Bodoče študentke

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Saj sploh ne vem, kaj bi, spet sem prišla na novo idejo :roll: Gre mogoče katera biokemijo? :D
Uporabniški avatar
kinana
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a kinana »

modrisafir napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Ok, sem pripravljena na splošni napad :D ti si kriva!
FDV, teologija, socialno delo, delno ekonomska, upravna, določene smeri na filozofski. Bi se še kej najdl.

Me prav zanima, če bi naredila teologijo- veš kar nekaj jih obupa! Najbrž še to ne veš kje je ta fax, kaj šele da bi vedela za kaj se sploh gre. Drugače pa kar 5 let traja pa imamo na koncu samo 7.stopnjo izobrazbe.
Seveda da je perspektivno, saj imamo podoplomca iz zakonske in družinske terapije- to je pa danes zelo iskan poklic, če mogoče ne veš.

jz sm tud premisljevala o temu,samo mi gre na zivce ker se na vse vere gleda skozi oci krscanstva.ampak nej bi bla kao tud za laike.
Uporabniški avatar
_martina
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a _martina »

Jaqueline napisal/-a:Hehe. Kakšna si pa po uspehu Martina? Mene ful skrbi, da ne bom sprejeta na radio. k sm pd pa matematka 3 :? .

eh.. jst sem srednjo že končala.. zdej pa pavziram, delam 5. predmet in drugo leto jovo na novo..
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

tanchii napisal/-a:Saj sploh ne vem, kaj bi, spet sem prišla na novo idejo :roll: Gre mogoče katera biokemijo? :D

ja jaz sem za prvo željo napisala biokemijo.
modrisafir
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a modrisafir »

*mala* napisal/-a:
modrisafir napisal/-a:
FDV, teologija, socialno delo, delno ekonomska, upravna, določene smeri na filozofski. Bi se še kej najdl.

Me prav zanima, če bi naredila teologijo- veš kar nekaj jih obupa! Najbrž še to ne veš kje je ta fax, kaj šele da bi vedela za kaj se sploh gre. Drugače pa kar 5 let traja pa imamo na koncu samo 7.stopnjo izobrazbe.
Seveda da je perspektivno, saj imamo podoplomca iz zakonske in družinske terapije- to je pa danes zelo iskan poklic, če mogoče ne veš.

Presneto :D te moram razočarat, da vem kje je faks (kdo bi si mislu...), vem pa tud čist zadost za kaj se gre. Nadaljno mnenje pa zadržim zase.

Ne moreš vedet za kaj se gre, če pa ne študiraš tega. In tudi, če po možnosti poznaš koga, ki je to študiral ali študira je spet velika razlika, če si tukaj dvopredmetno ali enopredmetno.
In noben ki tega ni študiral tega mi ne bo govoril kako je to lahek fax, ker dobro vem koliko truda je potrebno vložiti v to.

To, da je kdo na družboslovnem faxu ne pomeni, da mu ne gre matematika ali naravoslovje nasplošno. Če pogledaš malo v zgodovino tudi Pascal je bil ne samo matematik, ampak tudi dober filozof.

Na živce mi gre tvoje zaničevanje določenih faxov. Vsak študira kar ga veseli in za nobeno področje ne moreš reči, da je kaj manj vredno.

Mislim, da je razlog da naravoslovci tako zaničujete družboslovce v tem, da danes večina misli, da o družboslovnih temah zna vsak govorit in da je to ja nekaj splošnega in da je to le nakladanje, ampak tudi v družboslovnih temah moraš imeti veliko znanja, če hočeš o določeni stvari intelektualno debatirati.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

^^ Ne razumem, zakaj bi nekdo, ki ga zanima npr. zgodovina, silil na npr. medicino, samo zato, da bi bil "kul". :roll:
Vsak naj gre tisto, kar ga zanima, pa naj bo to družboslovje ali naravoslovje...
Uporabniški avatar
pika911
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pika911 »

pa dejte že nehat!!!!!!!
modrisafir
Sramežljivka
Sramežljivka

kinana napisal/-a:
modrisafir napisal/-a:

jz sm tud premisljevala o temu,samo mi gre na zivce ker se na vse vere gleda skozi oci krscanstva.ampak nej bi bla kao tud za laike.

