lorelaj napisal/-a:Horus napisal/-a:To bi dejansko punce morale izboljsat. Kar nekaj, kar jih poznam, se prevec znasa na to, da bodo dovolj zanimive zarad dekolteja

To je tvoj problem, če same take (s)poznaš. Mogoče pa sploh nočejo biti zanimive, ker jih ti ne zanimaš in se zato trudijo biti zanimive za tiste moške, ki jih privlačijo.
Na sploh se mi zdi pa ta tema smešna. Ali si zanimiv neki osebi ali pa nisi. Itak nikoli ne boš zanimiv vsem, zakaj bi se torej trudil? Jasno, da osebi, ki ti je všeč nameniš nekaj pozornosti in mogoče kaj poveš, da ne umre od dolgčasa, ampak zakaj bi zaradi nekoga drugega spreminjal sebe? Nekomu boš gotovo enkrat zanimiv, tak kot si. Razni nasveti v stilu delaj se močnega, ne postni njen prijatlelj, pazi kaj govoriš in kako se ji smehljaš, so mi bili že od vedno neumni. Prisežem, da mi je veliko bolj seksi nek geek, ki zmedeno bablja o fiziki, kot pa nek kvazi mačo z izdelanim pristopom. Pri takih me šele mine veselje do nasprotnega spola.

Tisti del - "nekomu boš gotovo enkrat zanimiv, tak kot si" - lahko (da ne kak površnež spustil te zelo pomembne besede) vodi v ležernost in lenobo.
Dejavniki razvoja osebnosti pri človeku so:
- dednost
- okolje
- samodejavnost
Ti se sprašuješ, zakaj bi sebe spreminjal zaradi nekoga drugega. Torej si odpisala samodejavnost... Nekdo, ki bi ob tebi želel nekaj na sebi spremeniti zaradi tebe, je nujno pezdetek, če sem te prav razbral. Nisi pa upoštevala primerov, ko se nekdo spreminja za druge po svoji želji in vzgaja v sebi tako novo osebnost, ki se njemu dopade! ZAVESTNO. Pač, ker je preračunal, da mu bi neka prilagoditev/sprememba/novost na sebi prav prišla. Ti bi raje ob sebi človeka, ki se vzgaja zgolj "po vetru", nič načrtno, nič discipline... vse mora usoda na krožniku prinesti, nič ne sme človek sam krojiti svoje usode - hočeš, da človeka ob tebi definira splet okoliščin iz okolja. Malo posplošujem. Saj ni tako hudo pri tebi, upam da.
Mnogi ljudje se bojijo, da bodo ob spreminjajnju izgubili sebe. Jaz pa sem prepričan, da so ti ljudje sebe že davno izgubili. Svoj jaz identificirajo z vlogo, katero igrajo v življenju. Svoj jaz zamenjajo z neko vrstjo humorja, ki ga premojejo. Svoj jaz dobesedno definirajo z nekimi lastnostmi in se na njih tako hudičevo navežejo, da od njih težko namenoma zavestno odstopijo.
Samodejaven človek se bo spreminjal, dozoreval, dograjeval zaradi:
- lastnih želja
- tujih želja
Katere se bolj splača upoštevati, to je pa že kvantna teorija in ni prostora tu in resnično tudi sam Boris ne ve, kaj bi bilo bolje. Jaz furam neko mešanico, bi rekel.
Razni nasveti v stilu "delaj se močnega", "ne postani njen prijatlelj", "pazi kaj govoriš in kako se ji smehljaš", so pa, kot tebi, tudi meni nepotrebni. Potrebni so malo drugačne klase - "bodi močen", "bodi dober retorik", "smej se iz srca in da se boš sploh lahko, razvij svoje srce".