buubbika napisal/-a:No, ful čudno, ker js sm šla parkrat na aerobiko z utežmi, pa so me začele joške bolet + mal zrastle (juhuu ). Pa tud tipi, ki dost bildajo za predel prsnih mišic, tud pridejo do rezultata, čeprav je to res sam mišica. Js sm res opazla, da če mal delam take vaje, da me dost bolijo, zdaj pa ne vem, a še res nimam čist razvitih, al je nek drug efekt, in me zarad tega boli..
Pod maščobo jošk imaš tudi mišice. In pol imaš musklfibel, ane
Uf, js obožujem šport in sm kr mal jezna, če kak dan zmanjka cajta zanj. Z njim se ukvarjam že od malega, ampak samo rekreativno.
Konec pomladi, celo poletje in začetek jeseni ogromno kolesarim. Sploh poleti, ko je več časa, preživim na kolesu od 2-4 ure ali celo več/dan. S kolesom grem tudi bolj v hribe, da je ornk vzpon (npr. Jezersko,..). Običajno kolesarim sama v družbi energične glasbe, ker se tko sprostim in mam tak tempo kot js hočem. Sm šla pa že na kolo tudi s sosedom pa bratrancem pa še kdaj s kom. Strošek: nakup precej dobrega gorskega kolesa (na srečo je bil znižan), opreme pa nimam prav kolesarske
Dokler traja smučarska sezona (od konca nov do konca aprila) skoraj vsak vikend in še kdaj vmes, pa med počitnicami ogromno smučam. Običajno spet s prijatelji, bratom, se je tut že zgodilo, da sem šla sama v družbi z musko. Strošek: sezonska karta, smučarska oprema (raje ne govorim koliko je šlo denarja, preveč moje študentske plače)
Sicer pa vsak drugi dan doma telovadim 1 urco (različne vaje za noge, rit, trebuh, roke,...).
Občasno tudi rolam (po raznih vaških potkah)sama ali z družbo, igram badbinton na domačem dvorišču običajno s kom iz familije. Plavam ne prav rada, ampak sem lani celo preplavala od enega brega blejskega jezera do blejskega otoka.
Zdej upam d bova še s fantom kej skup športala (menila sva se za kolo), čeprav ma on v palcu čist druge športe kot js (večinoma tiste o katerih jst bolj pojma nimam).
Še jz: 200€ za 5mesečni tečaj joge, 1x tedensko 90min.
Oprema? Pižama oz. hlače od pižame in ena navadna majčka.
Kolo, tud ene 200€ blo, par let nazaj, plus servisiranje in vzdrževanje (k sreči še nič, razen par € za ventilčke za pumpanje gum na črpalki). Skor vsak dan namest prevoznega sredstva, plus v toplejših mesecih krajše vožnje (do 1h parkrat tedensko).
Claudia22 napisal/-a:Men je fitnes v redu zato, ker mi izoblikuje postavo; naredi lep ozek pas, trdo zadnjico ... Ni mi edino fajn to, da malo zgubiš tudi na prsih.
Daj ne straši na! Zakaj pa to???
Kot so že ostale napisale: prsi so pretežno maščobe oz. špehec in to se valda najprej pokuri. Jaz sem imela večje prsi, preden sem začela hoditi na fitnes, oz. sem bila na splošno tak malo zalita - sladko zalita, nisem pa bila debela.
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
buubbika napisal/-a:Ja, sam men so res zrastli, ker sm mela bolj polno košarico oz. me je ful tiščalo, tko da sm mogla na večjo košarico prešaltat. Ne vem no, mogoče je tako sam pr men, pojma nimam. Ma sam da ne zgubim tole kar mam, pa bo ql.
Od tega sigurno ne, ker si šla parkrat na aerobiko
mislila sem tko kot je fun rekla, kako si utrdit rit pa tud če bi začela redno hodit v meka bi se men samo trebuh povečal, rit bi še zmeraj ostala takšna kot jo mam
Torej koliko časa in denarja namenite za šport in rekreacijo?
časovno težko rečem, v kilometrih se mi nabere vadbe cca 110km/teden ( v obliki kolesarjenja, roalnja in hitre hoje
Ali se aktivno ukvarjate s kakšnim športom, ali samo rekreativno?
rekreativno
S kakšno vrsto športa-rekreacije se ukvarjate?
2x na teden kolo po 20 km,
1x teden rolanje 16 km
vsak dan trenutno hitra hoja 7,5 km
aerobika 3x na teden (tnz, pilates)
Kje se rekreirate (doma, v športnih centrih, na dvorišču,...)?
zunaj če se le da razen vodenih vadb
S kom se rekreirate?
sama na žalost;(
Kako pogosto se rekreirate?
dnevno
Koliko denarja zapravite za opremo, članarino, vstopnice,najem dvorane,...?
kolo in rolerje mam že celo večnost tako da ne vem,
aerobika 56 eur, enkratni vložek v tekaške copate 80 eur
js sm pred kratkim skenslala ostale sportne aktivnosti in zacela bolj ''resno'' z sportnim plezanjem po umetnih stenah, poleti bodo tut kake skale padle...
oprema: rabljene sestrine plezalke 30€ (nove so okrog 100€), vrecka za magnezij in magnezij - okrog 15€.
plezam zastonj ker sem studentka, v dveh razlicnih krajih, 3x na teden po dve uri ali vec...
^^Js se to spraulam ze pomoje ene 5 let, zdej me je pa res prjel, da bi plezala in to lih po umetnih stenah. Mau sm googlala pa nc pametnga najdla. Kje pa plezas?
v bistvu sem sla prek sportne vzgoje na faksu plezat na USC maribor, pac tisto ko je obvezno, in sem si to zbrala. plezam pa se v domacem kraju, kjer je tut za studente ob vikendih, pa se kot rekreacija med tednom dodatno. tako da en termni mam pa itak obvezni zarad sportne, ceprav sme ze zdavnaj nardila in bom tut drugo leto hodila se naprej, ceprav ze mam sporto opravljeno
ful je fajn. js mam ze od prej ful misic, ker sm se pac ukvarjala s takimi sporti, pa gibcna sm tut precej, in sm res zlo hitr napredovala u parih mescih, kar se dost pozna tut na motivaciji za naprej