Ginekologija [Združene teme]
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: ljubljana
SWEETprinces napisal/-a:super bi bilo da bi ga to tudi takoj uprasala...kaj dela z njo. jst sm do zdej se vedno za vsak pregled uprasala ko mi kaj ni bilo jasno.
kako bi pa to zgledal?"Ej gino, zakaj si me pa po ščegetavčku pošlatu?"

usekakor se men ne zdi to neki normalnega.Že dostkrat sm bla na pregledu pri ginekologu,pa se mi nkol kej tazga ni zgodil.
jst bi uprašala svojo ginekologinjo zakaj je tko.
*purple* napisal/-a:SWEETprinces napisal/-a:super bi bilo da bi ga to tudi takoj uprasala...kaj dela z njo. jst sm do zdej se vedno za vsak pregled uprasala ko mi kaj ni bilo jasno.
kako bi pa to zgledal?"Ej gino, zakaj si me pa po ščegetavčku pošlatu?"
Ja nekako tako. Jaz vem, da bi ga gotovo vprašala, če je kaj narobe oz. vidi kakšne simptome, da me pregleduje tudi drugje kot moja ginekologinja. Simple, zakaj bi se za brezveze obremenjeval, če lahko takoj vse razčistiš.
Neprijetno ti je vrjetno blo sam zarad tega ker si bla ful presenečena ko si ga vidla, pa sploh zato ker je bil moško. Po moje če bi ti to naredla tvoja ginekologinja se ne bi počutila tako čudno. Se mi zdi da imamo vse ženske rajš ginekologinje kot ginekologe. A ni tako!?
Mene pa zanima a vam ginekologinja pri pregledu pogleda tudi prsa? Men jih še nikol ni in to se mi zdi zelo čudno. Sicer sem si jih nekajkrat sama ampak se mi zdi, da to ni isto. Da js ne morem vedet kaj je tam notr prav in kaj ne.
Mene pa zanima a vam ginekologinja pri pregledu pogleda tudi prsa? Men jih še nikol ni in to se mi zdi zelo čudno. Sicer sem si jih nekajkrat sama ampak se mi zdi, da to ni isto. Da js ne morem vedet kaj je tam notr prav in kaj ne.
-
- Sramežljivka
-
- Kofetarica
- Kraj: okolica Ljubljane
Sem jaz enkrat podobno doživela, da se je dotaknil šgegetavčka med pregledom, sama sem to seveda čutila, dr. pa na to sigurno ni bil pozoren, ker je pač opravljal pregled in sigurno nič drugega. Sem prepričana, da je bilo pri tebi isto, seveda pa je pregled pri vsakem zdravniku malo drugačen, gibi rok in podobno, pa še ti si bila presenečena nad tem, da te bo pregledal moški ginekolog in ne ženska in si bila toliko bolj pozorna na to.sarabregar napisal/-a:mojo gin. je nadomeščal en drug g. sm ga prvič vidla, že to je bil šok pol pa še to me je mal presenetlo, ko mi je zlo natančno pregledal tm spodi. čutla sm k mi je vse odmaknu in se dotaknu ščegetaučka.
Ne, vsaj pri meni to ne drži.toffifee napisal/-a:Se mi zdi da imamo vse ženske rajš ginekologinje kot ginekologe. A ni tako!?
Nikoli.toffifee napisal/-a:Mene pa zanima a vam ginekologinja pri pregledu pogleda tudi prsa?
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: ljubljana
-
- Kofetarica
- Kraj: okolica Ljubljane
gaby_ napisal/-a:^prsi se prvič preglejujejo po dvajsetem letu, kolikor vem. pa mislim, da moraš dobiti neko pošto od nekega združenja ali kaj jaz vem, in potem to neseš k ginekologu na naslednjem pregledu. (vsaj tako je bilo s sestro).

Če bi bilo karkoli narobe, ti bodo pol polovici leta ali po enem letu poslali na dom vabilo za ponovni odvzem, sicer pa, če te skrbi, lahko pokličeš in vprašaš za izvid.Abby napisal/-a:Eno vprašanje: po brisu mi je ginekologinja rekla, da lahko pokličem čez 3 tedne za rezultate. No to je bilo 2 meseca nazaj, jaz pa nisem poklicalain me zanima, če te sami kontaktirajo, če je kaj narobe.
^ne vem točno kako je s tem. vem, da je sestra dobila pošto od nekega ženskega združenja za boj proti raku na prsih (nekaj takega). in potem je ob naročanju na gin. pregled to povedala, in ob pregledu prinesla s sabo.
pa ne spada v nobeno rizično skupino, v družini še nihče ni imel raka.
za kaj več, pa moram njo vprašati.
pa ne spada v nobeno rizično skupino, v družini še nihče ni imel raka.
za kaj več, pa moram njo vprašati.