razdvojenost oz. ko ne veš, kaj sploh hočeš

Pomoč iz čustvenih stisk.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

razdvojenost oz. ko ne veš, kaj sploh hočeš

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Okej, zdej pa še js odpiram eno izmed takih tem, kterih se mi ponavadi tle na forumu nikol ne da brat. :D

Stvar je taka. Približno 8 mescov sm bla v nekakšni zvezi z nekom, s kterim sma se drugač ful štekala, blo mi je super v njegovi družbi pa vse, lahk bi rekla, da sm bla na nek način zaljubljena v njega, ampak ves ta čas sm pa vedla, da je to pač zdej in da ni to to, kar js sicer v življenju iščem. Vse je blo bolj tk na izi pač. No, seveda se pa v tolkem času človek že kr naveže na nekoga in tle nastane problem ... torej, par dni nazaj sma se na smrt skregala in kao končala. Takrat sm se zavedla, da pravzaprav ne morm bit kr naenkrat brez njega, da ga rabim v svojem življenju in da mi ne bi blo kul, če bi ostala sam kolega (tak sma se namreč zmenla, da boma sam kolega). Sm se kr precej sekirala, sploh ker sm vedla, da sm bolj ali manj js zasrala vse, in ti dnevi, ko se nisma slišala pa nč in nism vedla, če mu sploh še je kej do mene, so bli kr precej mučni. Rabim to, da ga lahk kdajkoli pokličem in mu razlagam najbolj neumne malenkosti, da vem, da boma šla kam v kino al pa na pijačo ko bom pršla iz LJ (on živi doma, dela, js v LJ študiram), dans sm si želela, da bi bil tle in bi skup šla na kak sprehod na tk lep dan ... take stvari v glavnem. No in zdej sma se pa pomenla in mislim da obstaja zlo vlka možnost, da boma nazaj skup, ker mi je dal vedet, da bi rad to. In kr naenkrat se men v glavi pojavijo spet isti dvomi kot prej - da to ni to, da me bo omejeval, da kaj če spoznam nekoga, ki me bo res obnorel, pa bo mogoč ljubezen mojga življenja šla mimo mene ... Torej, kak mam možnost ga spet met, me kr stisne mal. Ampak brez njega pa (očitno) tud ne morm bit. Nikol v življenju še nism bla tk razdvojena, ne vem kaj nej ... a nej bom z njim in se preprosto naj ne obremenjujem s tem kar bo? Pa sej vem, da se morm preprosto prepustit dogajanju in ne smem preveč razmišljat, sam js SKOZ sam razmišljam, recimo kaj če res spoznam kterga drugega, kak ga bom pustila? Ne bom ga mogla, ker mi je neki najbolj groznga, da morm človeka prizadet. In glede na to, da vem, da to ni to, a je sploh fer, da sm vseen zaenkrat z njim? In kaj če ga nikol ne bom mogla spustit iz svojga življenja in bom kr za vedno ostala z njim, sama pri seb pa še vedno hrepenela po neki fatalni ljubezni, ki pa je nikol ne bom doživela? Enostavno ne morm nehat razmišljat o vsem tem. Pa sej vem da je smešno, stara sm 21 let in itak da ne more od mene pričakovat da boma pa kr ostala skup, bog ve kje in s kom bom na koncu pristala ...

Torej, da povzamem - ko sm z njim, se počutim nekak utesnjeno, nesvobodno, hrepenim po nečem drugem, skoz sam razmišljam kak to ni to, ko ga nimam, se počutim samo, nesrečno, si želim njegove družbe in tega, da bi me mel rad. Ojoj. Kak nasvet?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a vrvica »

Jaz bi rekla tkole na kratko. Ce te pac utesnjuje, ko si z njim, ne bodi vec z njim. Pika. Kar pa se tice tega, da se brez njega pocutis kot da ga potrebujes ... pac si se navadila njegove druzbe. To se zdalec ni razlog, zaradi katerega bi se vrnila k njemu. Ta navajenost te zna zelo hitro minit, ce se bos malo potrudla, prekinla stike z njim in si pac dopovedala, da te ocitno ne osrecuje ko sta skupaj.
Nevem pa, kaj ti svetovati v zvezi s tem razmisljanjem. Sama si ugotovila, da bi bilo fajn se vcasih malo prepustiti toku. Ostani samska in malo delaj na tem, na sebi. Preberi kaksno knjigo, kaj jaz vem :? Nekako si moras dopovedat, da vecna vprasanja in analiziranja res ne pripeljejo nikamor. Zivljenja se ne da do te mere nacrtovat in zato se ga do te mere tud ne da poanalizirat. Sprosti se. :P
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a keri »

