Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

red_rose napisal/-a:vi mate priprave, al normalno jemljete snov do mature? sploh se nism nikol pozanimala kk se navadna matura pise :P

Pri nas je pač odvisno od predmeta.
Npr. pri geografiji smo že vzeli celo snov 4. letnika in smo začeli ponavljat za nazaj.
Pri zgodovini se v bistvu skoraj celo leto snov ponavlja, ker so pač nekatere teme od prejšnjih let.
Pri angleščini se itak že vsa 4 leta pripravljamo na maturo, letos še bolj intenzivno.
Pri matematiki smo nekatere snovi ponovili, nekate še bomo, nekatere pa še bomo vzeli na novo.
Slovenščine boljše, da ne omenjam, pri književnosti smo s snovjo nekje pri začetku 3. letnika :roll:
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Poison Girl »

Men je pa šlo presenetljivo dobro! Pravzaprav zelo dobro (pa sem največji matematični luzer), je pa res da nisem rešila 3 nalog (2 nismo še v šoli delal, ena je bila pa taka snov da nisem sploh ponovila odkar mam inštrukcije).
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Mene je tudi presenetlo ja, drugače mam matematiko 2 ali 3 (res pa je, da imamo teste večinoma iz višjega nivoja). Maturo pa, če bo na takem nivoju, lahko celo naredim s 5, optimist pač :D
*urškica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *urškica* »

Js sm se skor smejat začela pri prvi nalogi :D . Res je blo lahk, upam da bo spomladanski rok tud neki tajga :) .

Kolk vas pa gre na višjo raven?Na naši šoli se jih je sam enih 5 odločl,kr so nam odsvetoval.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

^^ jaz grem na višjo raven. zakaj so vam jo pa odsvetovali??
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Odsvetovali?? Zakaj? Kera traparija...
Višji nivo je pa res zakon. Je pa res da je ogromna razlika med osnovnim in višjim.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*urškica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *urškica* »

Sj zdele vidim da vas gre ful,pa se mi je čudn zdel.Js tk nism misla it na vr,kr mam 3 matematko.Ja pač,da če znaš matemtko za 5,da pejt rajš na or,pa tm dobiš 5,kr na vr je ziher ne boš.-->miselnost naše prfokse,kr me itak ne bomo mature nrdila,zaka bi še na vr hodle,a ne :)

Js točn tk en vem kaka razlika je,sam pol se nobena ni odločla,pa nismo mele tiste ure za višji nivo,tk da zdj bi blo bv če bi šla.Na ang sm pa hodla sam na ure za vr,sam bom šla na or,pač zard vaje sm hodla.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica

^^razlika je v tem da na višji ravni lahko dobiš tri točke plus. torej npr, če pišeš 95% al več, dobiš 5+3 točke, če pa 90-95% pa 5+2 (naj me kdo popravi, če se motim, ampak se mi zdi, da je nov sistem nekak tak). isto je pri štirkah. dobra štirka 4+2, slabša 4+1. tak, da mi ni jasno zakaj se višja raven po mnenju vaše profesorice ne splača. ahja svašta...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ma ne, ni 95% za 8 no. :D Lansko leto je blo na angleščini 91, slovenščini 88, na matematiki pa 90.

Višji nivo pa ITAK da ne greš delat, če maš matematiko 3. Poznam eno punco, k je mela matematiko 4, šla na višji nivo (ker so pač vsi šli) in pisala 2.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica

^^a res? ma ti sploh ne veš kako si mi dan polepšala s to izjavo :D
drugače pa so pri nas na višjem nivoju tudi tisti, ki niso meli samih petk, ampak tudi 4 in 3.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ma ja, ne skrb, pa ne met v glavi procentov. Moja bivša sošolka (classy na forumu) je bla na višjem, čist zajebala slušno razumevanje, ker smo mel godbo pod šolo. In tut ni mela vsega ostalga prov, da ne boš mislla (sm šla z njo na vpogled) in je pisala 8. V gimnaziji je pa mela 3,4. Sej pol je še ena anekdota s tem, kako jo je začopatla bivša prfoksa na šoli in jo vprašala, kok je pisala angleščino na maturi, 3? Pa je rekla ona, da ne, da je pisala 5+3. :D Tko, mogoče se 90% zdi velik, ko pišeš tiste gap fille pa to, ampak pomisl, da se zravn prištejejo še eseji, slušno, pa ustno, in par narobe narjenih gap fillov in teh prčkarij ti ne more zajebat ocene.

Aja, šele zdej sm vidla, da si ti mislla matematiko. Sej tm je pomoje ista fora no, ne vem :D
Zadnjič spremenil sončk, dne 08. Mar. 2009 10:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*~Liesl~*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *~Liesl~* »

^^ Jst mam mato tko 3/4, pa grem na višji nivo. Tist, k smo včeraj pisali, je dosti lažje od običajnih testov.
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Na maturi itak spustijo kriterij. :)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Glede višjega nivoja je nam profesorica rekla, da naj grejo tudi tisti, ki imajo dobro trojko. Tisti, ki imajo 4 in 5 pa itak. Čudno, da odsvetujejo...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Pa kaj majo ocene veze s tem, na kakšen nivo greš? prov nič. Odvisno je od profesorja, kako se pri njem dobi kako oceno. če zahteva ogromno znanja, pa imaš 3, je praktično isto kot če bi imel 5 pri nekom bolj popustljivem. Glejte na svoje znanje. Glejte stare maturitene pole, pa boste vidle, če kej znate al ne.
Ocena je zadnja stvar, ki kle važna.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Zaklenjeno