Ne govorimo o enem primeru, govorimo o ljudeh na splošno. In ljudje smo različni. Ti se ne želiš seliti, prav. Nekatere od nas pa bi se, če bi bile čez mejo bolj srečne. In otrok, pa naj bo pri dveh letih (ko mu je pravzaprav še vseeno) ali pri 18 bo seveda imel besedo pri tem. Tud mi smo se selili, zamenjala sem sošolce, izgubila nekaj prijateljev, a sem dobila nove! Življenje gre naprej in sreče ne določa kraj bivanja, določa si jo vsak sam. Vsak naj razmišlja po svoje, se pa strinjam z red_rose da ambicioznost in želja po uspehu vrtita svet naprej.
Nihče ni napisal, da morajo šivilje pri svojih 50. oditi v tujino. Govorimo o izobraženih mladih ljudeh. Pa ni treba vsem v tujino - že na drugem koncu države lahko najdeš službo, a nekaterim je vse kar ni v radiju 10 km predaleč. George, dobro napisano. Kritike pa prezri - pritoževanje čez državo je tako ali tako eden od nacionalnih športov.
Matjaž - oprosti, moram: Ne želim zapustiti staršev, punce in Slovenije. Upam, da boš srečen v rodni deželi, vsekakor pa ne pozabi na sklanjatve - so zelo pomembne v jeziku prelepe Slovenije.