jaz ti bom pa rekla, da čisto preveč kompliciraš. Preveč analiziraš, razmišljaš kaj pa če.....pa dej sprosti se malo, če ti ta trenutek paš bit z njim in ti je lepo z njim potem bodi z njim in ne razmišljaj da zamujaš tvojo big love.

Pa si mogoče pomislila...kaj pa če je on tvoja velika ljubezen?
Tisto ko pišeš o fatalni ljubezni imam občutek, da si gledala malo preveč ljubezenskih filmov in zdaj imaš v glavi sliko o tej veliki ljubezni tvojega življenja, s katero se boš nenormalno ujela in te bo takoj ko ga boš zagledala spreletelo da je to to - ljubezen tvojega življenja. :roll:

Moj nasvet: če ne čutiš metuljčkov, če ti je tip sam tko za preganjanje dolgčasa potem ga raje pusti na miru. Če pa si se res mal zacopala v njega pol pa mu daj šanso in nehaj analizirati kaj pa če in filozofirati o tem, da te nekje čaka moški tvojih sanj in bosta živela srečno do konca svojih dni.

Mogoče sem mal grobo tole napisala, sam opažam tudi iz tvojih drugih postov, da kar se tipov tiče preveč kompliciraš.....kaj pa če, kaj pa če ne :roll: sprosti se in uživaj. Kar bo pač bo. Mogoče je to to, mogoče pa ni....če boš tako razmišljala,da ne boš z njim, ker ga boš če mu daš enkrat konec s tem prizadela, ja pol pa najbolje da greš danes v samostan, ker that´s life.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

keri napisal/-a:jaz ti bom pa rekla, da čisto preveč kompliciraš. Preveč analiziraš, razmišljaš kaj pa če.....pa dej sprosti se malo, če ti ta trenutek paš bit z njim in ti je lepo z njim potem bodi z njim in ne razmišljaj da zamujaš tvojo big love.

Pa si mogoče pomislila...kaj pa če je on tvoja velika ljubezen?
Tisto ko pišeš o fatalni ljubezni imam občutek, da si gledala malo preveč ljubezenskih filmov in zdaj imaš v glavi sliko o tej veliki ljubezni tvojega življenja, s katero se boš nenormalno ujela in te bo takoj ko ga boš zagledala spreletelo da je to to - ljubezen tvojega življenja. :roll:

Moj nasvet: če ne čutiš metuljčkov, če ti je tip sam tko za preganjanje dolgčasa potem ga raje pusti na miru. Če pa si se res mal zacopala v njega pol pa mu daj šanso in nehaj analizirati kaj pa če in filozofirati o tem, da te nekje čaka moški tvojih sanj in bosta živela srečno do konca svojih dni.

Mogoče sem mal grobo tole napisala, sam opažam tudi iz tvojih drugih postov, da kar se tipov tiče preveč kompliciraš.....kaj pa če, kaj pa če ne :roll: sprosti se in uživaj. Kar bo pač bo. Mogoče je to to, mogoče pa ni....če boš tako razmišljala,da ne boš z njim, ker ga boš če mu daš enkrat konec s tem prizadela, ja pol pa najbolje da greš danes v samostan, ker that´s life.

Bi se strinjala. Preveč kompliciranja in pročakovanja velike filmske ljubezni ni dobro za nikogar. Se je potrebno sprostit in vse "kaj pa če" pustit ob strani.

Čeprav moram priznat, da imam občutek, da avtorica teme želi tipa nazaj samo zato, ker noče bit sama ("kaj pa, če je on vseeno pravi"), čeprav ve, da ni to to - ker jo tip duši. Odločitev je njena, a bi rekla, da je jasno kaj čuti.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jaz pa mislim, da ti pač hočeš imet fanta, zaradi vseh prednosti, ki jih to prinaša. Saj si sama napisala, pogrešaš to, da ga lahko kadarkoli pokličeš, greš z njim v kino, v lepem vremenu te mori, da nimaš nekoga za družbo na sprehodu,...

