Bodoče študentke

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
sixty
Debatorica
Debatorica
Kraj: Bled

Neprebrana objava Napisal/-a sixty »

no ja.. tud FDV ni več tist (extra u easy fax) kot je bil nekdaj. Še posebej zdaj, ko je 3+2, seminarske, obvezna predavanja, sprotno delo..
Tko, da tud za tja morš met nek interes..
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

a je vpis do 9.3.?
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere

Neprebrana objava Napisal/-a radenska »

^^da
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

hvala:)
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

christianna cruz napisal/-a:a ekonomistke pa ne bo nobene ??

sicer vem, da je tak povprečen študij, sam - to je za vse nas narjen ko ne vemo kam bi šli, pa mormo pač neki vpisat :lol:

za maturo se bomo pa začeli učit po prvomajskih hehe ...recimo :D

jaz grem na EF (Uni)
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

monika11 napisal/-a:1. Predšolska vzgoja ima 3-letni študij (povsod -Lj, Mb, Kp)
2. Telovadba je obvezna samo v 1. in 2. letniku, pa še to je taka vrsta telesne aktivnosti, da si jo sama izbereš (odbojka,badbinton, pohodi, pink ponk,...idt.)

Nia,mogoče si ta študij zamenjala za razredni pouk. kr ta pa traja 4 leta in imajo tudi telovadbo..čeprou ni tako hudo,kot si ti opisala.
:wink:

anca_kk : Če te delo z otroki veseli in uživaš v njem, potem ti ga priporočam. Imaš tudi glasbeni preizkus, vendar ni zahteven. Sprejemnega izpita ni za tiste,ki prihajajo iz vzgojiteljske. Obvezne so vse vaje, predavanja ne, vendar je koristno hoditi. če si oseba,ki si dosti zapomniš, potem se ti je treba bistveno manj učiti. Obstaja tudi internetna stran, kjer se dobijo zapiski, testi, primeri nastopov, poročil,..itd.
V času študija imaš tudi nastope v vrtcu za posamezni predmet in obvezno prakso. Najtežji izpit v prvem letniku je motorika predšolskega otroka, profesor malo komplicira. Negatvine stvari so, da imaš veliko časa med predavnji (luknje v urniku) in mogoče prezahtveni profesorji (včasih imamo občutek da nas primerjajo z razrednim poukom) :P

hvala za tako obširni odgovor. res me delo z otroki zelo veseli in se tudi zavedam, da je delo težje dobiti. ampak bo že enkrat, treba vztrajat. no najprej pa še matura in sam faks :)
monika11 a tu si torej na PV? MB ali LJ? jaz se mislim vpisati v MB, saj mi je veliko bližje
TrixyPixie
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: The world

Neprebrana objava Napisal/-a TrixyPixie »

Jaz grem na Evrospke študije na FDV. Še kakšna bodoča EŠ-jevka tukaj?
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

christianna cruz napisal/-a:a ekonomistke pa ne bo nobene ??

sicer vem, da je tak povprečen študij, sam - to je za vse nas narjen ko ne vemo kam bi šli, pa mormo pač neki vpisat :lol:
Nisi nic zalostna zaradi tega?
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Okrogla:)
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Okrogla:) »

sixty napisal/-a:no ja.. tud FDV ni več tist (extra u easy fax) kot je bil nekdaj. Še posebej zdaj, ko je 3+2, seminarske, obvezna predavanja, sprotno delo..
Tko, da tud za tja morš met nek interes..

FDV ima 4+1 program :)
Drugače pa ja, sploh ni u izi faks. Si želim, da vsi tisti, ki imate dolg jezik in tisti, ki želite z levo roko čez pridet, vpišete FDV. Pa bomo videli :D vam čist privoščim... hehe
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Na FDVju dobijo bolonjca(vec sprotnega dela) in kar naenkrat so kao blazno zajeban faks. :rofl:
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

^^

Noben ni rekel, da je blazno zajeban faks, ampak da je težje kot nekateri pišejo. In ja sprotnega dela je ogromno (govorim za svojo smer) od vsakodnevnih poročil do projektnih nalog, ki jih delaš po več mesecev, plus pri večini predmetov 20 strani dolga seminarska in potem izpit. Res je izpiti po večini niso težki, ampak za dobro povprečje, nad devet recimo, moraš pa vložiti kar nekaj truda. Če hočeš kaj pametnega odnesti od tega faksa, moraš tudi sam postoriti nekaj v tej smeri, ne pa se samo štepat čez študij, za tiste, ki se samo nadudlajo zapiske in grejo na izpit mi pa dol visi in taki ponavadi govorijo kako zelo lahko je in kako ne dobijo službe ...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Opisujes stvari, ki so podobne, in ponavadi se zahtevnejse, drugje. Ze sama izjava, da se moras potrudit za povprecje nad 9 je lol. Pri nas so vsi veseli ze ce naredijo s 6.
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

A se je res treba čisto vedno vtikati v to kateri faks je težji in se drugemu dokazati. Po večini študiramo tisto kar nas veseli in če nam je študij všeč je to velika prednost. Pika. Konec. Vsak zase ve koliko dela vloži v faks in res ne razumem zakaj je potrebno stalno dokazovanje ...
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Mahagonij napisal/-a:Na FDVju dobijo bolonjca(vec sprotnega dela) in kar naenkrat so kao blazno zajeban faks. :rofl:

Najbol smešno pa je, da bolonc na fdvju traja 4 leta, strojno so pa s 5 skrajšal na 3 leta :respekt:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Smejkica napisal/-a:A se je res treba čisto vedno vtikati v to kateri faks je težji in se drugemu dokazati. Po večini študiramo tisto kar nas veseli in če nam je študij všeč je to velika prednost. Pika. Konec. Vsak zase ve koliko dela vloži v faks in res ne razumem zakaj je potrebno stalno dokazovanje ...

Ne gre zgolj za dokazovanje. Dejstvo je, da si faksi med seboj niso enakovredni po težavnosti, kar za seboj potegne kup krivic.
Čisto konkretno, jaz imam blazno srečo, da nisem eno leto mlajša, sicer bi padla v generacijo, ki mora dosegat povprečje 8,5, če želi obdržat Zoisovo štipendijo. Na našem faksu je to precejšen podvig, nekje drugje si pa vzameš par dni, napišeš seminarsko (btw, jaz v tem času niti enkrat skozi snov za izpit ne pridem), pa imaš pol ocene.

Zato nam gre potem nekoliko v nos, če nas nekdo želi prepričat, da je faks pač faks in da se moramo vsi učit. Ker eni pač res ne vedo (veste), kako se je mesec in pol pred izpitom usest za knjigo zato, da je na koncu 6ka v indeksu.
Odgovori