Bodoče študentke

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Laboratoriji itak ja :D Samo ne vem ali nisem slišala ali niso nič povedali glede industrijske farmacije, potem pa sem pozabila vprašati ob vsem tistem navdušenju, ko smo si ogledovali laboratorije :D
Uporabniški avatar
pika911
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pika911 »

poglej na spletni strani!
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

jaz sem pa letos informativne preskočila, ker sem bla lani in vem kaj bom vpisala. sam za vrstni red se še nisem odločila :? odločam pa se med farmacijo in biokemijo....sam me bolj vleče biokemija, ker ni šans da jaz preživim šest mesecev prakse v lekarni, če grem na farmacijo :)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

zakaj pa ne bi preživela? :)
modrisafir
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a modrisafir »

*mala* napisal/-a:Ok, sem pripravljena na splošni napad :D ti si kriva!
FDV, teologija, socialno delo, delno ekonomska, upravna, določene smeri na filozofski. Bi se še kej najdl.

Me prav zanima, če bi naredila teologijo- veš kar nekaj jih obupa! Najbrž še to ne veš kje je ta fax, kaj šele da bi vedela za kaj se sploh gre. Drugače pa kar 5 let traja pa imamo na koncu samo 7.stopnjo izobrazbe.
Seveda da je perspektivno, saj imamo podoplomca iz zakonske in družinske terapije- to je pa danes zelo iskan poklic, če mogoče ne veš.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

modrisafir napisal/-a:
FDV, teologija, socialno delo, delno ekonomska, upravna, določene smeri na filozofski. Bi se še kej najdl.

Me prav zanima, če bi naredila teologijo- veš kar nekaj jih obupa! Najbrž še to ne veš kje je ta fax, kaj šele da bi vedela za kaj se sploh gre. Drugače pa kar 5 let traja pa imamo na koncu samo 7.stopnjo izobrazbe.
Seveda da je perspektivno, saj imamo podoplomca iz zakonske in družinske terapije- to je pa danes zelo iskan poklic, če mogoče ne veš.

Bi se kar strinjala s tabo. Moja kolegica je vzela teologijo in španščino (dvopredmetno) in je rekla, da je zanimivo, ampak ful težko. Mimogrede, zakaj rabiš učenje pisave hebrejščine? :gruebel:

Se mii pa ta vaš podiplomc res ful dobro sliši... Tudi mene mikajo take stvari (upam, da se bom iz pedagogike lahko kako preusmerila in specializirala na tako stvar - mogoče kakšna družinska pedagogika ali kej podobnega).
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

*mala* napisal/-a:
Tiavanna napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Js sm bla pa dons z bratrancem na informativnih na elektro in na strojni.
Kera zakon faksa. Čist navdušena! Faksa z ogromnimi možnostmi zaposlitve, pa kjer se dejansko nekaj pametnega naučiš, imaš nekaj znanja za pokazat, kak izdelek po koncu faksa.

Hm, ja...moj fant študira elektro...Bom sam rekla, da so stvari precej drugačne kot povejo na informativnih.

Tega se zavedam! Poznam kar nekaj študentov z elektro in vem da ni tak fajn, kot povejo. Ampak glede zaposlitve pa vem, da ni problemov. Pa men se vseeno zdi zanimivo (je pa res da mam rada naravoslovne predmete).

Ja, načeloma je to res. Je pa problem v tem, ker jih naučijo ful premalo praktičnih zadev (sploh UNI).

*mala* napisal/-a:A katera kak ve, kak to poteka, da po končanem faksu greš na še en faks? Verjetno izredno?

Obstaja zaporedni študij, kar pomeni da se na fakulteto vpisuješ kot diplomant neke druge fakulteti (ali smeri ;)). Drugače se pa na absolventu lahko vpišeš vzporedno, to bi tut šlo.

Aja, glede tega zaničevanja faksov pa tko...js fuuuul ne maram tega odnosa, ki ga ima veliko študentov naravoslovja (pa še na par drugih fakultetah je to zlo pogosto), ki jim ga vcepljajo na faksu s stalnim ponavljanjem kako so oni boljši, pametnejši in oh in sploh. Js zelo spoštujem ljudi, ki študirajo naravoslovne vede in se strinjam, da so takšni faksi v večini primerov zelo težki, se mi zdi pa zelo neprimerno, da se na tako grde načine pljuva po vseh mogočih fakultetah in smereh sam zato, ker niso naravoslovje. Čist razumem, da pač nekega posameznika določene smeri ne zanimajo, ampak to še ne avtomatično pomeni, da si vsi študenti na teh smereh celo leto praskajo rit in so zabiti. Trenutna situacija v državi je pač takšna, da družboslovne vede po večini ne lih obetajo (kar se službe tiče), ampak ni pa povsod po svetu tako. Js vem za svojo smer, da so v določenih državah EU to zelo iskani in zelo dobro plačani kadri. No, kakorkoli, sej se nočem kregat in nočem, da se ta tema spet sprevrže v temo o tem, keri faks je najbolj kul in keri je najbolj beden ;)
modrisafir
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a modrisafir »

