PoohBear napisal/-a:Sessa napisal/-a:Jaz nevem, če ste nekateri zaostali ali kaj podobnega...Mačke so za izključno NOTRANJE življenje!! Brez debatiranje prosim, ker tu ni kaj za debatirat. Vsako zavetišče, vsak izobražen človek, pri katerem vzameš mačko, ti bo dalo za podpisat v pogodbo, v kateri se boš mogel strinjati s tem, da je maček-poudarjam-izključno noteeer!!! Druga opcija pa so seveda pol razni povodci in ostalo, nikakor pa ne spuščen.
Podpis pod tole

oh, c'mooon.
a ste ve kdaj slišale za naraven potek dogodkov v naravi.
mačka spada v družino zveri. to da smo jih ljudje udomačili, jih začeli futrat z briketi, jih iztrgali iz naravnega okolja, zaprli v stanovanja kjer majo natanko 60m2 placa je zame nenaravno in neetično. ampak prav, naj bo tako. itak človek ni sposoben spoštovat naravanih procesov in živet v sožitju s tem kar mu je dano.
živim na vasi zraven ceste po kateri se na vsake dve uri prifura en avto. skrajno neumno bi se mi zdelo mačka panično zaklepat v hišo, samo zato da izničim tistih 10% možnosti, da ga povozi avto. maček živi normalno in srečno življenje, je kar mu pride pod zobe (brez bojazni da bi ga kdo zastrupil, vsaj sosedje ne) hodi ven in not, če hoče je lahko cel ljubi dan in se igra rusko roleto z avti. še vedno se mi bolj humano zdi pustit mačku da živi življenje kot mu ga narekuje nagon in navade vrste kateri pripada, s tem da tvega (m) da se mu kej zgodi.
tudi ve tvegate da vas bo zgazu avto vsakič ko stopite iz hiše, ali da vas bo udarila strela, ali da ali da....kaj pa če, kaj pa če.
pa zaradi tega ne sedite cele dneve doma.
kar berem po tem forumu se mi v nekaterih primerih zdi totalno nehumano in v nasprotju z vsemi zakonitostmi narave. to, da zapirate mačka v bajto in pazite nanj kot na punčico svojega očesa je VAŠA potreba. ker je ČLOVEKA, egoistično in nerazumsko naravnano bitje, strah da bo izgubil svojo ljubljeno žival.
to, da je maček hišna žival je debela velika in neumna laž. nobena žival ni hišna (razen tistih deformiranih, 500krat med sabo sparjenih z izključno cute potomci takozvanih rodovniških in pasemskih živali in tistih, ki smo jim privzgojili lastne, človeške navade), vse živali so v osnovi divje in če smo iz njih naredili za samostojno življenje nesposobne ljubljenčke je to zgolj zaradi našega egoizma in ne ker bi živali to potrebovale.