Kot ponavadi vsak pretirava v svojo smer ...
Ja, zunanjost ni nepomembna. Ampak jaz že v osnovi ne razumem ljudi, ki se urejajo, oblačijo, frizirajo, skrbijo za postavo, so na dieti ... z namenom, da bi bili privlačni drugim, da bi našli partnerja. Ki to počnejo, dokler so samski, potem se pa počasi in udobno zanemarijo. Normalno, da se partner take osebe počuti izigranega - ker se je njegov partner spremenil.
Glede tega se strinjam tako z Aloho kot s Purple. Urejeni in privlačni naj bi bili najprej zaradi sebe. Kriterije urejenosti ima pa vsak svoje: poznam žensko, ki še po desetih letih zakona vstane pol ure pred možem, da si naredi frizuro in nanese diskreten make-up (ne govorim o debeli plasti pudra, ampak o korektorju in maskari) - ker se ji zdi, da zgleda grozno nenašminkana. In mogoče bi po desetih letih njenega moža res kap, če bi jo prvič v življenju videl nenamazano ... sama si je kriva, ker ni tvegala, da bi jo videl nenamazano po enem tednu zveze - in bi zelo verjetno ugotovila, da jo ima tudi tako rad.
In če ženska ves čas pazi na svojo postavo, se ukvarja s športom, potem pa dobi tipa in se kar naenkrat razleze, zna biti to problem. Ne toliko zato, ker je debela, ampak zato, ker se je spremenila, spremenila je svoje prioritete in vrednote in to je to, kar ogroža partnerstvo. Če se je pa pri dvajsetih skupaj s tipom valjala po kavču in jedla čips, pa bila kljub temu vitka, si lahko predstavljam, da sta pri štiridesetih oba malo debelejša, ampak jima to pač ni pomembno. Mislim, da bi bilo bolj čudno, če bi pri štiridesetih kar naenkrat začela težit tipu, da ne sme jesti čipsa in naj se spravi v fitnes.
In glede pretiravanja v obe smeri - naj še jaz malo pretiravam, da bolj slikovito prikažem svoje mnenje.

Opažam določen trend, ko tule prebiram podobne teme. Poimenovala sem ga "trend Playboya". Pred seksom se je treba umiti, dezinficirati spolne organe, pobriti vsako dlačico, se izogibati pozam, kjer se opazi velika rit, ... zakaj? Da bi bile privlačne ali da bi dobile samozavest, ker se vam zdi nemogoče, da bi bili tipu seksi iskrica v očeh, špeh na bokih in vonj po ženski? To je "retuširan seks". Seks iz revij, ki prodajajo to, kar naj bi bilo seksi. In jim to očitno kar dobro uspeva.