Ne razumem, kaj bi punce rade.

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

NoSex napisal/-a:"Prava ljubezen je tista za katero se odločiš. Vse ostalo je nagon."

NoSex napisal/-a:Nagon ni mišljeno samo spolni nagon. No tudi to, ampak tu je mišljena predvsem privlačnost in zaljubljenost in zaljubimo se nagonsko. To pa ni nobena prava ljubezen. Če se ljubezen razvije iz zaljubljenost, potem o ljubezni govorimo šele takrat, ko zaljubljenost mine. Takrat se šele vse zares začne.

Se strinjam z NoSexom (presenečena :D). Ljubezen dejansko ni isto kot zaljubljenost in ljudje to velikrat nočejo dojeti. Zaljubljenost je vedno lahko samo faza. Je čustvo, ki se proicira na nas in ne na partnerja; ko smo zaljubljeni partner uteleša naše ideale in mi ga zaradi tega ne dojemamo realno.
Ljubezen je tisto, kar se lahko razvije iz zaljubljenosti. Če se ne, zveza zapade. Če se, je potrebno predvsem delo obeh v zvezi, da le-ta uspeva. Ljubezen je zavestna odločitev dveh posameznikov, ki sta samostojni zreli osebi, sposobni živeti narazen, a se odločita živeti skupaj ter si s tem polepšati življenje. Ljubezen ni nagon, je globoko prijateljstvo, intimnost in skupno načrtovanje prihodnosti.
NoSex
Kršitelj/ica 1. stopnje

Neprebrana objava Napisal/-a NoSex »

No ja... sposobna živeti ločeno... :roll: Verjetno si marikdo želi ljubezni, kajne in marsikdo je nesrečen, ker nima dovolj ljubezni. Tako, da ne bi ravno rekel, da je ljubezen ravno "Če je v redu, če je ni pa nič zato." Daleč od tega. Sicer pa absolutno temelji na razumu in ne na nagonu.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Sposodna živeti ločeno pomeni, da je vsak zase svoja oseba s svojo osebnostno in da ne rabi drugega človeka, s katerim bi se identificiral. In to je nujno če hočemo govoriti o ljubezni.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

g00fy_qa napisal/-a:Ljubezen je tisto, kar se lahko razvije iz zaljubljenosti. Če se ne, zveza zapade. Če se, je potrebno predvsem delo obeh v zvezi, da le-ta uspeva. Ljubezen je zavestna odločitev dveh posameznikov, ki sta samostojni zreli osebi, sposobni živeti narazen, a se odločita živeti skupaj ter si s tem polepšati življenje. Ljubezen ni nagon, je globoko prijateljstvo, intimnost in skupno načrtovanje prihodnosti.

Waw, to si pa uspela lepo napisati! Točno to! :gut:
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
NoSex
Kršitelj/ica 1. stopnje

g00fy_qa napisal/-a:Sposodna živeti ločeno pomeni, da je vsak zase svoja oseba s svojo osebnostno in da ne rabi drugega človeka, s katerim bi se identificiral. In to je nujno če hočemo govoriti o ljubezni.

Aja to. Nekako razumem, samo še vedno pa to ne pomeni, da ti je vseeno ali sta skupaj ali ne. Lahko sta prav tako navezana drug na drugega, se pogrešata, ampak na drugačen način.

Vendar še vedno pa mislim, da pač tudi v ljubezni je pomembno izkazovanje čustev in da si kdaj povesta kako se mata rada in se poljubita. Vsekakor, seveda ni pa ni tisto, da bi ves čas ždela skupaj.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

a_pikica_a, hvala. :)

NoSex, seveda to ne pomeni, da ti je vseeno, če sta skupaj ali ne. Ne vem če je res težko razložiti ali morda razumeti ... Torej, jaz sem takšna in takšna oseba, vem kaj hočem in kdo sem. Ti si takšen in takšen, vidim te realno, imaš slabe in dobre strani, ampak si oseba, s katero se čudovito ujamem. Jaz in ti sva dober 'par'; vsak je za sebe enota, a skupaj se imava še lepše. Nekako tako si jaz predstavljam ljubezen.

Jaz nikjer nisem napisala, da izkazovanje čustev ni pomembno. To bi spadalo pod mojo zgoraj navedeno intimnost.

In res ni to, da bi ves čas ždela skupaj - to je meni prej izraz neljubezni, kot ljubezni. Pri ljubezni ima vsak partner svoje življenje in vsak je del življenja svojega partnerja. Ne pa, da je eden življenje drugega in obratno. To je bolestno. (Čeprav bi bilo zanimivo razmišljati tudi o tem, koliko je dejansko sama ljubezen bolesta ali koliko je bolestna 'ljubezen', ki jo kot tako dojemajo povprečni pari.)

Ampak mislim, da se vseeno strinjava v poglednih, mogoče imava samo drugačno formulacijo stavkov. :)
NoSex
Kršitelj/ica 1. stopnje

Ja, ja zdaj razumem. Pač sposobna živeti vsak zase v smislu, da imata pač tudi svoje življenje.

Ja povprečni pari pa... hehe. Ne bom komentiral. Saj veš... privlačnost, privlačnost in še enkrat privlačnost.

No meni osebno bi bolj delovali teli koraki: Poznastvo->prijateljstvo-<ljubezen.
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Valeria »

NoSex napisal/-a:
LipFloss napisal/-a:Oglej si film Just friends :) če punci nikakor ne nakažeš že od samega začetka da hočeš bit več kot frend te ne bo nikoli tko tretirala...

lahko si tud sladek, razumevajoč in prijateljski pa vse... ampak naj se vidi tudi da bi jo rad kdaj objel na drugačen način, ji dal lubčka, držal za roko itd... to mora bit razvidno že takoj!

