Izpit za avto
glede vožnje v klanec moraš sam videti v kateri prestavi moraš imeti. Saj pa čutiš ko avto "crkuje". Pa tudi odvisno od avtomobila, v avtošoli so ponavadi boljši avtomobili, močni. Vsaj pri nas je tako. Glede prestav, kar te naučijo v avtošoli ne velja potem na vseh avtih isto. Je razlika diesel al pa bencinar itd.
-
- Komunikatorka
*Sagitt* napisal/-a:jaz pa bom znorela .. ker se folk sploh ne znat vozit po teh 2 pasovnih krožnih! Mi je danes en pegeout izsilil prednost pa je šlo glih za 15 cm razlike. Joj jaz bi jih dala še 1x v te avtošole pa naj se naučjo vozit pol pa naj se pelajo po krožnem!! grr![]()
hehe..jaz tudi vedno pi**** nad temi norci ki niso sposobni pravilno uporabljati krožišč.
men pa ok, ni take panike če vsi peljejo po zunanjem pasu, vkolikor ne počenjajo neumnosti!Ampak, SKRAJNO NA ŽIUCE mi gre to, da je že sveta redkost če kšn voznik da žmigouc, tja kamor zavije!!!!
Prvič, me za*ebe če čakam na uvoz v krožišče in čakam brezveze, drugič je moteče če si kolesar ali pešec in ne veš kaj narest; al it čez al ne!
Če bom kdaj policaj, bom sam na krožnih stala, pa kazni nabijala, slehernemu ki bo zavijal brez žmigouca!pa ne sam na krožnih usepousod, ker žmigouc ni za okras ampak glej ga zlomka, ma svoj, celo pomemben namen! 

..Evelyn.. napisal/-a:No če že ni nobene druge teme o tem bom kar tu vprašala kakšne že bolj izkušene voznice in sicer:
Ko peljete v klanc npr. do 25° naklona s kakšno hitrostjo in v kateri prestavi peljete? V avtošoli smo se učili, da naj bi z drugo, v kakšen še višji klanec celo s prvo, zdj pa mi negre v račun, jaz imam manjši klanec pred hišo in včeraj se mi je že drugič zgodilo, da sem malce pred začetkom klanca lepo dala v drugo predstavo in peljala dalje, naenkrat se mi je na višku klanca avto začel "tresti" oziroma delati ck ck in je crknil.Sanja se mi ne, kaj počnem narobe, morda premalo gasa dajem? Avto je sicer v brezhibnem stanju, je nov in ko vozijo drugi se to ne dogaja, tako da verjamem da je problem v meni
To je pa čist odvisno od tega, kolk maš močn avto, kakšno ma prestavno razmerje, pa kašn klanc je. Prestavlaš po občutku. Če se ti zdi, da se avto začne 'matrat', daš v nižjo prestavo. Jst recmo lahko grem s svojim v tanajveč klanc s tretjo, ker je pač močn avto. Sam če so recmo ful ovinki, pol dam v nižjo, da lih kje s ceste ne zletim

*purple* napisal/-a:men pa ok, ni take panike če vsi peljejo po zunanjem pasu, vkolikor ne počenjajo neumnosti!Ampak, SKRAJNO NA ŽIUCE mi gre to, da je že sveta redkost če kšn voznik da žmigouc, tja kamor zavije!!!!![]()
Prvič, me za*ebe če čakam na uvoz v krožišče in čakam brezveze, drugič je moteče če si kolesar ali pešec in ne veš kaj narest; al it čez al ne!
Če bom kdaj policaj, bom sam na krožnih stala, pa kazni nabijala, slehernemu ki bo zavijal brez žmigouca!pa ne sam na krožnih usepousod, ker žmigouc ni za okras ampak glej ga zlomka, ma svoj, celo pomemben namen!
Fak, to pa mene tudi takooooo razjezi! Kar brezveze čakam v teh krožnih, tisti pa se kar brez žmigavca odpelje ven!

OrangeLady napisal/-a:*Sagitt* napisal/-a:jaz pa bom znorela .. ker se folk sploh ne znat vozit po teh 2 pasovnih krožnih! Mi je danes en pegeout izsilil prednost pa je šlo glih za 15 cm razlike. Joj jaz bi jih dala še 1x v te avtošole pa naj se naučjo vozit pol pa naj se pelajo po krožnem!! grr![]()
hehe..jaz tudi vedno pi**** nad temi norci ki niso sposobni pravilno uporabljati krožišč.
LOL. Babe, pridte v Koper. Vozite po čudovitih Popo krožiščih med 15. in 16. uro in boste hitro vesele, da niste tam doma.

Imaš, da me vikaš!
Kolkr je men znano, potrdilo ni vredu-to mi je reku inštruktor, bi rekla da ma kr prov
. Pa sej kulk je pa možnosti, da te dlih v tem vikendu ustavjo policaji? Če pa že, se pa lahk mal butasto nardiš, da si misla, da tut potrdilo velja (v čem je sploh fora da ne velja
).

Freedom is just another word for nothing left to lose..