poroka, ...) poleg tega pa še načrtujem poleti potovanje v Ameriko, zato sem se odločila da začnem varčevat, da bom staršem čim manj v breme:
*namesto v MNGju in Zari kupujem v TWO WAY
*namesto Loccitane kupujem Oriflame
*namesto bele kave pijem đus z vodo
*stričt se hodim k prijateljicam
*namesto na vsake 3 tedne hodim na brazilsko vsake 4 tedne
*solarij uporabljam v kombinaciji s kremo in tako prišparam na minutah v solariju
*odpovedujem se koncertom na katere veselo zahajajo prijateljice
*namesto da hodim v šolo in se doma učim pograbim za vsako priložnostno delo - tega ne delajte ker je zelo nevzgojno
*ne kupujem več Cosmota
*šla sem na đabest
...še kej bi se našlo
poleg tega denar (nakazilo za delo, denar od rd) vežem npr. 500 € za 4 mesece - tako ga 1oo % ne zapravim za brezvezne stvrai pa še obresti dobim.
*namesto v MNGju in Zari kupujem v TWO WAY

*namesto Loccitane kupujem Oriflame
*namesto bele kave pijem đus z vodo
*stričt se hodim k prijateljicam

*namesto na vsake 3 tedne hodim na brazilsko vsake 4 tedne

*solarij uporabljam v kombinaciji s kremo in tako prišparam na minutah v solariju
*odpovedujem se koncertom na katere veselo zahajajo prijateljice
*namesto da hodim v šolo in se doma učim pograbim za vsako priložnostno delo - tega ne delajte ker je zelo nevzgojno

*ne kupujem več Cosmota
*šla sem na đabest
...še kej bi se našlo
poleg tega denar (nakazilo za delo, denar od rd) vežem npr. 500 € za 4 mesece - tako ga 1oo % ne zapravim za brezvezne stvrai pa še obresti dobim.