Kompleksi
Kompleksi
ali imate kakšne komplekse??
in če jih imate, katere?
kako se borite proti temu?
sama imam ta kompleks da sem zelo visoka, kar sprejemam kot zelo negativno stvar in v njej ne vidim NIČ pozitivnega
višina: 183 cm
in prosim brez zgražanja
včasih me kdo po ulici pogleda tak ko da sem ne vem kaj...-.-'
pa si mislim pa a je tak grozno če je ženska višja?
sej vem da ni glih optimalno, da je za žensko pač tako merilo da naj bi bla manjša, taka lušna mala za stisnat...
ne bi rekla da bi mela super štel da bi lepo minike nosla pa noge kazala, tk pa mam rahlo višek kilogramov ampak roko na srce ni tako hudo ker se kilogrami zaradi višine lepo razporedijo
začela sem opažati da bolj kot mene moti moja višina DRUGE
pa se trudim da me ne bi obremenjaval...včasih sem čist flegma se ne sekiram ko mam pa kak slab dan pa me kdo mal postran pogleda pa je katastrofa...
kako ve gledate na višje ženske?
sočutje? vam je vseeno? celo lubosumje?
in če jih imate, katere?
kako se borite proti temu?
sama imam ta kompleks da sem zelo visoka, kar sprejemam kot zelo negativno stvar in v njej ne vidim NIČ pozitivnega
in prosim brez zgražanja
včasih me kdo po ulici pogleda tak ko da sem ne vem kaj...-.-'
pa si mislim pa a je tak grozno če je ženska višja?
sej vem da ni glih optimalno, da je za žensko pač tako merilo da naj bi bla manjša, taka lušna mala za stisnat...
ne bi rekla da bi mela super štel da bi lepo minike nosla pa noge kazala, tk pa mam rahlo višek kilogramov ampak roko na srce ni tako hudo ker se kilogrami zaradi višine lepo razporedijo
začela sem opažati da bolj kot mene moti moja višina DRUGE
pa se trudim da me ne bi obremenjaval...včasih sem čist flegma se ne sekiram ko mam pa kak slab dan pa me kdo mal postran pogleda pa je katastrofa...
jz sm tut ''zlo'' visoka (181cm) pa imam s tem samo dobre izkušnje, prov nobene slabe. marsikateri fant še raje pogleda za visoko žensko kot za malo. mi je všeč da sm visoka in sm vedno bila ponosna na to. je res, da sm v srednji šoli vedno ''štrlela'' vn iz prijateljic, včasih sm se tut sekirala zarad tega, ampak potem ugotovila, da je vse skup brezveze in da je to v bistvu moja kvaliteta in ne slabost. bodi raje ponosna nase kot pa da razmišljaš kako te vsi gledajo ker si prevelika, mogoče te pa pogledajo ker si jim všeč 

-
- Kofetarica
- Kontakt:
in zakaj misliš,da se drugi obremenjujo zarad tvoje višine?? ne bi rekla...pač ne sprejemajo "drugačnosti",če lahko temu rečemo tako. si pač zelo visoka,s tem pa res ni nič narobe.
sprejmi in bodi zadovoljna sama s seboj, in boš vidla da bo tudi okolica začela sprejemat to tvojo t.i. hibo.
drugače,pa mislim da ima vsak od nas komplekse, malo težko bi blo da jih ne bi imel...oz. ta oseba more res dosti na sebi delat. kako se sporijet z njimi?? najboljše da sprejmemo vse svoje napake,in se ne obremenjujemo,kaj meni okolica o nas samih. ker svoje življenje živimo sami in nihče ne živi namesto nas.
sprejmi in bodi zadovoljna sama s seboj, in boš vidla da bo tudi okolica začela sprejemat to tvojo t.i. hibo.
drugače,pa mislim da ima vsak od nas komplekse, malo težko bi blo da jih ne bi imel...oz. ta oseba more res dosti na sebi delat. kako se sporijet z njimi?? najboljše da sprejmemo vse svoje napake,in se ne obremenjujemo,kaj meni okolica o nas samih. ker svoje življenje živimo sami in nihče ne živi namesto nas.

življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Ja, jst sm kr dost "zakompleksana". Vse bolj ali manj izvira iz slabe samopodobe; če že mam svoje mnenje, ga najpogosteje zadržim zase, nisem dovolj odločna, premalo samozavestna, preveč se obremenjujem s tem, kaj bodo drugi rekl, ne cenim se dovolj, vsi drugi so kao boljši kot jst... kako se borim proti temu? Je kar težko, ampak delam na tem, da bi se zadeva mal izboljšala - na način, da si ponavljam kake spodbudne stavke, al pa da skušam bit čim bolj odkrita... jah, res je težko skočit iz svoje kože
petra_19 - probi se ne-obremenjevat z višino. Kot si že sama omenla, je tvoja prednost v tem, da se ti kilogrami bolj razporedijo. Ponavadi je tako, da tisti, ki so bolj visoki, bi radi bili manjši, tisti bolj majhni pa ravno obratno... S sekiranjem ne boš nič nižja - zato se sprejmi takšno kot si
Veš, vse manekenke so bolj visoke 

petra_19 - probi se ne-obremenjevat z višino. Kot si že sama omenla, je tvoja prednost v tem, da se ti kilogrami bolj razporedijo. Ponavadi je tako, da tisti, ki so bolj visoki, bi radi bili manjši, tisti bolj majhni pa ravno obratno... S sekiranjem ne boš nič nižja - zato se sprejmi takšno kot si

Razumem nekako. Ker tudi jaz imam na trenutke te komplekse zaradi višine, ampak ne ker bi bila tako visoka.. zato ker sem bolj majhna.
In sama nimam nič proti temu, moti me le, ko nekdo misli, da bo duhovit, če bo dajal razne komentarje glede mojih 163 cm. Čeprav je veliko takšnih, ki so tako visoke ali morda še manjše in ne vidim nič takega v tem, ker tako pritlikava pa spet nisem in se čisto normalno pomešam med drugimi ljudmi.
Moti in zbada me le, ko se nekdo iz tega norčuje češ kako je duhovit in pameten. Zato me velikokrat zamori, ampak glej.. s tem ne moreš vplivati na svojo višino in si samo škodiš. Raje se sprejmi takšna kot si, ker vsi imamo svoje prednosti
Skušaj se vzljubit, sprejet takšna kot si in bodi ponosna na svoje centimetre 
In sama nimam nič proti temu, moti me le, ko nekdo misli, da bo duhovit, če bo dajal razne komentarje glede mojih 163 cm. Čeprav je veliko takšnih, ki so tako visoke ali morda še manjše in ne vidim nič takega v tem, ker tako pritlikava pa spet nisem in se čisto normalno pomešam med drugimi ljudmi.
Moti in zbada me le, ko se nekdo iz tega norčuje češ kako je duhovit in pameten. Zato me velikokrat zamori, ampak glej.. s tem ne moreš vplivati na svojo višino in si samo škodiš. Raje se sprejmi takšna kot si, ker vsi imamo svoje prednosti

- cebelica_Kaja*
- Sramežljivka
- Kontakt:
uf... jaz sem precej zakompleksana. ne zaradi višine ampak zaradi mojih kilogramčkov. s tem se borim praktično že vse življenje. Ko sm bla majhna sm bla prava bunka ampak se nism lih sekirala zaradi tega, pol ko sm enkrat pršla v srednjo šolo sm pa začela mrzlično hujšat in sm tut shujšala precej, ampak še vedno nism suhica, k bi se ji vse kosti vidle in tko...in sm se zarat tega fejst obremenjevala. tko k si rekla, ko sm šla po ulici sm prau gledala, če me kdo pogleda in takoj ko me je kdo pogledu sm bla čizt adijo.
... potem, sm neki časa razmišlala o seb in sm si rekla, zakaj se že js tok sekiram?... in sm se prpraula do tega, da sm lepa kakršna sm in ja, mogoče mam kako kilo preveč, ampak mam pa tut dost drugih prednosti. In od takrat sem velik bolj samozavestna in tut dost novih ljudi sm spoznala in use...
drugač pa, sm mela tut eno sošolko, k je bla velika 187 in je bla zaradi svoje višine precej zakompleksana. Za vse ji je blo praktično vseeno. Govorila je, da je grda, da zaradi svoje višine nič ne more..itd. Ampak zaradi te svoje zakompleksanosti, sploh ni opazla ljudi, k so ji govoril kk ma lepe očke in lase... pa sma enkrat na pjački se mal menle o tem in sm ji rekla, lej zakaj nebi probala svoje prednosti poudart, lej kolk ljudi ti reče, da maš lepe očke. In res takrat je pol čez neki časa nehala nosit očala in začela poslušat ljudi, ki so ji govoril, da je lepa. Zdej je taka bejba da dol padeš in to kljub svojim 187 centimetrom.
Js mislim, da se ti zaradi tvoje višine ni treba sekirat. Poglej recimo manekenke, za njih bi blo idealno, če bi mele tako višino. Tako da ti se ne sekiraj. Namesto tega si raje en velik smajl na usta "prpopi"
pa bo!

