samomor / samomor iz ljubezni [Združeno]
moja sestra ga je probala narest pred 2 dnevoma. uradno je kao da jo je povozil nepreviden voznik,čeprav je tam vozil počasneje kot običajno. Hvala bogu je preživela in ji ni nič,malo je potolčena in to je to.
ne bom je obsojala, samo hočem da razmisli o svojem početju in se vzame v roke in prizna da ima težave, mi domači pa ji bomo te težave pomagali prebrosti in se ji postaviti nazaj na noge in razmisliti o vrednosti življenja in da ni vse tako ćrno,kot se njej trenutno zdi.
nikogar s takimi težavami ne bom obsojala,pač pa mu je treba pomagat ker to so resne težave,pred katerimi si ne smemo zatiskati oči, ampak jim moramo pogumno pogledati v oči in se naučiti sprejemati pomoč najbližnjih.
Danes sem izvedela :
Po policijskem zapisniku sodeč,ga ni hotela narest,hvala bogu, ampak je bila vseeno kriva ker je bila malomarna pri prečkanju ceste
ne bom je obsojala, samo hočem da razmisli o svojem početju in se vzame v roke in prizna da ima težave, mi domači pa ji bomo te težave pomagali prebrosti in se ji postaviti nazaj na noge in razmisliti o vrednosti življenja in da ni vse tako ćrno,kot se njej trenutno zdi.
nikogar s takimi težavami ne bom obsojala,pač pa mu je treba pomagat ker to so resne težave,pred katerimi si ne smemo zatiskati oči, ampak jim moramo pogumno pogledati v oči in se naučiti sprejemati pomoč najbližnjih.
Danes sem izvedela :
Po policijskem zapisniku sodeč,ga ni hotela narest,hvala bogu, ampak je bila vseeno kriva ker je bila malomarna pri prečkanju ceste
Zadnjič spremenil LARIKA, dne 11. Maj. 2005 14:28, skupaj popravljeno 1 krat.
jaz osebno nisem nikol pomislila na to...pa sem imela velik slabih trenutkov v življenju ampak enostavno sem se vedno prebila skozi led... ko pravjo eni da so tisti ljudje razvajeni itd itd...... nito to . nihče v tem trenutku ne naredi to zavestno . trenutek take odločitve in te razsodnosti traja par sekund morda minuto in v tem trenutku človek sploh ne razmisla o čem drugem kot o tem in lahko bi rekli da u tem trenutku ni čist pri svoji....... je pa res da človek potrebuje vso moč kar je je da lahko svojo roko nas epoloži .je tud res da je s tem rešen vseh muk .....ampak kaj to naredi drugim ?????' na to nihče v tem trenutku ne pomisli........
morš se zavedat da vedno obstaja tudi drug izhod in vedi da je življenje lepo že samo po sebi .....in vedi da vedno obstajajo ljudje ki bi ti radi pomagali iz teh težav ....... in ko pomisliš na kaj takega čeprav vem da takrat malo kdo pomisli na svoje najbližje in če bi morda vedeli kaj se dogaja steboj bi ti rade volje pomagali samo spregovort je treba , to je prvi korak tega pa se nikar ne boj.kajti ne pozabi ze samo življenje je čudovito in je največji dar na svetu
no ko smo že pri temi samomorov...prosim vas, če mi pomagate z odgovori na anketo, ker jih potrebujem do nedelje....
