Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

a_pikica_a napisal/-a:Sori je sigurno manj popačen (sorry) kot dojča pa zgodla (nemščina pa zgodovina), se ti ne zdi? ;)

Sej je vseeno, sam tako, mogla sem pripomnit :D
deutsche - men zgleda prav tolk popačeno kot "sori" ;)
Pa hitrejše je za napisat in povedat, predvsem to je prednost :lach:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Tut mi bi se lahko smejal raznoraznim "ogabnim" besedam iz štajerske, primorske in ostalih zabačenih predelov, pa se pač ne, ker mamo pametnejše reči za počet. Vedno "morte" drugi neki pripomnt nad ljubljanskim in gorenjskim govorom, nikol ne vidim ljubljančana, ki bi si kakorkoli dajal opravka z drugimi dialekti. Včasih se sprašujem, če je to manjvrednostni kompleks. Verjetno je, jst ne vidim drugega razloga.

Zdej pa vse, ki nimate letos mature iz dojče in zgodle in mate in slove in keme in bajle in špane in fize in frenče in gefe, vn iz debate o maturi in nehite delat offtopic in analizirat naš govor.

Naci. ;)
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

sončk napisal/-a:Ma ne, dej, zgodla je obup! Interna matura na šubi je polom, prov morš bit genij, da pišeš več kot 13 točk (od 20ih), ob tem, da ti ne povejo katere dve temi pišeš. Na ostalih šolah dobijo 20 točk skor avtomatično. Pa ja, res se ti more dt sproti učit zgodlo, ker greš res u podrobnosti pr vseh 10 temah in če ne veš redosleda vseh celjskih grofov, najebeš. Ne vem no, men se zdi bl koristno učit nemški passiv :D

Pa še ni nujno, da bi pr Štimec mela vaje za maturo (jst sm jih mela pr pujski :roll: ). Ne vem kašna je ona, ampak Kadunc in Paradžik sta debilni, vsaka v svojo stran.

:lol: Sm jo mela do lanskega leta. :P Aja pa uno tut u prvem ja.
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

Mi smo imela na maturi vprašanje kako se imenujejo prebivalci krškega. Še zdej ne vem odgovora. Mi pove kdo? :)
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Klea_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Klea_ »

Krčani
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In the back of your mind:P

Neprebrana objava Napisal/-a Devilish »

A mi zna povedat katera ko je že pisala poskusno maturo-razčlembo pri slovenščini, če je blo kaj težkega oz. kaj nenavadnega? Ker mi jutr pišemo, pa mamo za oceno, pa bi mal vedla:P
bubble*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bubble* »

sončk napisal/-a:Aja pa še neki me zanima, a kdo pozna kšne fore pr nemščini, kako si lažji zapomnt kšna pravila? Tko k DEFUGO (predlogi z akkusativom), pa da ne sme bit dvakrat ge-ge pr passivu.

Kaj pa pomeni DEFUGO? :eek:
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

bubble* napisal/-a:
sončk napisal/-a:Aja pa še neki me zanima, a kdo pozna kšne fore pr nemščini, kako si lažji zapomnt kšna pravila? Tko k DEFUGO (predlogi z akkusativom), pa da ne sme bit dvakrat ge-ge pr passivu.

Kaj pa pomeni DEFUGO? :eek:

ne pomeni nič, samo ena izmišljena beseda začetnic predlogov, da si lažje zapomiš
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

Klea_ napisal/-a:Krčani

potrjujem!
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss N. »

sončk napisal/-a:
Zdej pa vse, ki nimate letos mature iz dojče in zgodle in mate in slove in keme in bajle in špane in fize in frenče in gefe, vn iz debate o maturi in nehite delat offtopic in analizirat naš govor.

kaj za boga pa to pomeni? (odebeljeno)
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Poison Girl »

Prebolte že. :roll: Kaj sploh hodite sem sikat, ker itak ne "razumete" besed, poleg tega pa nimate očitno nobene veze z maturo več oz. srednjo šolo/gimnazijo, če je od vaših šolskih dni minilo že n-let, glede na to da niti osnovnih izrazov (jaaa, to so okrajšave za predmete) ne dojamete. Pa da se ne bi spet kera pametna pojavila, da samo Ljubljančani tako govorimo.

sončk
, Cveti nam je danes dala teme in osnovno besedišče za ustno maturo. Kokr vem, maš ti Smole tko da verjetno ste tud že al pa še boste dobil. Če pa ne, ti dam pa loh komot za kopirat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Miss N. napisal/-a:
sončk napisal/-a:

kaj za boga pa to pomeni? (odebeljeno)

Biologija.

Mi smo isto govorl, pa smo dolenci :D tak da ni to sam ljubljanska fora.

Sicer sem dala maturo že mim, ampak me vseeno zanima katere knjige imate na maturi? pri ang in slo?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Poison Girl napisal/-a:Prebolte že. :roll: Kaj sploh hodite sem sikat, ker itak ne "razumete" besed, poleg tega pa nimate očitno nobene veze z maturo več oz. srednjo šolo/gimnazijo, če je od vaših šolskih dni minilo že n-let, glede na to da niti osnovnih izrazov (jaaa, to so okrajšave za predmete) ne dojamete. Pa da se ne bi spet kera pametna pojavila, da samo Ljubljančani tako govorimo.

sončk
, Cveti nam je danes dala teme in osnovno besedišče za ustno maturo. Kokr vem, maš ti Smole tko da verjetno ste tud že al pa še boste dobil. Če pa ne, ti dam pa loh komot za kopirat.

Da ti ne bo oko zaskočlo :D
Punca je kvečjemu vprašala, ne pa sikala.

Drugače pa kaj ima veze, če smo maturo že opravili? A je to kaka omejitev za sodelovati tukaj, ali kaj?

Mene pa zanima, Italijanke :cool: , če je še vedno Io non ho paura za prebrat ali je kaka druga knjiga?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Joj ampak ene ste prov res prave tečnobice :D , pa kaj vas tok moti če nekateri pišejo bajla, slova, dojča (mi smo rekl nema), angla..madoniš no ste občutlivi.

No jst grem letos izboljševat gefo in slovo :P .

*mala* pri slovenščini imamo Čudežni Feliks ter Prevzetnost in pristranost. Pri angleščini pa tko kot lani: Look back in anger, pa The Curious Incident of the Dog in the Night-time :) .
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

ŽuŽa napisal/-a:*mala* pri slovenščini imamo Čudežni Feliks ter Prevzetnost in pristranost. Pri angleščini pa tko kot lani: Look back in anger, pa The Curious Incident of the Dog in the Night-time :) .

Ful lepo gradivo imate, res :zustimm:
Drugače pa Look back in anger meni ni bil všeč, Curious incident pa je bil ful dober.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Zaklenjeno