@purple, jaz sem družbeni kritik in ni mi nikoli dolgčas
Anelise napisal/-a:Boris napisal/-a:P.S.: Ko sem delal za kolega, sem vloge nosil direktno na tožilstvo.
Anelise napisal/-a:Lih informativno : obicajno se ovadbo poda policiji (ceprav se lahk tudi tozilcu oz. sodiscu), ki je ovadbo dolzna posredovati tozilstvu, ta nacin je bolj prakticen, glede na to, da je policija dosegljiva lazje in 24h/dan.
Tuki govorimo o ovadbi oz. prijavi kd- ja, ne o vlogah.. In ja,saj sem napisala, da je oboje mozno, ampak, da se vecinoma kd-jev prijavi policiji. Tako da je mela (tudi) jemina prav, ko je vprasala a bos skupino prijavil policiji.
Če gledava s tega vidika, se strinjam, ampak jaz nimam teh namenov. Policija je v večini primerov le kratka vmesna točka, ampak se ji lahko v tem primeru izogneš in prihraniš čas.
Damjan Murko objavlja zapise tudi
na Twitterju (po moji presoji gre za izvirnega Damjana).
Že 27. februarja je objavil tole: "na ulici sem srečal moškega, ki mi je grozil, da me bo pretepel in da sem peder. ni mi všeč takšno obnašanje."
Lahko si misliš, kako se lahko število takih groženj poveča, ko se pretepače k temu še podpihuje. V primeru da se mu kaj resnega zgodi (pretep), bo soodgovornost na vseh, ki spodbujajo sovraštvo do njega.
Na cosmopolitanu v tej temi za enkrat ni nekih objav, ki spodbujajo sovraštvo, pretepe in agresivnost. Poglejmo, kako je na facebooku.
V skupini, ki podpira primitivizem in objestnost (
Če ta skupina dobi 50.000 članov bo murko spet tepen), sem prebral prvih 384 komentarjev. Tu objavljam najbolj primitivne, pa naj vsak pri sebi presodi, koliko verjetnosti je, da gre pri vseh le za šalo...
- travestija je treba
ornk oklofutat da se mu računalnik v glavi sam resetira tilt tilt
- sam da jih dobi po pi***!
-
ornk bi ga moral
nabutat - totemu pedercku bom tak jaz
gobec zlomu skup samo da ga srecam kje...
-
ubet hudiča....
-
naj šeen x stepejo tega homičaa. : ) k je wnb famous.
-
kill him!!!!!!!!!!!
- Njega bi pa še
js z užitkom tepu ko pičko.
- kreten svetovn tale murko,
treba ga je fajn razbit....
- ma en ga
bi mogu ornk nabit da bi se vedu norca delat
- jez bi loh še mojmu sušolcu reku k je čist prfuknen,
vse bi naredu da bi se tepu 
- kaj če bi ga sam najel za kšn brzdej pa
bi ga prefukal? =)
- 50.000 da bo spet tepen? 50.000
da bo ZARES tepen!!!- sam povejte kje in gdaj se ga tepe....pa sm tm
- Plačam 100 evrov,
da ga zbijete! - čist.tko da mu bo še
kri iz riti tekla-
razfukat ga v nulo!
-
ga rasfukan da vedu ne bo kaj je!!
-
Hočem malo krvi. Saj mal. Ne pa sam nekaj odrivanja pa tak ;].
- ...sam pred kuglo, p steno u glavo..

- pa
vbit ga je treba prasca pederskiga !
- prokleti peder zarukan, debil!! Naj ga
nalomijo!!!
-
polomte tega šelebajzrja

- nej ga zlamajo!!!:D:D
- ni potrebno da nas bo 50.000 ker
ko ga srečam mu bom naredo - lepotno operacijo kar na ksihtu......-
sprefukat pičko eno!!!
- ampač če ga že
pretepejo nej ga konkretno, da ne bo pol ugibanj o tem a je blo zrežiran al ne, zobe nej zgubi
- proklet pedr!
s kolom po glavi!- Klošar en...njega pa usi loh razbijemo:P... Damjan želim ti
čimveč batin...pederu jedan
Skupino sem facebook uredništvu že prijavil (razlog: violence). Svetujem vsem, da storite enako tule:
http://www.facebook.com/wall.php?id=60989116011&page=19&hash=b3e56aa2e3f8972dfef05461c6c1df8d#Spomnim se časov, ko smo s sošolci debatirali, ali je to, kar se je dogajalo v Jerry Springer showu res, ali je vse le zaigrano, in se norčevali iz primitivnosti nastopajočih likov. Je res, vam garantiram, zdaj imamo ta show tudi na slovenskih tleh, brez TV-ja.
V skupini "
Če ta skupina dobi 100.000 ČLANOV se DAMJAN MURKO preseli na luno" pa je poleg obilice žaljivk osnovnošolskega nivoja tudi precej duhovitih sestavkov. Tu sem naletel le na 3 krute:
- če se ne preseli mu jajca odrežem! (oh shit,mislim da jih sploh nima) potem pa glavo
- murkeja na gobec!!!!
- Prašiča je treba zaklat, pa njegovo truplo potepuškim psom dat jebat!!!!
Osebno poznam primere, kjer so se ljudje šalilli o tem, da se bo nekoga nabutalo... in razplet ni bil tako nežen, kot bi si marsikdo rad zamišljal ("haha, saj se le šalijo, kako zabavno"). Ne živeti v pravljici, marsikak revček bi sproščal svoje frustracije na Damjanu, če bi se ga le zmotiviralo, in kdorkoli ga k temu spodbuja, spada v isti zrelostni rang. No ja, sicer pa, kdo sem jaz, da bi smel komurkoli prepovedovati vero v tako pravljico.