Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a inaa »

red_rose napisal/-a:
inaa napisal/-a:drugac mi pa vegetarijanstvo kot tako ni usec sploh, ker mislm da ni zdravo. mislm, da clovk rabi vsega po malo da je zdrav in lahko normalno deluje...

hehe....nocem te nic prepricevat v vegeterijanstvo - sprejemam vse poglede na prehrano :P ampak nekaj mi povej..a ne poznas nobenga vegeterijanca? js ze skor 10 let nism uzila mesa - kri je 100% popolna, vse je tocno v sredinskih priporocenih vrednosti (bla sem nazadnje malo vec kot pol leta nazaj na odvzemu krvi), zdravstvenih problemov nobenih, 6 let aktivna sportnica, 3 leta ostajam obcasna :D ...oce vegeterijanc se dlje kot jaz, star bo 50, zdrav in vitalen moski, hodi na neka testiranja vsako leto in vse je v zelo dobrem stanju (mislim da merijo misice, vsebnost vode, kri, itd. pac kolk si zdrav na splosno :D ), cela druzina zdrava, poznam tut ogromno zdravih vegeterijancev k jim nc ne manjka.

kako lahko kljub temu trdis, da telo rabi meso, ce pa se da vse sestavine iz mesa ustrezno nadomestit, ce si o tem poucen?

evo tega pa res ne bom nikol razumela. razumem da nekateri radi jejo meso in tega nic ne kritiziram, ne razumem pa kako lahko trdijo take reci, ce pa je ze skor splosno znano da to ni res :D

zgleda je posledica vzgoje doma in v soli. naucl so me da nism zbircna (da pac jem tut druge stvari kot solato in pizzo) in mi pol vegetarijanstvo ni nikol slo u racun. ubistvu res nbenga vegetarijanca ne poznam, poznam pa eno familjo k je presla na presno prehrano (to ni isto ane?)..in vem da js nebi zdrzala nikol. drugac pa nbenga ne obsojam ce pac ne je mesa ker mu ne pase, tisti ki pa ne jeste mesa zarad klanja zivali pa nevem kaj stem nardite k je tolk vec ljudi ki jejo meso al ga pa kupujejo za psa recimo..
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
PrincetonGirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: NY

Neprebrana objava Napisal/-a PrincetonGirl »

Sama sem vegetarijanka že od kar pomnim.Jem vso zelenjavo in sadje,sojo...
Je pa veliko dobrih jedi brez mesa.
Yesterday is history, tomorow is a mystery, but today is a gift! That`s why it`s called present.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Jst sm se tud odločla, da bom enkrat za vselej vegetarijanka. Al bom pa počas prenehala. Zdej itak ne jem nič razen piščanca in kšnga lososa. Pa še to mi je brezveze, ker se mi smiljo živali. Ampak je en problem, zarad katerga odlašam. In sicer, jst sm ful izbirčna. NE maram soje in podobnih stvari, ker sta moja starša nekoč preklopla na alternativno zdravljenje in mi jo v otroštvu zagabla. Kako nej sploh postanem navadna vegetarijanka, če ne maram soje? Pa tut nism neka velika zelenjavojedka, kšnga brokolija in špinače ne spravim po grlu, papriko izjemoma, če se že prisilm. A je sploh kšna alternativa? :? Sej bi nadaljevala s tem piščančjim lajfstajlom, ampak se mi zdi hinavsko, da bogi piščančki umirajo zarad mene, medtem ko jokam ob klanju prašičev.

Aja, ful mam rada čičerikine polpete (tist k je v falaflu), mmm. Ampak ne morm tega jest celo življenje.

Pa preden kdo reče, da se sam preseravam, ni res! Znanstveno je dokazano, da imamo nekateri ljudje bolj občutljive brbončice in večjo občutljivost na grenko - zato vedno eni in isti ljudje ne marajo grejpfruta, špinače in brokolija. :D
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

sončk, men tud soja ni ne vem kaj. Sam je še zmeri velik druzga. Jst npr. dostkrat jem zelenjavne zrezke (ali si jih sama naredim ali jih kupim zamrznjene) in men so odlični. Pa gobova omaka npr., razne zelenjavne omakce, ki so najboljše, če jih narediš sam :) pa zelenjavna pica (ali margerita), zadnjič sem delala zelenjavno lazanjo in je tud super. Itak si narediš tako hrano, v katero daš tisto zelenjavo, ki jo rada ješ.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

sončk :D

1. kaksne soje ne maras? v kaki obliki in kako pripravljeno si pa sploh ze poskusla? ne verjamem ljudem ki recejo da ne marajo soje, oz. bi mogli kdaj prit k nam na kosilo :D
soja lahko ima tako zelo razlicne okuse, ker vecinoma prevzame okus zacimb ki jih jedi dodas...soje se sploh ne prepozna, js sm ze dosti ljudi nasrala da je mleto meso, ker ma zarad zacimb cist podobn okus (lahko, ce tako zelis...). torej soja niso samo sojini kosmici in polpeti.