ANKETA O SAMOMORILSKEM VEDENJU MLADOSTNIKOV
Spol: M Ž
Starost:
Kako rešuješ svoje probleme?
a) s pogovori s starši
b) se zaupam prijateljem
c) poiščem pomoč (sos telefon)
d) naredil bi samomor
e) drugo
Ali veš koliko ljudi v enem letu naredi samomor?
a) da
b) ne
Kako misliš, da bi se število samomorov lahko zmanjšalo?
a) ograde na stopnicah
b) več telefonov v stiski
c) več centrov za pomoč
d) večja povezanost
e) drugo
Ali odobravaš samomore?
a) da
b) ne
Ali poznaš ljudi, ki so pripravljeni v težkih trenutkih narediti samomor ali pa ljudi, ki so ga storili?
a) da
b) ne
Ali si že pomislil(a) na samomor kot rešitev vseh problemov?
a) da
b) ne
Če si že pomislil(a) na samomor, zakaj bi ga storil(a)?
a) problemi v šoli
b) zaradi ljubezni
c) vse ti gre narobe
d) težave s starši
e) finančne težave
f) težave z zdravjem
g) drugo
Kako bi ga naredil(a)?
a) skok s stolpnice
b) skok pred vlak
c) obešanje
d) ustrelitev
e) zastrupitev
f) drugo
Zakaj ne bi naredil(a) samomora?
a) zaradi strahu
b) zaradi religije
c) vsak problem se reši
d) samomor mi ne pride na misel
e) drugo
Kaj misliš o ljudeh, ki so ga naredili? Kako so ravnali?
a) niso našli drugega izhoda iz krize
b) so naredili napako, ker so ga storili
c) so storili pravilno
d) drugo
za odgovore se vam zahvaljujem!!
Starost:
a) s pogovori s starši
b) se zaupam prijateljem
d) naredil bi samomor
e) drugo
a) da
b) ne
a) ograde na stopnicah
c) več centrov za pomoč
d) večja povezanost
e) drugo
Ali odobravaš samomore?
a) da
b) ne
Ali poznaš ljudi, ki so pripravljeni v težkih trenutkih narediti samomor ali pa ljudi, ki so ga storili?
a) da
b) ne
a) da
b) ne
a) problemi v šoli
b) zaradi ljubezni
c) vse ti gre narobe
d) težave s starši
e) finančne težave
f) težave z zdravjem
g) drugo
Kako bi ga naredil(a)?
a) skok s stolpnice
b) skok pred vlak
c) obešanje
d) ustrelitev
e) zastrupitev
f) drugo
a) zaradi strahu
b) zaradi religije
c) vsak problem se reši
e) drugo
c) so storili pravilno
d) drugo
Ljubezen je sreča brez miru.
gerbera napisal/-a:no ko smo že pri temi samomorov...prosim vas, če mi pomagate z odgovori na anketo, ker jih potrebujem do nedelje....
ž
Starost:
21
a) s pogovori s starši
b) se zaupam prijateljem
d) naredil bi samomor
e) drugo
a in b
a) da
b) ne
b
a) ograde na stopnicah
c) več centrov za pomoč
d) večja povezanost
e) drugo
b,c,d
Ali odobravaš samomore?
a) da
b) ne
b
a) da
b) ne
b
a) da
b) ne
b
a) problemi v šoli
b) zaradi ljubezni
c) vse ti gre narobe
d) težave s starši
e) finančne težave
f) težave z zdravjem
g) drugo
Kako bi ga naredil(a)?
a) skok s stolpnice
b) skok pred vlak
c) obešanje
d) ustrelitev
e) zastrupitev
f) drugo
a) zaradi strahu
b) zaradi religije
c) vsak problem se reši
e) drugo
c,d
c) so storili pravilno
d) drugo
a,b
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Mislim, da oseba, ki naredi samomor je v tistem trenutku v taki globoki depresiji, da se ne zaveda kaj dela, torej ni prisebna. Osebno nisem nikoli pomislila na kaj takega, a to ne pomeni, da nisem imela težke trenutke. Verjetno so ljudje, ki so po naravi bolj pesimisti, nagnjeni k samomoru. Pesimist pa ni nujno, da svojo naravo kaže zato kakšenkrat je to veliko presenečenje.
