No, da napišem, kaj smo uštimali mojemu dragemu za njegov 29. rojstni dan. Poslali smo ga na lov za zakladom.
To je bilo zdaj to soboto. V petek sem mu v notranji žep njegovega suknjiča skrila kuverto in fotoaparat. V soboto sem mu pa poslala sms, naj gre pogledat, ker ga nekaj čaka. V kuverti je bil listek z napisom, da bo današnji dan za njega drugačen, naj se lepo obleče v srajco, zaveže kravato, obuje lepe čevlje in naj gre v eno od gostiln v Lendavi (kamor sploh ne hodi), ker ga tam čaka presenečenje. S sabo naj vzame fotoaparat in če se bo držal navodil, ga čaka nekaj lepega.
Tam v tisti gostilni sem se zmenila, da bo prišel moj fant, plačala sem vnaprej za kavo (katere btw sploh ne pije in je tudi ni spil, hehe). Tam je dobil kuverto in balone. V kuverti so bili napotki za naprej. Moral je iti v lekarno, seveda z baloni. Dobil je spet novo kuverto v kateri je bila ena uganka in rešitev te uganke je moral povedati oni ženski, ki je tam zaposlena. Ker je uganil, je dobil Bilobil (ker je že stari, hehe).
Naslednja postaja je bila kmetijska zadruga

Ker je bil priden in je vstopil z baloni, so ga takoj prepoznali in dobil je Cvetal, da bo lepo zalival moje rože in naslednjo kuverto. V kuverto sem napisala, da mora sedaj iti v eno od slaščičarn in da je vstop brez balonov prepovedan. Tam je moram sestaviti puzzle in pojesti kremšnito. Ker je to opravil brez problemov, hehe, je dobil spet novo kuverto z novimi napotki.
Tokrat pa sem se dogovorila s prijatelji, da ga počakajo v eni drugi gostilni, kjer je moral spiti pelinkovec in zapeti eno pesmico. Seveda je vse posneto s fotoaparatom. Tudi s tem ni bilo problemov in mu je kolega dal novo kuverto.
Naslednja postaja je bila ena trgovina z ribiško opremo. Tam bi moral dobiti kuverto v kateri so čepi za ušesa – za mene – ker on ponoči smrči in mi gre to na jetra. Ampak žal je bil 10 minut prepozen in mu lastnik ni hotel odpreti trgovine in izročiti kuverte. Takrat smo mu javili, kam mora iti naprej. Naslednja je bila ena trgovina z avto opremo, ampak žal je tudi to bilo zaprto. Tam bi moral dobiti šampon za avto in kuverto. Naslednja je bila Mana, kjer sem mu kupila en par nogavic, da mu v teh starih letih ne bo mrzlo v noge. Tam je prevzel nogavice in kuverto, kjer je pisalo, da sedaj mora iti v cvetličarno.
Tudi v cvetličarni so ga z baloni takoj prepoznali in je dobil rožico in pa kuverto v kateri je pisalo, da je dokazal, da je faca in da je opravil nalogo ter da lahko sedaj pride k meni domov na kosilo.
Seveda je mogel vedno vstopiti z baloni in vse dokumentirati in poslikati s fotoaparatom. Vse sem vnaprej plačala, tako da je samo opravil, kaj je moral in šel. Vse, kamor je hodil pa je bilo v Lendavi, kjer tudi živi.
Pri meni doma smo se lepo najedli, mu počestitali in izročili darilo. Jaz sem mu kupila neke zvočnike in ojačevalec za avto, naši trije pa so mu dali narediti karikaturo. Res je dobro izpadlo.