Ne razumem, kaj bi punce rade.

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Mr.Ož, kaj je v bistvu tvoj problem?
Dajmo obnovit zadevo, ker smo mal zašli.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Vagabund
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Vagabund »

Mr. Ož: prej, ko boš ugotovil, da je problem v tebi, prej boš lahko stvari spremenil na bolje. Lahko mi verjameš, da se drugi ne bodo spremenili zaradi tebe.
Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Smeška. »

Mrož, ful se mi zdiš "težek". Že preko svojih postov na forumu izražaš zateženo svetobolje, pomanjkanje določenih aspektov samozavesti, ki jih kompenziraš s tem, da misliš da je tvoje mnenje najboljše in da maš edini prav. Poleg tega se mi zdiš kot da bi užival v svoji nesreči in da zanalašč rineš vanjo, kot da te osrečuje tvoja bednost.
Če mi deluješ tako preko interneta, potem si šele lahko predstavljam kako moraš bit odbijajoč v živo.
Ni vse v fizičnem izgledu.. Ključ je v karizmi, samozavesti, prijetnosti..
Če nimaš samozavesti, jo fejkaj..
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Smeška. napisal/-a:Mrož, ful se mi zdiš "težek". Že preko svojih postov na forumu izražaš zateženo svetobolje, pomanjkanje določenih aspektov samozavesti, ki jih kompenziraš s tem, da misliš da je tvoje mnenje najboljše in da maš edini prav. Poleg tega se mi zdiš kot da bi užival v svoji nesreči in da zanalašč rineš vanjo, kot da te osrečuje tvoja bednost.
Če mi deluješ tako preko interneta, potem si šele lahko predstavljam kako moraš bit odbijajoč v živo.
Ni vse v fizičnem izgledu.. Ključ je v karizmi, samozavesti, prijetnosti..
Če nimaš samozavesti, jo fejkaj..
Impressed.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Sasho
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sasho »

Glede na to, da veliko omenjaš racinalnost si sam približno tako racionalen kot kvadratni koren iz 2. Če bo moj post kljub nerd referenci pokazan: Tudi sam sem bil enkrat na tvojem mestu. Sicer nekaj let mlajši, pa dobro, bistvo je, da razumem tvoje izhodišče.

Prvi problem je v tvojem pojmovanju ljubezni in predstavi, kako neko normalno razmerje poteka. To je nekako takole: srečanje -> privlačnost -> zaljubljenost -> ljubezen. Ti preskočiš najpomembnejše faze in greš direkt na komponento ljubezni, ki se razvije šele s časom, ko neko osebo resnično spoznaš. Predstavljaj si tole: nekdo te predstavi nekemu tipu in ta te že po nekaj minutah smatra za best frenda. S tabo se je pripravljen pogovarjat še tako zasebne stvari. Nobenih skrivnosti (moške ekvivalence ženskim debatam o dolžini njihovih tipov in temu; kakšne je mela tvoja bivša, kakšne njena sestra/kolegica, pri kakšni frekvenci masturbiranja se robčki ne splačajo več in se že splača investirat v namensko brisačo ipd.) Rahlo creepy, right? Nekak je preskočil par faz, spoznavanje, pridobivanje zaupanja... Isto počneš ti. Krivda ni tvoja, ampak so krivi starši in mediji. Če bi bil bolj socializiran bi ta dva vira ne imela nate takšnega vpliva kot ga imata sedaj ampak bi že sproti spoznal, da so nekatera pravila drugačna. Kar pa ne pomeni, da je potrebno slepo vztrajati pri svojih načelih. Če se nisi sposoben prilagoditi drugačnim pogojem boš spušil (približno po Darwinu, glede na to da daješ več poudarka znanosti)

Drugi problem je tvoja uslužnost. Puncam si na voljo s svojo ramo, pozornostjo in tolažilnimi besedami. V bistvu si preveč na voljo. Ljudje nočemo tistega, kar imamo v rokah ampak tisto, kar imamo pred sabo ampak ravno dovolj daleč, da ne moremo doseči. Primerjava: dokler mačko dražiš z neko igračo na vrvici jo bo neprenehoma poskušala ujeti. Če ji jo boš spustil med tace se bo malce poigrala, nakar jo bo minilo in bo poiskala nekaj zanimivejšega. Če boš z igračo mahal predaleč od nje jo bo tudi minilo zanimanje, ker bo videla, da nima šans. Poiskati moraš tisto pravo razmerje, vsaj na začetku, ko je še vse bolj lahkotno in zabavno.

Tretjič: Poišči si hobije, počni stvari, ki te veselijo in ti zapolnjujejo življenje. Ljubezen ni vse, kar obstaja, je le neke vrste "bonus" za prijetnejše življenje. Če tvoj lajf brez ljubezni sucka tudi z njo ne bo boljši. Dokler sem se sam obremenjeval s tem in si mislil, da brez ljubezni lajf ni to, kar naj bi bil sem bil vedno frend in na podnu. Ko sem se nehal obremenjevat (not easy) si poiskal par drugih stvari in začel v življenju enostavno uživat so prišle tudi punce. Vprašaj se, v kakšni družbi si najraje. Poleg ljudi, ki so zabavni, sproščeni, samozavestni, o stvareh v katerih uživajo govorijo z zanosom in strastjo in tudi tebi širijo obzorja ali poleg ljudi, ki se pritožujejo kako življenje ni fer in kako vse sucka? Če slednje, si si kriv sam. Lajf je bolj fer kot se ti zdi. Če odštejemo ljudi, ki se rodijo z zlato žlico v ustih (tak porod mora bit pra**ca za mamo) so uspešnejši tisti ljudje, ki se za to bolj potrudijo, ne tisti, ki se pritožujejo nakar nadaljujejo s starimi napakami.

