Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%

Skupaj glasov: 382

*srčica*
Debatorica
Debatorica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a *srčica* »

js nebi lih prakticirala te metode, že zato ker mi je mrfi skos za petami :D
na začetku veze se mi zdi da je najbolš met kondom, pol pa začneš iskat druge načine, sej niso sam tabletke. fajn pa je da se greta oba s tipom testirat za spb. kaj ti pomaga če ne zanosiš pa stakneš kak hepatits :?
glede na to kar zadne čase poslušam iz vseh strani (beri- da se folk na velko goni z vsemi povprek brez kondoma), je nosečnost še najmanj kar nas more skrbet
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

red_rose napisal/-a:js jo pa po eni strani razumem da pac noce zacet jemat tabletk (u smislu skodljivi stranski ucinki...) ce ve da mogoce zveza ne bo trajala dolgo. sele ko se preprica da bo dolgo in da ne bo brez veze samo za pol leta obremenila in zmesala hormonskega ravnovesja u telesu, se loti tabletk =)
Seveda, ene pač nočejo/nemorejo jemat tabletk, zato pa naj vsaj kondom uporabijo al pa vsaj kakšno drugo zaščito. Da jih ne bo en velik stranski učinek v obliki otroka presenetil :)
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a klupko »

Midva pa skos to prakticirava...sicer otrok še ni v planu, ampak ne bi blo neki ful narobe če bi zanosila..osnovno mava že pošlihtano tko da ne bi biu nek problem.. :)
Sm pa že mela tabletke pa sm nehala zarad morja stranskih učinkov :x
Black Kitty

Neprebrana objava Napisal/-a Black Kitty »

choco.cat napisal/-a:Seveda, ene pač nočejo/nemorejo jemat tabletk, zato pa naj vsaj kondom uporabijo al pa vsaj kakšno drugo zaščito. Da jih ne bo en velik stranski učinek v obliki otroka presenetil :)

Ma ne vem no. Moja mami in ati zadnjih 15 let uporabljata to metodo (ne da bi hotla vedt, sam enkrat je ati jamru da je mami neodgovorna, ker noče zaščite uporabljat), potem sta pa še dva para k jih poznam, ki ne uporabljata zaščite, en 8 let že ne, en pa 5 let (uspešno, brez kakršnih koli presenečenj).
Mene tabletke napsihirajo in majo čist preveč stranskih učinkov, da bi jih spet jemala, kondomi mi pa ne odgovarjajo - če ne bi mela rednega partnerja, bi jih uporabljala, tako pa ne vidim razloga, da bi jih.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Black Kitty napisal/-a:enkrat je ati jamru da je mami neodgovorna, ker noče zaščite uporabljat
Ah seveda, on pa ne, če prav tako ne uporablja zaščite? :D
Black Kitty

Neprebrana objava Napisal/-a Black Kitty »

^s tem je mislil kondome, da ne želi uporabljat.
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a klupko »

Haha..tej kondomi ej..ko sm zvedla čemu to služi in šla enkrat z mamico v trgovino..pa tko nalagava na tekoči trak pa js zagledam kondome na blagajni in js kot iz topa..mami a rabiš kondome?
Kak halo je nardila iz tega... da kaj si otroci danes upamo...sploh smrkavci smrkavi...da nimamo nobenega odnosa do staršev in ne vem kaj še.. :twisted: :rofl: (mal OT)
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Ja, kakor komu paše. Meni nebi blo prijetno seksat brez zaščite, ker nebi bla sproščena. Ziher je pač ziher.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

se strinjam. midva tudi ne bi bila sproščena. vsak mesec bi me skrbelo, če bo M prišla.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

sej se navads :D midva trenutno nekje u 50% uporabima kondom (ampak vedno sele nekje na sredi odnosa, ko cuti da mu bo prislo u kratkem si ga da gor), u 50% pa pac t.i. metoda umika...nama to zlo ustreza ker men ponavadi hitreje kot njemu pride, js pa nemaram kondoma. zato pac on mene zadovolji brez, potem pa nadaljuje in ga al da ven, al pa si da kondom gor...vazno da lahka js dozivljam orgazme brez tiste gume heheh :lol:

nikol me ne skrbi kdaj bo M alpa da ne bi bla sproscena...s kondomom ne bi bla sproscena k mi gre na zivce :roll:
Uporabniški avatar
mitkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mitkica »

pri nama je stalno v uporabi ta metoda. pa ni noben nesproščen in v čakanju menstruacije vsak mesec.
ne maram kondomov, do tabletk imam pa itak odpor...do vseh tablet, ker so itak sama svinjarija (dokler niso nujno zlo seveda)
Uporabniški avatar
Joanfaca
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a Joanfaca »

Pri svoji starosti čist za zihr ne bi uporabila te metode. Mi je preveč nesigurna. Si res še ne želim kakega presenečenja v obliki naraščaja :D Je pa moj že zdej, ko sem na tabletkah, kar mal nervozen. Me vedno vpraša, če sem vzela, ipd. :D Verjamem pa, da enim to ustreza. Tud poznam par parov, ki to redno prakticirajo in do sedaj še ni bilo zapletov. Mislim pa, da zlepa ne bom šla s tabletk. Po dveh letih jemanja je še vse tko kt treba (edino mogoče sem rahlo bolj čustvena in me stvari hitreje razburijo kot prej) in se mi zdijo skoraj kot dar z neba :love:
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Haha, dar z neba? Dar, ki te dela pretirano čustveno in razdražljivo? Dar pa tak :? :D
Uporabniški avatar
Joanfaca
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a Joanfaca »

Ja, zame so res kljub vsemu dar z neba. Sex mi je desetkrat boljši, tista rahla povišana občutljivost pa niti ne vpliva veliko na moje življenje :D kvaliteta sexa vsekakor odtehta tistih par manjših stranskih učinkov :razz:
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

js tega nism nikol prakticirala. vedno s kondomom oz zdaj že 4. leto s tabletkami. drugač pa... poznam punco, ki je vedno prakticirala ta umik, včasih ji je s kašnim tipom tudi ušlo, vendar na srečo nikoli ni zanosila. zdaj si želi otroka in je ugotovila, da je najbrž neplodna. prej je bla zmeri ful srečna ko je dobla menstro in s tem potrditev da ni noseča, zdaj pa jima ne uspe...
Odgovori