Aja, država je dala 650 milijonov evrov za saniranje Bavčarjevih kreditov... To pa vas ne briga ne. Važno, da Pahorček špara pri kavicah

A bejž no, a brez avta se pa ne da preživet? Peš, pa avtobusi, pa gremo..se da daleč prit. Namreč razmišljanje "kok sem bogi, nimam za bencin, pa vzdrževanje avta je tako drago" mi gre na bruhanje!*purple* napisal/-a:oduzela pa revežem, ki se kumi vozjo še z autom okol na tiste par hlapou bezna, kterga jim je ostal!
purple_rain napisal/-a:A bejž no, a brez avta se pa ne da preživet? Peš, pa avtobusi, pa gremo..se da daleč prit. Namreč razmišljanje "kok sem bogi, nimam za bencin, pa vzdrževanje avta je tako drago" mi gre na bruhanje!*purple* napisal/-a:oduzela pa revežem, ki se kumi vozjo še z autom okol na tiste par hlapou bezna, kterga jim je ostal!
Še vedno ni več kot nabava+zavarovanje+registracija vozila, kot je že jullia_ pred mano povedala.Skrat potepuh napisal/-a:purple_rain napisal/-a:A bejž no, a brez avta se pa ne da preživet? Peš, pa avtobusi, pa gremo..se da daleč prit. Namreč razmišljanje "kok sem bogi, nimam za bencin, pa vzdrževanje avta je tako drago" mi gre na bruhanje!*purple* napisal/-a:oduzela pa revežem, ki se kumi vozjo še z autom okol na tiste par hlapou bezna, kterga jim je ostal!
Velikokrat je javni prevoz dražja rešitev!
jullia_ napisal/-a:Samo ena pripomba, Romi so ravno tako Slovenci kot vsak povprečen Janez Novah in vaša zgražanja nad tem, koliko dobi Jelka podpore, temeljijo v glavnem na ksenofobiji.
Zakaj bi bila pa ona kaj manj upravičena do otroških dodatkov, kot je vaša soseda do znižane cene vrtca na podlagi lažnega samohranilstva, del študentske populacije do bonov zaradi fiktivnega vpisa na neke leve fakultete, katerih praga še nikoli niso prestopili, in prejemniki borčevskih penzij z letnico rojstva 1935 do svojih bajnih pokojnin? V sejnine upravnih odborov, nagrade nadzornih svetov in nadomestila poslanskih plač se pa raje sploh ne bi spuščala.
Pa ne, da bi kogarkoli od njih zagovarjala, ampak goljufanje države je slovenski nacionalni šport in izpostavljat zgolj eno cigansko mamo kot glavnega kriminalca je precej trapasto.
:top:floribunda napisal/-a:pri nas je predvsem problem to, da se vsak s svojim avtom v sluzbo fura.
ker enostavno nismo navajeni prakticirat organiziranih prevozov v službo, 5 ljudi v avtu.
tudi če nisi direkt iz ljubljane, lahko avto na dolgem mostu pustiš in se odpelješ s trolo naprej. al pa pizdiš v gužvi, trošiš benza kot pečka in smradiš mesto.
ljubljana je idealna za vožnjo s kolesom. vse je ravno, celo prefuraš v pol ure. pa še hitreje si kot z vsemi ostalimi prevoznimi srdestvi. spet je problem samo v nezainteresiranosti ljudi, da bi pripranli dnar, okolju in nardili kej dobrega zase. v skandinavskih deželah dosti bolj prakticirajo vožnjo s kolesi. tudi pozimi. če je bla slučajno katera na predavanju jana gehla lani na eipprovi ulici z naslovom 'mesto po dveh' bi vedle v kolikšni meri se vožnja z biciklom dejansko obnese in splača. ko se ljudje navadijo na to. purple je omenla, da se babice z bicikli najbrž ne morejo vozit. dokler so vsaj količkaj vitalne, se da. spet sledi miljon primerov iz danske in ostalih skandinavskih držav.
malček sem offtopic, ali pa tudi ne. v končni fazi bo okolje zaradi krize najbolj nasrkalo.
jullia_ napisal/-a:Samo ena pripomba, Romi so ravno tako Slovenci kot vsak povprečen Janez Novah in vaša zgražanja nad tem, koliko dobi Jelka podpore, temeljijo v glavnem na ksenofobiji.
Zakaj bi bila pa ona kaj manj upravičena do otroških dodatkov, kot je vaša soseda do znižane cene vrtca na podlagi lažnega samohranilstva, del študentske populacije do bonov zaradi fiktivnega vpisa na neke leve fakultete, katerih praga še nikoli niso prestopili, in prejemniki borčevskih penzij z letnico rojstva 1935 do svojih bajnih pokojnin? V sejnine upravnih odborov, nagrade nadzornih svetov in nadomestila poslanskih plač se pa raje sploh ne bi spuščala.
Pa ne, da bi kogarkoli od njih zagovarjala, ampak goljufanje države je slovenski nacionalni šport in izpostavljat zgolj eno cigansko mamo kot glavnega kriminalca je precej trapasto.
julia_ napisal/-a:Pač po pravici povej, da je bolj udobno imet avto. Niti slučajno pa ne neizogibno potrebno. Ampak ko si se enkrat navajen tik pred vhod Cityparka pripeljat, se ti zdi blazno zamudno in neprikladno hodit naokrog s trolo.
V Sloveniji je čudno, če avta nimaš, zato pa imamo sindrom bogatih revežev, ki imajo cel kup premoženja, pa minus na tekočem računu. Če preračunaš fiksne stroške avtomobila (kar zanemari cene bencina pa poglej registracijo, zavarovanje, in nenazadnje že samo nabavno ceno avta) res ni čisto jasno, kako si ga lahko nekdo s 400 evri sploh privošči.
Moj fotr že 50 let živi brez avta. Babica pa 80. Torej se da, čeprav porabiš več časa in moraš včasih kakšen korak tudi peš narest.
(Aja, pa ne živimo v centru Ljubljane)
purple_rain napisal/-a:amo to sem hotela izpostavit pač, ker mi je res nerazumljiv ta pojav, da morata bit vsaj 2 avta pred vsako hišo/pri vsaki družini - po možnosti v Lj (ali kakšnem drugem večjem mestu).
floribunda napisal/-a:ljubljana je idealna za vožnjo s kolesom. vse je ravno, celo prefuraš v pol ure. pa še hitreje si kot z vsemi ostalimi prevoznimi srdestvi. spet je problem samo v nezainteresiranosti ljudi, da bi pripranli dnar, okolju in nardili kej dobrega zase. v skandinavskih deželah dosti bolj prakticirajo vožnjo s kolesi. tudi pozimi. če je bla slučajno katera na predavanju jana gehla lani na eipprovi ulici z naslovom 'mesto po dveh' bi vedle v kolikšni meri se vožnja z biciklom dejansko obnese in splača. ko se ljudje navadijo na to. purple je omenla, da se babice z bicikli najbrž ne morejo vozit. dokler so vsaj količkaj vitalne, se da. spet sledi miljon primerov iz danske in ostalih skandinavskih držav.