Čisto te razumem, ker sem bila par tednov nazaj v enaki situaciji. Tukaj punce pravijo, da ne smeš živet v pričakovanju neke fatalne ljubezni, ker je to pravljica, ampak midve pa obe veva, kakšen je občutek, ko do nekoga ne čutiš tistega, kar bi "moral".
Je udobno biti z njim, v bistvu ni nobenih večjih težav v zvezi, samo osrečuje te ne tako, kot bi te morala.
Jaz sem takrat tudi kolebala glede tega, kaj naj naredim. Vse skupaj so še poslabšali moji prijatelji, ki so bili vsi navdušeni, da imam spet fanta in bomo lahko imeli dvojne zmenke :)

Ampak sem se vseeno odločila, da sem raje sama in počakam na svojo fatalno ljubezen, ki mi bo spodnesla tla. Pri 21ih si pa res še lahko privoščim tako naivnost in optimizem :)
NaNcY*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a NaNcY* »

mah dj norca se delaš. ena izmed unih si k misljo d u žiulenu mrjo met tipa in si sam zrd tega z nemu k nisi dost samostojna da bi bla samska, revcaaa. res grdo da bi bla z nemu pa razmišlala kdaj bo pršla tvoja ljubezen fak nauč se bit mal sama...

js sm u mojga tipa noro zalublena nebi mogla bit z nemu kr tko mal...
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

jullia_ napisal/-a:Jaz pa mislim, da ti pač hočeš imet fanta, zaradi vseh prednosti, ki jih to prinaša. Saj si sama napisala, pogrešaš to, da ga lahko kadarkoli pokličeš, greš z njim v kino, v lepem vremenu te mori, da nimaš nekoga za družbo na sprehodu,...

Čisto te razumem, ker sem bila par tednov nazaj v enaki situaciji. Tukaj punce pravijo, da ne smeš živet v pričakovanju neke fatalne ljubezni, ker je to pravljica, ampak midve pa obe veva, kakšen je občutek, ko do nekoga ne čutiš tistega, kar bi "moral".
Je udobno biti z njim, v bistvu ni nobenih večjih težav v zvezi, samo osrečuje te ne tako, kot bi te morala.

Jap, točn to ... sej predn sma se skregala, sm ful razmišljala o tem da bi ga pustila, potem ko sma pa dejansko šla narazn, sm se pa ful sekirala, ne sam zarad tega, ker sm vedla da ne bom več mela njegove družbe in vseh "ugodnosti", ampak sm prav razmišljala, da hočem da me vzame nazaj in bo spet tk kot prej, ker ga mam rada in si želim bit z njim. Torej, ko sm misnla da sm ga zgubla, mi je blo ful žal pa vse, pa to ne sam zato, ker bom pač samska. Sm bla dolg prej samska in mi je blo čist kul, mam tud ful druge družbe s ktero lahk grem kamorkoli, tak da ni fora v tem, da ne bi mela nobenga, s kterim bi šla v kino, sprehod, na kak izlet ... Sam ne vem, a vsaka izmed vas tle, ki je v neki zvezi, ve da je to to? Pomoje ne. Ampak js sm pa pač taka, da ful preveč kompliciram in analiziram (kot ste že opazle in seveda je čist res), čeprav bi blo čist kul, da si pač rečem "bo kar bo" in sm z njim, dokler mi je fajn. Sej ne da nism srečna, sej sm, sam vem, da me nekje čaka neki druga, nekoč pač. In mislim da pričakovanje, da boš nekoč doživel pravo ljubezen, ni nerealno in posledica gledanja ljubezenskih filmov. Sam ne vem če vse to fer do njega. Pa sej ga mam rada, ni to sam navezanost, ampak ... mah ne vem. Aja, pa ko sm rekla da se počutim utesnjeno - ne v tem smislu da bi zdej recimo hotla počet neke stvari, pa jih ne bi mogla, al pa bi šla kam ven in bi hotla bit s kom kr tk mal, pa ne bi smela in bi me to mučlo (po tem namreč nimam sploh nobene želje) - bolj tk, ko me kr mal plaši sama zveza z nekom ...
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