MilkyWay napisal/-a:
modrisafir napisal/-a:

Bi se kar strinjala s tabo. Moja kolegica je vzela teologijo in španščino (dvopredmetno) in je rekla, da je zanimivo, ampak ful težko. Mimogrede, zakaj rabiš učenje pisave hebrejščine? :gruebel:

Se mii pa ta vaš podiplomc res ful dobro sliši... Tudi mene mikajo take stvari (upam, da se bom iz pedagogike lahko kako preusmerila in specializirala na tako stvar - mogoče kakšna družinska pedagogika ali kej podobnega).

Hebrejščino je dobro znati. če želiš bolje razumeti izvirnike svetega pisma. Samo to ni obvezno, če se hočeš se lahko učiš ta jezik. Dvopredmetni imajo pol manj predmetov od enopredmetnih (bolj psihološke predmete- ker so na koncu profesorji) - sem mislila, da je španščina težja od dvopredmetne teologije.

S pedagogiko mislim, da lahko greš podiplomca ali pa specializacijo iz družinske terapije (piše na strani od faxa natančno), samo da moraš narediti par diferencialnih.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

rammsteingirl napisal/-a:zakaj pa ne bi preživela? :)

zato, ker neprestano delo z različnimi ljudmi ni za mene... :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

modrisafir napisal/-a:

Presneto :D te moram razočarat, da vem kje je faks (kdo bi si mislu...), vem pa tud čist zadost za kaj se gre. Nadaljno mnenje pa zadržim zase.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
pika911
Komunikatorka
Komunikatorka

mislm da je popolnoma brezveze se prerekat o tem ker študij je bolj zahtevn in ker je bol ''hobi fax'' važn je kaj potem v življenju izobrazbo k ti jo da tak ali drugačen fax počneš! lahko si na zelo težkem faxu pa pol niti ne dobiš zaposlitve al pa si na enem lahkem faxu in dobiš takoj job... al pa pol počneš neki čist tretga kar nima veze s tem faxom... tko da po mojm je tale debata čist nepotrebna tko da rečm: NACI!
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

*mala* napisal/-a:
modrisafir napisal/-a:

Presneto :D te moram razočarat, da vem kje je faks (kdo bi si mislu...), vem pa tud čist zadost za kaj se gre. Nadaljno mnenje pa zadržim zase.

Sej, kar zadrži ga zase. Bo boljše za vse, ker mislim, da večine res ne zanima kako nekateri eno stvar poveličujejo, drugo pa dajajo v nič ... Meni se zdi tole vse skupaj že kar komično. :lol:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Hm, al ni treba vsem mojih besed tako resno jemat? Sej je sam moje mnenje.

Zarad mene lahko vsak skritizira moj faks, pa se ne bom počutila užaljeno, ker me ne gane kej dost mnenje drugih.

Pa kakor js vem, je forum javen. Lahko povem, da se mi zdi določen faks trapast, lahko povem da ne prenesem Urše Čepin, itd...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
pika911
Komunikatorka
Komunikatorka

:gruebel: dost no! brezveze... :oops:
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

modrisafir napisal/-a:Hebrejščino je dobro znati. če želiš bolje razumeti izvirnike svetega pisma. Samo to ni obvezno, če se hočeš se lahko učiš ta jezik. Dvopredmetni imajo pol manj predmetov od enopredmetnih (bolj psihološke predmete- ker so na koncu profesorji) - sem mislila, da je španščina težja od dvopredmetne teologije.

A hebrejščina je samo izbirno? Tega pa nisem vedela... To, da je španščina težja od dvopredmetne teologije pa ti še ne znam povedat, ker sem šele 1. letnik in ŠP zaenkrat ne dela težav skoraj nobenemu (ker je nivo zaenkrat gimnazijski, predstavlji si višji nivo na maturi :) ). Bom povprašala to kolegico drugo leto ;) .

modrisafir napisal/-a:S pedagogiko mislim, da lahko greš podiplomca ali pa specializacijo iz družinske terapije (piše na strani od faxa natančno), samo da moraš narediti par diferencialnih.

Sej se moram še pozanimat natančno. Vem, da na referatu nimajo pojma in mi ne bi znali kaj pomagati, drugo pa... Naj vprašam tajnico? (sigurno si bojo mislili, da sem piflasta brucka, ki že razmišlja o podiplomcu :D ) ;)
Odgovori