To pa sploh ni res. V veliki meri se največ "pametnih razmerji" razvije preko prijateljstva brez zaljubljenosti. Zaljubljenost je samo varljiva.

Ti si dober kandidat za novega MrOža, ki bo čez kakšen mesec spraševal na netu, kako ravnati z ženskami.

In kot reference jemlješ neke tipa, s katerimi si ircal. :D

Dečki, dajte si dopovedat: ženske nikoli ne palimo na tipe, ki se do nas obnašajo preveč uslužno, ritolizniško, sluzasto-razumevajoče, prijateljsko na platonski ravni.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Valeria se čist strinjam s tabo :zustimm:
Sam brezveze razlagat nekaterim, k tega ne dojamejo in ubistvu sploh nočejo dojet. So prepričani v svoj prov oziroma se s tem zgleda samo tolažjo :?
Live your life like you want
NoSex
Kršitelj/ica 1. stopnje

V najstniških letih gotovo ne. Boste videle, ko boste enkrat poročene kako vam bo, če ne boste od moža dobile dovolj ustrežljivosti.

Koliko ste pa stare... aja saj res 18... :D
NoSex
Kršitelj/ica 1. stopnje

Ali drugače povedano... zaljubljate se v take, ki niso pretirano ustrežljivi, vendar živeti z nekom pravo ljubezen in ne zaljubljenost pa ne. Spet smo tam... ljubezen in zaljubljenost.

Zakaj je recimo toliko ločitev. Ravno zaradi tega. Ženska se zaljubi v nekoga, ki ni ustrežljiv. Ko zaljubljenost mine se pa ženska loči in joka kako ni bil ustrežljiv do nje. That's it.

Do koga pa češ bit ustrežljiv, če ne do svoje najdražje? No strinjam pa se, da ne na slinast način, recimo nošenje zajtrka v posteljo tudi mene odbija recimo.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Sam teb pa gre tole posploševanje fajn od rok :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

No evo, jaz pa iščem ravno nekoga, ki mi bo prinesel zajtrk v posteljo. Oziroma kavo, zajtrkujem itak ne :)

S pretirano ustrežljivostjo in ritolizništvom je bilo pomoje bolj mišljeno to, da se tip popolnoma podredi zahtevam in pričakovanjem punce, ki ga nato lepo vrti okrog prsta, dokler se ga ne naveliča.

Ti se tu po mojem mnenju resno motiš, ker ženske načeloma ne potrebujemo pomočnika in "rešitelja", vsaj 95% časa ne. Iščemo partnerja, ki nam bo nudil nekaj povsem drugačnega.

Mene recimo privlačijo aktivni fantje, ki se ukvarjajo z zadevami, s katerimi se jaz ne, imajo izdelana mnenja o stvareh, ker se potem lahko od njih kaj naučim, polno novih zadev izvem, si širim obzorja,... S tem me pač pritegnejo.
Nekdo, ki se bo pa ves čas ukvarjal samo s tem, da bom jaz srečna in zadovoljna kot bubreg v loju, se mi bo pa iskreno povedano zdel precej dolgočasen. Pa čeprav bom lahko jokala na njegovi rami. Itak jokam samo na vsakih nekaj mesecev, kaj bi pa ves preostali čas počela?

Zato pa že ves čas sprašujem Mr.Oža, kaj on lahko še ponudi ženski poleg "rame". To ni mišljeno kot podjebavanje, ampak vidva ves čas izpostavljata podporo, tolažbo, pomoč, razumevanje,... kot da bi ženske iskale enega osebnega psihiatra, ne pa fanta. Ok, ene to res rabijo :) , ampak takim se je itak bolje izogibat.

Načeloma pa vedno bolj ugotavljam, da mora človek v prvi vrsti ogromno delati na sebi, ker si težko nekomu dober partner, če si kot človek prazen in brezvezen.
NoSex
Kršitelj/ica 1. stopnje

Nihče ni napisal 95% časa. Vendar je pa to pomembno.

Ukvarjati se z njeno srečo. Ja to pa je pomembno. Zakaj pa se imata, če ne zato, da se drug drugega osrečita.

Če je partner brezvezen... Če je, potem spozna partnerja, ki ga spravi na noge in neha biti brezvezen. Takšne stvari vaju najbolje povežejo. Pravijo tudi, da partnertev, kjer ni nobenih težav ne obstajajo.

Osebni psihiater... če si recimo osamljen ti bo psihiater dan napotke kako najti partnerja, da ne boš več osamljen in to je fant. Psihiater ti zvestobe in navezanosti ne more dati.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Mislim, da ti gojiš čisto previsoka pričakovanja do svoje bodoče punce :)

A si se že kdaj vprašal, zakaj je toliko ljudi, ki so nesrečni, osamljeni in brezvezni (če uporabim natančno te izraze iz najinih postov) in obupno iščejo nekoga, ki bo to spremenil in njihovim življenjem dal smisel, pa ga ne najdejo?

Zato, ker je to nemogoče. In hkrati tudi nekoliko nefer, da odgovornost za svojo srečo prelagaš na nekoga drugega.
To so stvari, ki jih mora vsak pri sebi razpucat, ne pa čakat, da bo prišel princ na belem konju in čudežno rešil vse travme s tem, da jih bo na Bled na kremšnite peljal. V nasprotnem primeru pa potem beremo o tem, kako ena "joka že celo popoldne in čaka njegov msg".
Dokler si kot človek izgubljen in obupan, boš bolj težko nekomu dober partner, a se ti ne zdi?
Odgovori