keri napisal/-a:Evo pa imam tudi jaz en problem, zaradi katerega zdaj vsa objokana in žalostna u nulo sedim pred računalnikom in pišem v to temo.
Situacija je taka, da v kratkem praznujem rojstni dan. Ob tem dogodku nameravam svojo familijo povabiti ven na kosilo. Žalosti pa me, da moj fant ne želi zraven. Mojo družino je že spoznal (starše sem mu že predstavila, z bratom se na videz poznata že od prej), ni pa bil še pri nas doma.
Prejle sva se pogovarjala in pravi, da jih niti noče poznati, ker je on z mano in ne z njimi in se namerava poročiti z mano in ne z njimi. Ne pozna tudi nobene moje prijateljice in tudi ne kaže nekega zanimanja zanje.....
Trenutno mi je tako hudo, da se sploh ne morem pomiriti. Meni bi to, da gre z mojimi in mano na moj rojstni dan na kosilo ogromno pomenilo in v bistuv ne rabim nobenega darila, ker bi bilo to zame najlepše darilo, da so ob meni na kupu vsi bližnji....vse to sem mu tudi povedala. Pa ne popusti.
Jaz poznam vso njegovo družino in prijatelje, hodim na družinska srečanja, z njegovimi prijatelji sem tudi jaz kolegica, z punco od enega njegovega prijatelja sva se prav spoprijateljili.
Razložila sem mu vse na dolgo in široko in vztraja še naprej pri svojem. Razmišljam o tem, da bi v prihodnje tudi jaz bojkotirala vsa njihova srečanja in ignorirala vso njegovo familijo....čeprav vem, da naju bo to oddaljilo, ne morem čez to, da apriori zavrača stike z mojo družino. In že zdaj vem, da bo moj rojstni dan pokvarjen....najraje ga sploh ne bi praznovala. Imate kak nasvet zame?
Priznam, nisem šla brat vseh strani, sem kar direktno kliknila na odgovor.
Osebno bi bila jaz zelo razočarana. Sploh stavek, da 'je s tabo in ne z njimi, da se misli poročti s tabo in ne z njimi'. To sploh ni res. Družina je naločljivo povezana, ne moreš kar črto potegnit v smislu, jaz pa s tvojimi ne mislim imeti opravka.
Kaj to pomeni, da boš na vsa srečanja in rojstne dneve (ne smao tvoje, tudi od sorodnikov) hodila sama? Boš morala tudi za 1. november sama na grob, sama na poroko od sestrične, na mamin abraham (karikiram, ampak mislim, da veš kaj hočem povedat). Za mene je njegovo obnašanje sebično.
Mal se je treba tud prilagajat. Meni na kraj pametio na pade da ne bi šla z mojim na kako družinsko praznovanje. Saj sva par, ne pa vsak zase.