ja jaz sem se pred pol leta najedla tablet pa so me rešli... nevem kak bi opisala to..vse mi je dokurčlo pa nisme vidla več drugega izhoda ..sem misla da bom naredla temu konec..samo če kdo misli kdaj to naret mu iz lastnih izkušenj rečem da ne..reši sebe s tem pa trpijo drugi pol.. pri meni je prava katastrofa pol nastala zakaj sme to naredla pa tak dalje.. pa večkrat mi kdo reče kaj še boš tablete papala al pa kaj..občutek je grozni..in nemrme pozabit tega... tak da NE DELAJTE TEGA NIKOLI!življenje je lepo res pa je da so tudi majn prijete stvari..pa po vsakem dežju posije sonce tak da ne obupat..mejte se.papa
- Slatka Mala
- Komunikatorka
- Kraj: Göteborg,Sweden
ja bi se strinjala s tem zgornjim postom,samomor je eno blazno blazno egoistično dejanje.sebe odrešiš sam drugi(starši,prijatelji..) pa šele začnejo trpet in ni prov to!sploh pa ni prov tip samomora da se vrže nekdo pod vlak,se zaleti čelno itd,ker če maš že namen fentat sebe se dej zarad mene odkod ti pa pravica uničt živlenje še nekomu drugmu?!?
itak pa usi vemo da samomor ni rešitev,tud men se kdaj zgodi dasm u čist bednem razpoloženju pa semi neda več žvet dobesedno ampak pol pomislm na vse une kabi radi pa nemorjo(bolezni),pa spet najdem smisel,živlenje je lepo!
itak pa usi vemo da samomor ni rešitev,tud men se kdaj zgodi dasm u čist bednem razpoloženju pa semi neda več žvet dobesedno ampak pol pomislm na vse une kabi radi pa nemorjo(bolezni),pa spet najdem smisel,živlenje je lepo!
U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
- *Princess*
- Sramežljivka
OJ!
Jaz večkrat pomislim na samomor,..sm v začaranem krogu,..sm bad zarad tega ker sm včasih ful osamljena, pa sem sicer energična ampak popolnoma sama,...Želim si da bi šla nekam kamorkol, počutim se odveč, grdo,...pa pride nov dan in je vse ok, dokler se spet ne znajdem v tem krogu,...To se mi dogaja že en čas in res nevem kak se bo končalo,...
Po eni strani imam ful rada življenje po drugi pa sm preveč prizadeta in se mi ne da več,..ker mi je glupo da life beži mim mene,...
Sj pomaga, ko tkole berem, da nism edina,..sam večina folka, ki ga poznam pa je happy in uživajo,...
Kak si kdo od vas pomaga ko je ful osamljen, kam naj se dam sama,....?
Lepo se mejte!
Jaz večkrat pomislim na samomor,..sm v začaranem krogu,..sm bad zarad tega ker sm včasih ful osamljena, pa sem sicer energična ampak popolnoma sama,...Želim si da bi šla nekam kamorkol, počutim se odveč, grdo,...pa pride nov dan in je vse ok, dokler se spet ne znajdem v tem krogu,...To se mi dogaja že en čas in res nevem kak se bo končalo,...
Po eni strani imam ful rada življenje po drugi pa sm preveč prizadeta in se mi ne da več,..ker mi je glupo da life beži mim mene,...
Sj pomaga, ko tkole berem, da nism edina,..sam večina folka, ki ga poznam pa je happy in uživajo,...
Kak si kdo od vas pomaga ko je ful osamljen, kam naj se dam sama,....?
Lepo se mejte!
Never say never!
*Princess* meni se tudi nekako dogaja..
Saj imam veliko prijateljev,veliko znancev zelo sem družabna, v vsaki situaciji poskušam biti optimistična pa rada imam življene..
a prideš do trenutka,ko vidiš da ti si si sam sebi odveč-čisti egoizem-sovražiš se za vsa kar si storil ali pa še boš,ne vidiš izhoda,čista beda res je en sam začaran krog iz katerega ne moreš izstopit..
Stojiš sredi mesta okoli tebe veliko ljudi najrazličnejših ras vsi nasmejani ti pa si v tej gneči misliš in se sprašuješ Zakaj sem, za koga sem?