drugač pa, sm mela tut eno sošolko, k je bla velika 187 in je bla zaradi svoje višine precej zakompleksana. Za vse ji je blo praktično vseeno. Govorila je, da je grda, da zaradi svoje višine nič ne more..itd. Ampak zaradi te svoje zakompleksanosti, sploh ni opazla ljudi, k so ji govoril kk ma lepe očke in lase... pa sma enkrat na pjački se mal menle o tem in sm ji rekla, lej zakaj nebi probala svoje prednosti poudart, lej kolk ljudi ti reče, da maš lepe očke. In res takrat je pol čez neki časa nehala nosit očala in začela poslušat ljudi, ki so ji govoril, da je lepa. Zdej je taka bejba da dol padeš in to kljub svojim 187 centimetrom.
Js mislim, da se ti zaradi tvoje višine ni treba sekirat. Poglej recimo manekenke, za njih bi blo idealno, če bi mele tako višino. Tako da ti se ne sekiraj. Namesto tega si raje en velik smajl na usta "prpopi"

Put your seatbelt on guys, I wanna try something*
-
- Debatorica
- Kraj: Ljubljana
...
Zadnjič spremenil shtrukeljchek, dne 19. Feb. 2009 14:07, skupaj popravljeno 1 krat.
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
-
- Debatorica
- Kraj: Ljubljana
Joj jst bi pa takoj bila mal višja. Na tvojem mestu s ene bi sekirala, mogoče lahko svojo višino celo iztržiš (manekenstvo ipd.?) če imap vsaj kolikor toliko primerne lastnosti...
MOj kompleks so moji joški (kadarkol se zredim mi pade vse v joške), to da se mi vsa maščoba naseli na zgornjem delu telesa (sploh trebuh), da mam presuhe noge, da mam krive zobe (ampak ok nosim aparat), in moje znamenje na nosu...
Kako se spopadam? Ne razmišljam o teh stvareh skušam iz tega kar mam narest da zgledam čimboljš...
MOj kompleks so moji joški (kadarkol se zredim mi pade vse v joške), to da se mi vsa maščoba naseli na zgornjem delu telesa (sploh trebuh), da mam presuhe noge, da mam krive zobe (ampak ok nosim aparat), in moje znamenje na nosu...
Kako se spopadam? Ne razmišljam o teh stvareh skušam iz tega kar mam narest da zgledam čimboljš...
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
ah kok ste me v bolšo volo spravle ^^
sj včasih sprejmem višino kot neki super (na koncertih vse vidim
ni mi treba skakat da vidim band
)
sam se pa vedn more najdit en pametnjakovič ko ti govori kak si -.-'
pa maš slab dan pa ti reče kej pa je fertig
in sem tud študirala...svojo višino lahko super izkoristim...mal u fitness pazit mal na prehrano pa bom mela super štel, lahk bom pokazala svoje dolge noge
ampak borba s kilogrami aahhh...to je pa tt druga
ponavadi odneham že po enem dnevu., včasih zdržim celo CEL teden pa mi vseeno ne rata.
ima katera kak nasvet kako bi se lahko spopadla s tem
sj včasih sprejmem višino kot neki super (na koncertih vse vidim

sam se pa vedn more najdit en pametnjakovič ko ti govori kak si -.-'

in sem tud študirala...svojo višino lahko super izkoristim...mal u fitness pazit mal na prehrano pa bom mela super štel, lahk bom pokazala svoje dolge noge

ampak borba s kilogrami aahhh...to je pa tt druga

ponavadi odneham že po enem dnevu., včasih zdržim celo CEL teden pa mi vseeno ne rata.

