Tearjerker napisal/-a:Ja, zakaj pa so potem veterinarji na svetu? Ne vem no, a si jaz napačno razlagam njihovo funckijo, da mogoče pomagajo živalim, diagnosticirajo, operirajo, predpišejo zdravljenje... Tako kot na primer humanci za ljudi?
ja veterinarji imajo svoj namen ja, ampak marsikdo očitno ne pozna tega namena!
da ne govorim o tem, da se usak ustraši d abo mogu plačat zdravljenje tistga mačka ki ga bo pripeljal, tud če ni njegou.Odvisno od veterinarja, ampak nas so vedno uprašali, oziroma so nam stroške delili na pol, oziroma smo mačka nesli v zavetišče, kjer so primerno psokrbeli zanj za primerno oskrbo in zdravljenje, brez kakršnegakoli stroška.Sam pol urce časa nam je uzel!
sem bla priča nemalo dogodkom, povoženga psa/mačke,kateri so še migetali, pa živ bog ni ustavu.Povej mi potem, kaj ti tukaj veterinar pomaga, če se ne najde nek prostovoljec okoli kraja dogodka, ki bi žival prjeu in peljal do veterinarja?
in ne mačke niso neumne živali, ampak majo svoje reakcije, ki znajo bit usodne!mačka, ne ve da se za usakim vogalom skriva nova nevarnost, ne pozna civiliziranega sveta in nevarnosti ki v tem svetu nanjo prežijo.Kot otrok ne.In zame tud otrok ni neumen, ampak je pač primerno razumljiv primerni starosti recimo.
mačke ne vedo, da jih podrtje avta vodi v smrt!Človek pa in se temu lahko zavestno ogne-kdaj pa pač tudi ne.
se strinjam glede odgovornosti.Pomojem sva z mami ene rekdih oseb, ki ko v daljavi zagledava mačka ali svetlikanje oči (oziroma katerokoli žival) upočasniva na minimalno, tako da se lahko v momentu ustaviva in naju ne briga hupanje zadaj!mene briga, da s svojo odgovornostjo ne bom povzročila nobene škode komurkoli!In ravno tako zmanjšam ko se plejlem mimo otroka, kot ko se peljem mimo živali!na glavni vožnji v avtošoli sem ustavila golobu ki se ni hotu spokat iz ceste in ga čakala pet minut, neglede na to ali bi lahko zarad tega pogrnila!Ljudje so hupali, težili..Me sploh ne briga!Na meni je da "pešča" v kakršnikoli obliki zaščitim!in odločam se za preživetje in ne za smrt!
ok, mogoče smo te glede mikrosporije narobe razumeli, ampak vseeno, stvar je lahko precej zajebana.od mene se jo je nalezel moj takratni maček.pa sva oba bolehala več kot polleta in naju je mami mazala s kremcam.
ampak useeno, ni rečeno, da ne more dobit, ker je bolezen že tok razširjena, da je skorej nekaj usakdanjega in to ni prou, kot tudi ne za razne levkoze, aidse in ostale človeške nalezljive bolezni.kakršnakoli bolezen je, živalska ali človeška, mislim da je jasno da je treba delat na tem, da se jo skensla!