2. js sm vegeterijanka pa ne prenesem svezga paradiznika, ne jem fizola u nobeni obliki, ne jem graha...blo je se nekaj zelenjave ki je nisem jedla, pa sem potem zacela :) naj te to ne ovira.

ves, da je v npr. ze navadnih oresckih ogromno snovi ki jih vegeterijanci potrebujemo? :)
mah, js sm bolj ljubitelj sadja, ki ga res ogromno pojem, in sploh ne toliko zelenjave - mislim, ce ze grem kaj jest je to sadje, nikol si ne delam solatk za malco na primer. pa mi nic ne manjka
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Poskusla sm v mleku, jogurtih, kuhano, sojino čokolado, sojine zrezke, hrenovke... Ne vem, že sama ideja soje se mi ful upira, ker sm jo kot otrok mogla goltat, enkrat sm 2 uri sedela za mizo, ker nism hotla pojest sojinih hrenovk. Pomoje sm že tok pristranska, da res dvomim, da bom kadarkol lahko jedla sojo. Razn če me povabš na kosilo in bom iz same vljudnosti pojedla :D

Aja, a v oreščkih da je ful teh snovi? V katerih pa? Včasih ko grem jest v tajsko restavracijo, jem rižoto z indijskimi oreščki (ful je dobr :) )
Moja mami je bla 3 leta vegetarijanka, pa je pol mela tok slabo kri, da je mogla dobivat neke injekcije, tablete in pa seveda, spet je mogla začet jest meso. Mela je pa premal hemoglobina (karkoli je že to).

A mislta, da bi se mogla postopoma odvajat od mesa, al preprosto narest črto? Ker v našem hladilniku so vedno ogromne količine piščančjih prsi, ker je brat zagrizen fitneser, tko da mogoče me bo kdaj premamil? :? A vama kdaj zadiši meso?

Frigga, kaj pa ti kj kuhaš tko, običajno, ko se ti ne da zmišljevat?

Aja, pa gob tut ne maram. Res sm brezupna :D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

sončk napisal/-a:Poskusla sm v mleku, jogurtih, kuhano, sojino čokolado, sojine zrezke, hrenovke... Ne vem, že sama ideja soje se mi ful upira, ker sm jo kot otrok mogla goltat, enkrat sm 2 uri sedela za mizo, ker nism hotla pojest sojinih hrenovk. Pomoje sm že tok pristranska, da res dvomim, da bom kadarkol lahko jedla sojo. Razn če me povabš na kosilo in bom iz same vljudnosti pojedla :D

Aja, a v oreščkih da je ful teh snovi? V katerih pa? Včasih ko grem jest v tajsko restavracijo, jem rižoto z indijskimi oreščki (ful je dobr :) )
Moja mami je bla 3 leta vegetarijanka, pa je pol mela tok slabo kri, da je mogla dobivat neke injekcije, tablete in pa seveda, spet je mogla začet jest meso. Mela je pa premal hemoglobina (karkoli je že to).

A mislta, da bi se mogla postopoma odvajat od mesa, al preprosto narest črto? Ker v našem hladilniku so vedno ogromne količine piščančjih prsi, ker je brat zagrizen fitneser, tko da mogoče me bo kdaj premamil? :? A vama kdaj zadiši meso?

Frigga, kaj pa ti kj kuhaš tko, običajno, ko se ti ne da zmišljevat?

Aja, pa gob tut ne maram. Res sm brezupna :D

js tut gob ne maram..oz. ucasih pojem pohane gobe, druga pa nc kej :D

no, sojino mleko, jogurti, hrenovke ipd. ni nic proti temu kako dobre so lahko reci iz soje..js govorim o jedeh, ne o kupljenih izdelkih. tega js sploh se probala nism, razn sojino mleko k mi je ogabno!! pa polpeti mi tut niso nevemkaj. sojo js kupim tako trdo, pa ne kosmici, ampak taki trdi koscki, cist majhni, potem pa to namocis v ustrezne tekocine (zacinjene) in potem skuhas al omako al karkol iz tega, da se tut take zrezke nardit..ma svasta, ful dobre stvari pridejo vn. moj fant tut meu predsodke proti soji, odkar mu js kuham jih nima vec :D

ne, men nikol ne zadisi meso. res nikol... :)
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Jst sem se npr. čez noč odločila, da je konc z mesom. Pa sem mislila, da bo težko, ampak sploh ni. Sicer sem šele en mesec vegi, tko da ne bom preveč solila pameti, ampak zaenkrat mi gre dobro, tud meso mi nič diši.

Ko se mi ne da zmišljevat, naredim pico ali si popečem krompir in kupljene zelenjavne zrezke. Al pa kakšne tortilje (jih kupim in samo pogrejem, pa vržem not zelenjavo).
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

No bom probala stopit ven iz moje zone predsodkov, ampak če boš, red_rose, dala kšn dobr recept glede teh koščkov. Čeprov bom mogla pojest veliko svojega ponosa skupaj s tem :D Pa zdej sm se spomnla, da mi doma itak delamo raznorazne bureke, pite na 1000 načinov. Če hoče kšna originalne recepte nej kr pove =)
Rožica, a tvoj tip je tut vegetarijanc?

