študij v tujini [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Balenciaga »

ja ja, nivo angleščine je res nizek, ampak jaz se jo učim že od 5 leta tko da mi ne dela težav, tut ce bi mogla it delat tisti ielts, sam zakaj bi še to plačevala ce mam lahko s FCE-jem vse poštiman hehe :P

učenje? odpade! tu velja pravilo: "no text books and no tests" (piše na njihovem facebooku) hehe:-) tu je pomembna samo praksa, praksa, praksa. v angliji te izkušnje prpeljejo do višjega poklica, pri nas pa (na žalost) samo piflarija.....(zato pa mamo kr nekej nesposobnežev na pomembnih delovnih mestih hah).. :D

tko da ja, delo pol res ni problem...sam si bom pa našla kej prostovoljnega (magar kavo kuhat v urednistvu elle, i-d, dazed & confused itd) al pa v kaki trgovini al pa oblikovalcu...bomo vidl...prvo me morjo sploh sprejet hehehe :lol: :D
<a href="http://fashion-mongers.blogspot.com/">Fashion Mongers - fashion blog</a>

<a href="http://patricias-closet.blogspot.com/">Patricia's Closet</a>
Pauline
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Pauline »

ja morjo te najprej sprejet pol pa naprej :D

jaa itak nek morš začet pa tut če sam po tleh pomivaš al pa kavice kuhaš :D če te pa ne sprejmejo n lfc-ju pa kje drugje probi; Bidm, Uca; tut u angliji, če je rok za prijave že poteku pa nvem(bolj ja kot ne) :) haha

tko čist off topic :cool: tle maš link za internship: http://www.dailyfashionjobs.com/ ; sam je bol za zda, sam se najde kj pamtnga :)
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

Balenciaga napisal/-a:ah kjeee, london je cenejš kt lublana!!! pa še več plačajo za študentsko delo, tko da če bi šla v lj na tak način, poool bi pa šele skeširala, uf!

s tem se pa tak ne strinjam! najemnine so močno zasoljene, delodajalci študente tudi izkoriščajo (rečmo v marsiktermu pubu napitnino vzame lastnik/manager), tube/overgroud cene visoke, hrana (tud če kupuješ v asdi, lidlu, aldiju, tescu, sainsburyju) je draga. precej višje cene kot v ljubljani. skratka cene prevoza, hrane in najemnine so za naše razmere zelo zasoljene.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^To je zelo res.
Sam mogoče je pa mislila, da je cenejše glede na njihove plače? Mam tako osebno izkušnjo z Irske(katere glavno mesto je že skor dražje od Londona)..
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

kot študent v londonu (vse odvisno kokrat mas predavanja) daš za Oyster Card nekje okoli 12 funtov za 1 teden in to je za VSE (tuba+busi noč in dan), jaz pa če bi mela mesečno karto SAMO za avtobus bi dajala 160 evrov, Sainsurys ma recimo instant špagete za 0.017 funta!!!! (je to res drazje?), najemnina je pa ZELO odvisna od tega kje isces stanovanje in kakšno stanovanje iščeš. verjem, da sm pregldala ze VSE in da je res ceneje kt lublana. v zadnjih 2 dvetih sm bla v londonu 6 krat in bom že vedla kakšne so cene :) je pa res, da tisti ki se niso bli, oziroma so bli že dolg casa nazaj, al pa le kot turisti (vse organizirano vnaprej, in ne da bi se prej pozanimal kam in kako), so res prisli skoz veeeeeliiiko dražje. mal po internetu zbrskaš in ne morš verjet kok stvari je tut ZASTOJN, kar je pr nas res nemogoče.

to je vse :D
<a href="http://fashion-mongers.blogspot.com/">Fashion Mongers - fashion blog</a>

Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

Balenciaga napisal/-a:kot študent v londonu (vse odvisno kokrat mas predavanja) daš za Oyster Card nekje okoli 12 funtov za 1 teden in to je za VSE (tuba+busi noč in dan), jaz pa če bi mela mesečno karto SAMO za avtobus bi dajala 160 evrov, Sainsurys ma recimo instant špagete za 0.017 funta!!!! (je to res drazje?), najemnina je pa ZELO odvisna od tega kje isces stanovanje in kakšno stanovanje iščeš. verjem, da sm pregldala ze VSE in da je res ceneje kt lublana. v zadnjih 2 dvetih sm bla v londonu 6 krat in bom že vedla kakšne so cene :) je pa res, da tisti ki se niso bli, oziroma so bli že dolg casa nazaj, al pa le kot turisti (vse organizirano vnaprej, in ne da bi se prej pozanimal kam in kako), so res prisli skoz veeeeeliiiko dražje. mal po internetu zbrskaš in ne morš verjet kok stvari je tut ZASTOJN, kar je pr nas res nemogoče.

to je vse :D

- 12funtov na tedenx4= 48funtov samo za prevoz (caa. 50euro)
toliko znaša nekje najnizja najemnina v LJ, ki varira tam nekje do drazjih 150euro, najemnina v Londonu varira od cone, ampak v central londonu pod 300funtov na mesec zelo težko najdeš. bolj ven iz Londona (več zon, višja cena za tube)
- prevoz v LJ (trola dan/noč v vse smeri)=17euro (caa. 16funt - skor tuk kot samo tedenska karta v Londonu)
- hrana v LJ: jes na bone (prides skoz tud z 2euro caa. 1.8funt), tud brez bonov mas v sparu kosilo za 4eure. ne mors recit, da bos vec let vsak dan jedla instant spagete?! (karikiram)

se pravi, če nardiš izračun študentskega življenja v LJ lahka mesečno prideš skozi z manj kot 200euri.