petra19__ napisal/-a:sam se pa vedn more najdit en pametnjakovič ko ti govori kak si -.-'
Eh ja, taki se vedno najdejo, ko jih je najmanj treba. Težko je, ampak take ljudi je treba enostavno ignorirat. Sami se počutijo slabo v svoji koži in očitno bi to radi prenesli tudi na druge

petra19__ napisal/-a:in sem tud študirala...svojo višino lahko super izkoristim...mal u fitness pazit mal na prehrano pa bom mela super štel, lahk bom pokazala svoje dolge noge
Seveda lahko fajn izkoristiš svojo višino ^^ Osredotoči se samo na pozitivno stran in glej tudi na to kot na prednost

petra19__ napisal/-a:ampak borba s kilogrami aahhh...to je pa tt druga
Ja, to je pa že druga zgodba

- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
Ehh kompleksi.. Vcasih sm se ful sekirala ko sem spoznavala nove ljudi in se sprasevala kaksen vtis sem na njih pustila, vcasih je slo tud to te mere da pri nekaterih ljudjeh sploh nisem vec vedela kdo sem.. Nevem kak bi razlozila, ce sem npr. koga spoznala in govorila samo vice, sem se v nadaljnjih srecanjih vedno pocutla kot da morem bit en klovn in zabavat ostale
Al pa ce sem koga spoznala lih takrat ko sm mela slab dan, sem si misnla da me ima ta oseba zdaj za tecno in vzviseno, tako da sm se v njeni druzbi se dolgo prav tako obnasala. Nevem zakaj, sem se pa tega ze skor resla hvala Bogu.
Sem bla pa se dve leti nazaj precej tiha in me je ful motlo ko mi je gdo reku da nej dam mau vec zivljenja iz sebe in blabla. Motlo me je predvsem zato ker jst nisem mela pojma kako 'it ven iz sebe', nisem mogla bit na klik hiperaktivna, tega pa ni noben zastopu
Se je pa tud to zelo izboljsalo, najdla sem super druzbo in se ful odprla, in tudi zastopim da mi ljudje niso teli nic slabega s tem ko so mi rekli nej bom mal bolj ziva. Ampak to je moglo pridt samo od sebe, ne pa na klik.. Ok mau sm zasla
Drugace sem pa vecino casa kar zadovoljna s sabo, kljub ne ravno suhcani strukturi. Je pa res, da se vedno da se kaj popravit, in to me zene naprej

Sem bla pa se dve leti nazaj precej tiha in me je ful motlo ko mi je gdo reku da nej dam mau vec zivljenja iz sebe in blabla. Motlo me je predvsem zato ker jst nisem mela pojma kako 'it ven iz sebe', nisem mogla bit na klik hiperaktivna, tega pa ni noben zastopu

Drugace sem pa vecino casa kar zadovoljna s sabo, kljub ne ravno suhcani strukturi. Je pa res, da se vedno da se kaj popravit, in to me zene naprej

Re: Kompleksi
petra19__ napisal/-a:ali imate kakšne komplekse??
...
...
Majhne ženske pa nosjo petke ker hočjo bit velike...

Jaz ti svetujem da pokažeš svoje adute, samozavestno dvigneš glavo in zasiješ..

Kar se pa nasplošno tiče kompleksov; jaz sem na trenutke zelo-mnogo-preveč zakompleksana; in sploh ne znam mimo tega... Pa raje ne bom omenjala kaj vse mi ni všeč ker bom lahk poisala cel forum.

Mam pa dneve, ko sem si ful všeč in se skos sam gledam v ogledalo...

^^ Kera tolažba
To se lahko zgodi "popolni" in "nepopolni" ženski. Nočem bit zlobna- tud teb se lahko (čeprov si "nepopolna"), kakor tudi men.
Js mam kompleksov za 2 košari
se jih pa nekako odvajam, počasi, a vztrajno.

To se lahko zgodi "popolni" in "nepopolni" ženski. Nočem bit zlobna- tud teb se lahko (čeprov si "nepopolna"), kakor tudi men.
Js mam kompleksov za 2 košari

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Re: Kompleksi
petra19__ napisal/-a:včasih me kdo po ulici pogleda tak ko da sem ne vem kaj...-.-'
Sm prepričan, da si ti te poglede narobe predstavljaš. Ljudje se pač tudi gledamo med seboj in zgražanje v teh pogledih je najbrž plod tvoje domišljije. Drugače pa 183 cm ni neka ekstremna višina. Je veliko deklet precej višjih od tebe.