natalia87 napisal/-a:študirala sem na fdv-ju (1x sem zamenjala smer na tem faksu, tko da sem porabila bonus rednega vpisa), torej se zdej lahko redno vpišem na višjo šolo?
se lahko redno vpišeš, ampak se pozanimaj, da ima določena višja poslovna šola redno smer. mal sm na hitr poguglala in kar mi je ven vrglo so bile vse za plačat
natalia87 napisal/-a:končano imam pa srednjo ekonomsko gimnazijo.....pa je to dovolj za opravljanje poklica tajnice?
Če je dovolj tri letna poklicna šola, bi verjetno zadostovala tudi ekonomska gimnazija. Pravi odgovor na tvoje vprašanje boš pa najdla pri delodajalcu. Pač če je kje razpis se prijavis in tak v CV napišeš kje vse si se solalala (vkljucno s fdvjem) in kje delala (omeniš izkušnje z administracijo). Pač na strokovni ekonomski soli (ne na gimnaziji) učijo tud bolj podrobne reči - ala kak se sestavi dopis, naročilo, sprejemnica, poročilo, osnovne reči računovostva, kak se listine vodijo, razni vrednostni papirji in ne vem še kaj vse. ne vem točn kak je na eko. gimnaziji, možn, da tud to učijo.
ampak kot sm ze omenila je vse odvisno od delodajalca.