100euro (najemnina) + 40eur (boni-hrana) + 17eur (prevoz-trola) + 30eur (kavice, malce ipd) = 187 eur (170funtov)

Nič ne rečem - se da znajdit v Londonu in pridet relativno ceneje skoz. nism turist, ki je London obiskal enkrat pa še to za vikend verzijo dal 500eur. sm ze velikokrat bla in poznam studente, ki studirajo v londonu. tk, da vem kuk je ura, kr poznam študij in v Londonu in LJ. vse, kar hočem rečit je to, da ne drži izjava, da je študij v londonu ceneje.

računi tud kuk je kava (1,5funt pa gor do 4funt-razni starbucksi pa so sploh dragi) v londonu, razni sendvički (tud uno sranje od trikotnik sendviča ga ne najdeš pod 2funta), pa sem štej tud letalsko karto domov v slovenijo.

si še vedn upaš trdit, da je študij v londonu ceneje kot v ljubljani? če najdeš najemnino, mesečno prehrano, prevoz in kavice za manj kot 200funtov na mesec se predam in rečem kapo dol :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

pol pa kr dej kapo dol haha! tole je ze mal OT, a ni debilno se pregovarjat o cenah ko pa ma vsak drugacen nacin zivljenja?

v bezigradu te stane stanovanje na mesec 600 evrov, razen ce si ga seveda delis se z 4 ljudmi te pride okol 130 evrov (odvisno kasno sobo mas) al pa ce gres v nase GNILE studentske domove za tistih 70 evrov na mesec (ne hvala), ljubljane pa londona za prevoz niti primerjat ne mores (in jaz nisem govorila o mestnem prometu, ampak o LPP), za hrano je pa cis odvisno kaj jes (ja, ce si druzga ne mores prvosct so pa tut instant spageti dobri vsak dan). men je vazno, da bom JAZ ceneje skos pršla v londonu kot pa bi v ljubljani. nekdo drug pa pač ne bo. ja, trkotnik sendvič tuna v TESCU stane 1.15 funta.... in ja, skoraj vsi so pod 2 funta... no ja, ne v marks&spencerju mogoče..

vsak ma svoje mnenje, mislm da naj bi bla tu tema o STUDIJU V TUJINI ne pa o ceni zivljenja v londonu...

ps: nic slabga ne mislim s tem anoyel :D

Pauline
Sramežljivka
Sramežljivka

no no punce ne se kregattt škoda časa :) :P
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BLUBABY »

Ktera razmišlja o podiplomskem študiju v Angliji?
Jz se ravno prijavljam in se zgubljam v vseh teh postopkih:/
Kaj pa IELTS - ste se ful pripravljale, delale vaje, ipd?
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

^^a za podiplomskega se ne prijavlja prek UCAS? ali je še kaj zraven?

glede IELTS pa je moj odgovor...ne. :D jaz sem se nekaj zraven spravljala pa nič konkretnega naredila. zdaj, ko se spomnim se mi zdi ful podoben kot matura...mislim celoten postopek pa to. s tem, da tu ni slovnice :)
aja pa jaz mam neko gradivo za izpit na pc, tak da če boš kaj rabila povej.
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BLUBABY »

Za podiplomca se direkt prijavlja na same fakultete. Sam je problem k bi rada diplomirala še letos, pa še vpisala se letos. Optimistka jz:)
O glede testov pa super, ti na zs pošljem mejl:)
Hvala!
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

nisem sigurna, ampak mislm da je vpisov za 09/10 ze konec, vsaj na tem faxu kamor grem jaz....

lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

Eno vprašanje. Sicer o tem nisem še nič brala, tako da domnevam, da kje zihr piše, ampak je lažje vprašati, če kera mogoče ve. Če greš na podiplomski študij v zda, skoraj vse fakultete poleg TOEFLA, zahtevajo tudi GRE. Sedaj pa berem tukaj, da je za podiplomski študij v angliji dovolj samo IELTS? Ali je potrebno opraviti še kak drug izpit? Je torej ielts težji od toefla ali kaj?

Pa še ena stvar, a mogoče ve katera, kolikšno oceno FCE ali CAE predstavlja na TOEFLU? Ali CAE na Ieltsu? :)
Pauline
Sramežljivka
Sramežljivka

lorelaj napisal/-a:Eno vprašanje. Sicer o tem nisem še nič brala, tako da domnevam, da kje zihr piše, ampak je lažje vprašati, če kera mogoče ve. Če greš na podiplomski študij v zda, skoraj vse fakultete poleg TOEFLA, zahtevajo tudi GRE. Sedaj pa berem tukaj, da je za podiplomski študij v angliji dovolj samo IELTS? Ali je potrebno opraviti še kak drug izpit? Je torej ielts težji od toefla ali kaj?

Pa še ena stvar, a mogoče ve katera, kolikšno oceno FCE ali CAE predstavlja na TOEFLU? Ali CAE na Ieltsu? :)

za zda je toelf tako kot za anglijo ielts. za fakulete se navadno potrebuje ielts 6.0 up, odvisno od fakultete.

:D
http://www.fis.edu.hk/images/IELTS_image2.gif
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

^^

Ja, to že vse vem. Samo zanima me kako je mogoče, da je na podiplomcu v angliji dovolj samo ielts, za zda je pa treba poleg toefla narediti še GRE. Bilo bi logično, da je ielts potem težji. Bolj kot to me pa zanima, če je za anglijo ielts res edini izpit za podiplomski študij ...
Res upam, da mi katera zna odogovriti na ta vprašanja, ki sem jih zastavila v prejšnem postu.
Odgovori