Bodoče študentke

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

kaj pa naj jaz naredim? vedno sem želela it na defektologijo. ampak zdaj že veliko časa premišljujem in sem opazla, da to kar bi res rada je predšolska vzgoja. sem vse pregledla, se malo pozanimala in vijim, da je to res to. ampak zdaj drugi problem. naši doma. mi pravijo, da s PV je zelo težko, ni zaposlitve, nimaš veliko zaposlitvenih možnosti in pa da defektologija bi blo zlo boljše. vedno znova mi to pravijo, ampak vseeno mi rečejo naj grem kaj si želim. ampak s tem, me vedno znova spravijo v dvome. in tako sem zdaj spet v dvomih. kaj ve mislite? naj dam PV na prvo mesto?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

anca_kk: Pejt študirat tisto, kar te veseli.

izzie napisal/-a:
ŽuŽa napisal/-a:^^jst bom pomoje do zadnga dneva spreminjala. Hvala bogu za elektronske prijave, ki se jih lahko spreminja hehe.

Ei kdaj pa se pol izve kok je prijavljenih na določen program? Sm čist pozabla kdaj je blo lani.

Proti koncu aprila, se mi zdi. Ko dobimo tista potrdila domov, kam smo se prijavili.

A ni proti koncu marca? :)
Uporabniški avatar
scandalous
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a scandalous »

Mene pa neki zanima: če si sprejet že na prvo željo potem na drugo avtomatsko nisi sprejet, tudi če imaš za obe dovolj točk al se odločiš kam boš šel šele takrat ko se greš upisat na univerzo?
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

^^ Ne morš se nič odločat. Če si sprejet na prvo, za drugo pač nimaš več možnosti, zato pa na prvo mesto napiši tisto, ki te res najbolj zanima.
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

če si na prvo željo sprejeta si tam in nemreš drugam! :)
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Poison Girl »

A je nujno, da vsa tri mesta izpolniš? Ker jaz nimam nobene druge želje kot pravo. Pod prvo redno, pod drugo pa izredno.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

^^ Ne rabiš zapolnit vseh. Lahko maš samo prvo, če si prepričana, da boš sprejeta in imaš pogoje. :D

Vam niso teh stvari nič povedali v šoli?
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Poison Girl »

Ne. Al pa nisem poslušala. Je prvo bolj verjetno, no. :D

edit: Aha, so sošolke rekle, da smo mel psihologinjo (al neki) za nadomeščanje, takrat ko bi mogli met prosto uro. Seveda skor nobenga ni bilo. :roll:
Zadnjič spremenil Poison Girl, dne 01. Mar. 2009 23:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Pri nas so si posebej za to čas vzeli in nam razložli vse mogoče :)
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

pri nas tudi :)
tita123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela krajina/Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tita123 »

konca marca bodo objavili seznam koliko se jih je kam prijavilo :) . če se ne motim se štejejo samo 1. želje, naj me kdo popravi, če se motim.
(če se bi jaz osebno še enkrat vpisovala, bi enako izpolnila kot sem, na 1. željo pravo :) )
Najboljše šele prihaja...
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Kraj: ankaran

Neprebrana objava Napisal/-a Roisin »

anca_kk napisal/-a:kaj pa naj jaz naredim? vedno sem želela it na defektologijo. ampak zdaj že veliko časa premišljujem in sem opazla, da to kar bi res rada je predšolska vzgoja. sem vse pregledla, se malo pozanimala in vijim, da je to res to. ampak zdaj drugi problem. naši doma. mi pravijo, da s PV je zelo težko, ni zaposlitve, nimaš veliko zaposlitvenih možnosti in pa da defektologija bi blo zlo boljše. vedno znova mi to pravijo, ampak vseeno mi rečejo naj grem kaj si želim. ampak s tem, me vedno znova spravijo v dvome. in tako sem zdaj spet v dvomih. kaj ve mislite? naj dam PV na prvo mesto?

kdaj si si pa premislila, da bi namesto na defektologijo šla na predšolsko? če si si od vedno želela na defektologijo in si šele zdaj dobila nek preblisk, potem ti vseeno priporočam, da se vpišeš na tisto, kar si si vedno želela. tuki ti nobena ne more odgovort, odgovor boš mogla poiskat sama. ne odločaj se na podlagi želja staršev, ker to bo TVOJ poklic, ki ga boš opravljala celo življenje. kolikor vem, se defektologe kr išče, pa tudi za diplomirane vzgojitelje se najde služba, ampak o tem boš razmišljala, ko boš diplomirala. jst osebno mislim, da sta obe smeri perspektivni, a tudi zelo različni, tako kot tudi delo, ki ga kasneje opravljaš!
Uporabniški avatar
kAtz
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kAtz »

js mam pa na 1.mestu Anglistiko na 2.mestu pa medjezikovno posredovanje angleščine. Sam tk newm če bom sprejeta zarad visokih pik, tk da bom drugo napisala izredno. Zdaj pa še sam držimo pesti da bo!! :)
....Thousands of years ago, cats were worshipped as gods.Cats have never forgotten this.....
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

A ni medjezikovno posredovanje slovenščina + angleščina +še en tuj jezik (italijanščina, francoščina ali nemščina)? :gruebel:
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

tita123 napisal/-a:konca marca bodo objavili seznam koliko se jih je kam prijavilo :) . če se ne motim se štejejo samo 1. želje, naj me kdo popravi, če se motim.
(če se bi jaz osebno še enkrat vpisovala, bi enako izpolnila kot sem, na 1. željo pravo :) )

Ja, samo za 1. želje objavijo. Na onem listu, ko so ga po faksih delili, piše:

Na predlog univerz bo Vlada RS konec aprila 2009 potrjevala omejitve za posamezne študijske programe. Informacije o študijskih programih z omejitvijo vpisa bodo objavljene v javnih občilih ter na spletni strani Visokošolske prijavno-informacijske službe.

Lani smo te izpise o stanju Prve prijave dobili 21. aprila, po moje letos ne bo kaj dosti prej.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Odgovori