To glede dišanja mesa sm pa vprašala, ker je bil moj bivši 8 let vegetarijanec in je reku, da mu čevapi ful dišijo. Kar mi je blo ful čudn :?
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

brez zamere bejbi, ampšak zdaj sem se ti pa tok nasmejala :D kok obremenjevanja zarad tega kaj boš jedla... no, da bi povem nekaj, tud jaz sem vegetarjanka, že doooolgo let pa mi kar lepo uuspeva, meso mi nikoli ne zadiši, črto sem potegnila pa kr čez noč:

tud če ne ješ stvari ki si jih naštela sploh ni nobene panike, tud jaz ne jem gob, ker sem alergična na njih in nisem ljubitelj soje, oreškov pa živih videt ne morem (razen indijskih) pa mi laufa čist vredi, in tud moja kri je super...

obstaja tok zadev brez mesa, ki jih loh ješ, da prav verjet ne boš mogla...

aja, če te bo pa slučajno kdaj nazaj mikalo jesti bratove piščančje joške jih pa pač ješ, saj ne bo konec sveta pa tud noben ne bo hud... saj noben ni reko da če si pa zdej vegetarjanka da morš pa bit do konc življenja! :D
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

sončk napisal/-a:Jst sm se tud odločla, da bom enkrat za vselej vegetarijanka. Al bom pa počas prenehala. Zdej itak ne jem nič razen piščanca in kšnga lososa. Pa še to mi je brezveze, ker se mi smiljo živali. Ampak je en problem, zarad katerga odlašam. In sicer, jst sm ful izbirčna. NE maram soje in podobnih stvari, ker sta moja starša nekoč preklopla na alternativno zdravljenje in mi jo v otroštvu zagabla. Kako nej sploh postanem navadna vegetarijanka, če ne maram soje? Pa tut nism neka velika zelenjavojedka, kšnga brokolija in špinače ne spravim po grlu, papriko izjemoma, če se že prisilm. A je sploh kšna alternativa? :? Sej bi nadaljevala s tem piščančjim lajfstajlom, ampak se mi zdi hinavsko, da bogi piščančki umirajo zarad mene, medtem ko jokam ob klanju prašičev.

Aja, ful mam rada čičerikine polpete (tist k je v falaflu), mmm. Ampak ne morm tega jest celo življenje.

Pa preden kdo reče, da se sam preseravam, ni res! Znanstveno je dokazano, da imamo nekateri ljudje bolj občutljive brbončice in večjo občutljivost na grenko - zato vedno eni in isti ljudje ne marajo grejpfruta, špinače in brokolija. :D

Lej js ti pravim da jej tisto kar ti paše. Jaz sem tudi nekje pri 14 letih počasi prenehala jesti meso, zdaj ga zihr ne jem že ene 6 let. Pa tudi prej nisem bla neka zelenjavnojedka, na zelenjavo sm se vrgla šele nekje v zadnjih 3 letih. Ostale stvari pa jem normalno. Pa nimam nobenih problemov zaradi tega, ker ne jem mesa.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

frigga in sončk, bom vama napisala kak recept ko bom mela mal vec casa, sm cist leteca ze dva dni in res nimam casa za forum :) ok? :)

drugac pa ne, moj fant ni vegeterijanc... ;)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

No jst sm včeri razglasila, da ne jem več mesa mesa in je bil kul odziv. (razen prepričevanja, da vsaj mal pojem, k je glih velika noč)

No, dans pa mami kuha kosilo in skuha BORANIJO in me vpraša, če bom jedla. Pa sm rekla da ne, da fuj ane, pa je rekla kako da ne, da je to zelenjava, da to jst morm jest. Sm rekla, da rajš celo življenje živim na kruhu in mleku, kot pa da pojem samo en krožnik tega in da nej ne pričakuje kšnih korenitih sprememb glede mojih preferenc :D
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Kaj je to boranija?! :P

Jst sicer nism vegetarijanka, kr trikrat na let pojem piščanca u solati, mal večkrat si pa prvoščm kšno postrv, mam pa srečo, da sm bla u prejšnjem življenju zajc, kr sm nora na zelenjavo (in sadje), nej bo surova, kuhana, pečena, use gre skoz in use obožujem. In dohtarca je zanč opazla moje oranžne dlani, pa smo ugotovil, da so začele vn butat velke količine rdeče paprike :D ... Heh.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Boranija je pomojem ena jed iz stročjega fižola, neki na žlico...mne se zdi no :?

Drugač pa jst tud obožujem zelenjavo, jo mam še rajš k sadje :gut:
Jst tud že neki časa razmišlam, da bi čist ukinla tistga mal piščanca, ki ga včasih pojem, ampak nikol se čist dokončno ne odločm :?
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Odgovori