NaNcY* napisal/-a:mah dj norca se delaš. ena izmed unih si k misljo d u žiulenu mrjo met tipa in si sam zrd tega z nemu k nisi dost samostojna da bi bla samska, revcaaa. res grdo da bi bla z nemu pa razmišlala kdaj bo pršla tvoja ljubezen fak nauč se bit mal sama...

js sm u mojga tipa noro zalublena nebi mogla bit z nemu kr tko mal...

kako jo lahko tako obsods haloo? ocitno se nisi dozvela kako je kriza k si na nekoga full navezan pa to zgubis?
ni problem bit sam problem je prebolet to navezanost in ce mas sreco in take kolege in kolegice k ti to pomagajo je to zakon dragac si pa uiber bogi.

upam da nebos tega nikol dozvela pa bla ti ta revca k bos tok trpela PA NEBOS ZNALA BIT SAMA
Uporabniški avatar
Moa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Nekje na Štajerskem

Neprebrana objava Napisal/-a Moa »

Meni se tole zdi malo egoistično, če si z njim samo zato, ker ti je dolgčas ko ga ni zraven, v njegovi družbi pa ti je neprijetno. Ti veš, da to ni to, on pa bo gojil upe v vajino skupno prihodnost in če boš našla drugega princa na belem konju, se bo razočaranje in prizadetost potrojilo.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Ma ne, sploh mi ni neprijetno v njegovi družbi - ravno obratno, fajn mi je z njim. Če bi mi blo neprijetno, verjetn ne bla ravno v dvomih kaj nardit. Men je fajn, razumema se dobr, je prijazn, me nasmeji, spravi v dobro voljo, je vredu do mene ... zaenkrat mi je itak kul tk kot je. Sam vem pa, da on ni ravno ljubezen mojga življenja. A je to ful nefer do njega potem ...?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Uporabniški avatar
Moa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Nekje na Štajerskem

Neprebrana objava Napisal/-a Moa »

Če si 100%, da ga boš lepega dne zapustila in glede na to, da se ga bojiš prizadet je nefer.
Bilo bi pa fer, če bi mu povedala kako čutiš, da veš, da ni ljubezen tvojega življenja, bi pa z njim rada preživela več (produktivnega) časa, kot pa ga zdaj.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Meni se zdi, da si tako zelo želiš neke filmske/knjižne ljubezni, da si pripravljena svoj čas deliti s komerkoli - dovolj je, da ti je delno zanimiv in ti nudi občutek, da imaš s kom govoriti, se sprehajati, se imeti relativno lepo. Veš, da ni presežno, a je to bolje kot nič.

Eno vprašanje: Te je strah biti samska, sama?
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a *srčica* »

to kar si napisala se je men dogajal pri vsakem tipu, razen enem. Prvo si želiš bit z njim, pol si z njim pa te utesnuje, pol končaš, ga spet hočeš nazaj...začaran krog.
moj nasvet-ne bit z njim. jst kokr sm se trudla bit s takim se mi je na koncu zagabu, vse na njemu me je spravlal ob živce in nism prenesla več pogleda nanga. ti maš verjetno bolj milo obliko (ja, js mam probleme sama s sabo) ampak kokr vidiš da neki ni kar hočeš je brezveze vzrtajat, na koncu je sam še hujš.
Bodita kolega, na ta način bo še zmer v tvojem lajfu ampak te ne bo utesnjeval. bo že en pršu k boš nora na njega, brez kakega dvoma pa vprašajev...
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

če veš da ga boš enkrat pustila, dej ga že zdej.. na začetku je itak vedno težko kr si na človeka navežeš, sam počasi bi se navadla bit sama oz. da da ga ni več ob tebi.. samo zaposlit se moreš

če to ni to, je brezveze ustrajat
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

kar se mene tiče, je izredno nefer to, da si bla tolko časa z njim in tudi to, da razmišljaš o tem, da bi ponovno bila z njim. če veš, da to ni to, tu pač nimaš kaj za narest. a ti bi pa hotla bit v zvezi z nekom, ki bi vedel, da mu ti nisi tista "ta prava"
lahko mu predlagaš, da sta prijatelja in mu poveš, da ti tako ful pomeni, čeprov če je ob zaljubljen, najbrž ne bo mogel tega (takoj) sprejeti. ampak to je njegova stvar.
...just breathe...
Odgovori