In včasih je po prespani noči,nasljedni dan že bolje..a kaj ko se to stalno ponavlja..
sem kar precej osamljena,kadar gre za moje težave mi vsi obrnejo hrbte..o težavah se lahko pogovarjam samo s svojo psico...
ker mi njen pogled in nasmešek na gobcu pove da bo jutri nov dan in da bo vse lepše-lahko da vam je to čudno,ampak če nimaš nikogar za res dober pogovr je zame pes moj najboljši prijatelj pa čeprav ne govori
Saj imam veliko prijateljev,veliko znancev zelo sem družabna, v vsaki situaciji poskušam biti optimistična pa rada imam življene..
a prideš do trenutka,ko vidiš da ti si si sam sebi odveč-čisti egoizem-sovražiš se za vsa kar si storil ali pa še boš,ne vidiš izhoda,čista beda res je en sam začaran krog iz katerega ne moreš izstopit..
Stojiš sredi mesta okoli tebe veliko ljudi najrazličnejših ras vsi nasmejani ti pa si v tej gneči misliš in se sprašuješ Zakaj sem, za koga sem?
In včasih je po prespani noči,nasljedni dan že bolje..a kaj ko se to stalno ponavlja..
sem kar precej osamljena,kadar gre za moje težave mi vsi obrnejo hrbte..o težavah se lahko pogovarjam samo s svojo psico...

ker mi njen pogled in nasmešek na gobcu pove da bo jutri nov dan in da bo vse lepše-lahko da vam je to čudno,ampak če nimaš nikogar za res dober pogovr je zame pes moj najboljši prijatelj pa čeprav ne govori

- *Princess*
- Sramežljivka
O Glam, zdj si me kr nasmejala, ko si rekla to s psico,...pa še prav imaš,..jaz svojih problemov nobenmu ne povem, ker me ne bi razumel,..sam še bl bi bla zamorjena,...
Ja ko grem po mestu pa vidim sve happy, pa postavne se morm skoz prepričevat,..sj si ti tut ok, sj videz ni vse,...
Pa bedno mi je tut ker se bojim določenih stvari (določenih del, ponavljajočih se vzorcev družine,...)...
Srečno Glam,..piš še kaj če se ti da,..
.
Ja ko grem po mestu pa vidim sve happy, pa postavne se morm skoz prepričevat,..sj si ti tut ok, sj videz ni vse,...
Pa bedno mi je tut ker se bojim določenih stvari (določenih del, ponavljajočih se vzorcev družine,...)...
Srečno Glam,..piš še kaj če se ti da,..

Never say never!
Ja sej si lahko mislim haha,ma res mi je nabolj pri srčku ko vidi da z mano neki ni v redu pa tko fajn glavco dvigne pa me tkooooo lepo pogleda pa se mi tko nasmejčka po pasje
pa čeprav je ps ane...me vsaj razveseli tut k jokam pa joka z mano
tako da zame velja da je ps res človekov najboljši prijatelj..
ko imaš sam težave ti vsi obrnejo hrbte v glavnem tudi če komu govoriš kaj se s tabo dogaja..te potem vpraša ja ja kaj si že rekla sploh te nism dojemala...na to pa samo ja hvala lepa za pozornost a jst morm bit na vse prpravlena 24ur na dan..kdaj bom mogla koga tolažit
a meni ostane moja lubica.. :runningdog:

pa čeprav je ps ane...me vsaj razveseli tut k jokam pa joka z mano
tako da zame velja da je ps res človekov najboljši prijatelj..
ko imaš sam težave ti vsi obrnejo hrbte v glavnem tudi če komu govoriš kaj se s tabo dogaja..te potem vpraša ja ja kaj si že rekla sploh te nism dojemala...na to pa samo ja hvala lepa za pozornost a jst morm bit na vse prpravlena 24ur na dan..kdaj bom mogla koga tolažit
a meni ostane moja lubica.. :runningdog:
- *Princess*
- Sramežljivka