Ja vse se gleda čez oči krščanstva- natančneje katolištva, ampak saj spadamo v krščansko področje sveta. To ne pomeni, da drugih religij ne obravnavaš- seveda jih. Zdaj so bolonjski programi od drugega leta dalje. Je za laike, razlika je samo, da imajo bogoslovci (tisti, ki grejo za župnike) 6 let.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Ravno to, da se vse gleda čez oči katolištva je največja napaka tega faksa. Mislm, da bi bil lahko to super faks. Ampak ne morejo biti pa čez oči katolištva druge vere predstavljene take, kot dejansko so. Pa brez zamere.
A se dejansko naučite vseh zločinov, ki jih naredila katoliška cerkev? Ali je vse olepšano? Sem hodila 8 let v cerkev in k veruku, pa nikoli ni bilo niti malo omenjeno vse slabo, kar je ta vera naredila. To je zame olepšava stvari, in ne kar se je dejansko zgodilo.

pika911- sej se gre o faksih, o bodočih študentih. Ne vem kaj te tako moti. Če ne veš kaj napisat, bot rajš tih.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
modrisafir
Sramežljivka
Sramežljivka

*mala* napisal/-a:^^ Ravno to, da se vse gleda čez oči katolištva je največja napaka tega faksa. Mislm, da bi bil lahko to super faks. Ampak ne morejo biti pa čez oči katolištva druge vere predstavljene take, kot dejansko so. Pa brez zamere.
A se dejansko naučite vseh zločinov, ki jih naredila katoliška cerkev? Ali je vse olepšano? Sem hodila 8 let v cerkev in k veruku, pa nikoli ni bilo niti malo omenjeno vse slabo, kar je ta vera naredila. To je zame olepšava stvari, in ne kar se je dejansko zgodilo.

pika911- sej se gre o faksih, o bodočih študentih. Ne vem kaj te tako moti. Če ne veš kaj napisat, bot rajš tih.

Ni napaka, ker je to katoliški fax in je bil prvotno namenjen le bodočim duhovnikom, šele kasneje so lahko tukaj študirali tudi laiki. Smo v Evropskem prostoru, ki ima krščanske korenine in zato bi bilo nesmiselno imeti npr. muslimansko ali budistično univerzo. Če bi hoteli imeti pa tak fax, kjer bi preučevali natančno vsa verstva sveta bi rabili najmanj 20 let študija.

Če misliš, da se učimo potvarjene zgodovine se motiš. Vse od križarskih vojn, inkvizicije... Danes mediji propagirajo slabe stran RKC- sploh v Sloveniji. Veš koliko dobrega naredi- pomaga revnim (Karitas), nudi psihološka svetovanja, pošilja misijonarje v revne dežele (kjer so v veliko pomoč tamkajšnjim ljudem, kar koga vprašaj, ki je bil tam), bori se za človekovo dostojanstvo, gradi bolnice za reveže...

Verouk h kateremu si hodila kot otrok ti ni mogel predstaviti stvari v luči odraslih, ampak je bilo vse prirejeno za potrebe otroka- otroci potrebujejo zgodbe in zato se jim sveto pismo ne razlaga tako kot odraslim.

Druge vere ne kritiziramo, ampak jih preučujemo.
nusko
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Slovenska Bistrica

Neprebrana objava Napisal/-a nusko »

PennyBell napisal/-a:Kaj je punce, nobene kandidatke za etnologijo in kulturno antropologijo drugo leto?

:)

mogoče jas.. sam še nevem točno... xD
Uporabniški avatar
JustMe
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a JustMe »

se mogoče ktera namerava vpisat na EPF v Mb?
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Jaz sem se glihkar vpisala, uffff :D
Uporabniški avatar
JustMe
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a JustMe »

uu, ste se že vpisovali:) greš na uni ali vš?
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

uni
Odgovori