sončk napisal/-a:classy napisal/-a:Ohoho, it's gonna be fireworks

Ce sm pa na to sprejeta med poplavo vseh tistih s poklicno maturo pa...

Ne resno. To je ena slabših odločitev ministrstva. Ker če jst, naravni talent za angleščino, ne pridem gor na anglo zarad kšnga frizerja, grem na naslednih volitvah volt SDS. Iz inata

Prekleti kurci pofukani, a so mogl glih letos to uvest?
No na primerjalni sta pa 2 preveč. Juhej =)
Omg no, a lepših besed nisi mogla zbrati?

Nimam nič proti nikomur, bom pa povedala takole kar si mislim o teh dveh bregovih - srednje šole in gimnazije. Najprej za vse nevedneže: saj poklicna šola NI enaka srednji! Poklicna šola traja 3 leta, vendar nekateri naredijo še dve leti zraven in so na istem kot tisti s 4-letno srednjo šolo (le nazivi se razlikujejo). In vsi tisti, ki mislite, da je nekdo s srednje ekonomske, turistične ali katere koli druge srednje šole antitalent za jezike, naravoslovje itd., se pošteno motite, ker izven svojega naučenega A4 formata učbenika v gimnaziji ne vidite dlje od tega, kaj se napiflate in da boste maturanti gimnazije (poznam kar nekaj takih z gimnazije, ki niso bili sprejeti na noben fax, na katerega so želeli iti, končali pa so še nižje kot nekdo, ki je po 4 letih sš imel na maturi še 5. predmet in doštudiral na UNI programu ali še kaj več). Nič nimam proti gimnazijcem oz. gimnaziji kot šolskem programu, ker sem tudi sama hodila tja dve leti, vendar mi naravoslovje ni šlo (oz. za pozitivno, kar na koncu na maturi ne bi bilo dovolj glede točk za nadaljnje šolanje), zato sem po dveh končanih letnikih šla drugam, kjer sem se prav tako morala truditi, vendar ne na področju naravoslovja, ki v življenju ne bo področje, kjer bi si iskala službo, torej sem si prihranila živce.

Nasprotno pa od sebe poznam kar nekaj takih, ki so se po končani oš zaradi zmedenosti (ali pa ker so že takrat vedeli, kaj si želijo postati) odločili iti v 4-letno srednjo šolo (pa naj bo to medicinska, ekonomska ali katera koli pač), kljub temu, da so bili vsa leta v oš odlični ali pravdobri. Nekateri so se jim čudili, čemu. Čemu pa ne? Na koncu bodo v svoji stroki lahko naredili celo magisterij, ker jih tisto pač veseli. Nekateri so se morda napačno odločili, drugi imajo spet drugačne razloge. Pa zato niso nič manj vredni. Čez 10 let se pa lahko primerjate s kom iz poklicne ali srednje šole, mogoče pa le ne boste nič več kot oni na hierarhični lestvici.
Pa še nekaj: mogoče bo zato kakšnemu gimnazijcu lažje pri srce oz. bo lažje spal.

Namreč, še vedno obstajajo fakultete, ki ne sprejemajo niti tistih dijakov srednjih šol, ki so na poklicni maturi opravili zraven še 5. predmet (to so pedagoška - razen predšolske vzgoje, medicinska fakulteta, filozofska in mogoče še katera, pa nisem na tekočem). Tako da, zadihajte s polnimi pljuči, pa bo!
Samo toliko v razmislek, da ne bo nekih nesporazumov.

Resnica ni plenica, vendar marsikomu smrdi.