Še na kratko o barabah. Zelo na kratko. To da uspejo ženske dobit samo barabe je isto kot rečt da so vsi, ki so vsaj delno bogati kriminalci in barabe, vsi, ki imajo vsaj nekaj mišic našopani s steroidi ipd. V vseh primerih gre za izgovore ozkoglednih lenob.

Če se vrnemo k racionalnosti. Stvari so precej bolj racionalne, kot se ti zdijo. Sicer bi za spodobno razumevanje potreboval precej podlage iz sociologije, psihologije, vedenjske endokrinologije in še par ostalih stvari ampak verjemi, zadeve so logične. "Kemija" dejansko obstaja. Tudi ljubezen se da izraziti z nekaj enačbami in kemičnimi oznakami.

Skratka, dolg post ampak vsaj približno zajeto bistvo. Ne moreš stvari vedno početi na enak način in pričakovati drugačne rezultate.
Nannya-1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nannya-1 »

Sasho, izčrpno napisano, posebej faze od srečanja do ljubezni. Mr. Ož bi takoj začel pri zadnji fazi, zato se jasno nič ne zgodi. Da pa pride do zadnje faze, je potreben čas. Prav tako tudi primerjava z mačko; mora biti prava mera dostopnosti.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Sasho, respect! Zelo dobro napisano!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Nannya-1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nannya-1 »

Sasho napisal/-a:Nekak je preskočil par faz, spoznavanje, pridobivanje zaupanja... Isto počneš ti. Krivda ni tvoja, ampak so krivi starši in mediji. Če bi bil bolj socializiran bi ta dva vira ne imela nate takšnega vpliva kot ga imata sedaj ampak bi že sproti spoznal, da so nekatera pravila drugačna.
To že vse čas pravim; očitno Mrož ni imel kaj dosti stikov z vrstniki, predvsem z vrstnicami, posledično se ni naučil, kako družba deluje, in sedaj je situacija temu primerna. Sploh pa obstaja korelacija med asocialnostjo in tem, da je tip pri 18+ brez izkušenj z puncami.
LipFloss
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a LipFloss »

Oglej si film Just friends :) če punci nikakor ne nakažeš že od samega začetka da hočeš bit več kot frend te ne bo nikoli tko tretirala...

lahko si tud sladek, razumevajoč in prijateljski pa vse... ampak naj se vidi tudi da bi jo rad kdaj objel na drugačen način, ji dal lubčka, držal za roko itd... to mora bit razvidno že takoj!
NoSex
Kršitelj/ica 1. stopnje

Neprebrana objava Napisal/-a NoSex »

LipFloss napisal/-a:Oglej si film Just friends :) če punci nikakor ne nakažeš že od samega začetka da hočeš bit več kot frend te ne bo nikoli tko tretirala...

lahko si tud sladek, razumevajoč in prijateljski pa vse... ampak naj se vidi tudi da bi jo rad kdaj objel na drugačen način, ji dal lubčka, držal za roko itd... to mora bit razvidno že takoj!

To pa sploh ni res. V veliki meri se največ "pametnih razmerji" razvije preko prijateljstva brez zaljubljenosti. Zaljubljenost je samo varljiva.
NoSex
Kršitelj/ica 1. stopnje

In še tole. Boli me k***c, če me kdo prepozna. Z enim, ki sem si na msnju tipkal sva skupaj spacala tole misel: "Prava ljubezen je tista za katero se odločiš. Vse ostalo je nagon."
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

Pojma nimas. Poleg tega pravis da si aseksualen. Od kod ti potem ideja, da je tvoj izredno specificen pogled na stvari, ustrezen tudi za ostalih 99% ljudi, ki so zelo drugacni od tebe?
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

NoSex napisal/-a:In še tole. Boli me k***c, če me kdo prepozna. Z enim, ki sem si na msnju tipkal sva skupaj spacala tole misel: "Prava ljubezen je tista za katero se odločiš. Vse ostalo je nagon."
pravi aseksualec...ja kar trudi se razvrednotiti stvari, ki jih nisi sposoben dozivet, kot je strast.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

LipFloss napisal/-a:lahko si tud sladek, razumevajoč in prijateljski pa vse... ampak naj se vidi tudi da bi jo rad kdaj objel na drugačen način, ji dal lubčka, držal za roko itd... to mora bit razvidno že takoj!

Torej tukaj trdiš, da prijatelja, ki sta res le na platonski ravni, nikoli nista tudi potencialna partnerja?
NoSex
Kršitelj/ica 1. stopnje

Mahagonij napisal/-a:
NoSex napisal/-a:In še tole. Boli me k***c, če me kdo prepozna. Z enim, ki sem si na msnju tipkal sva skupaj spacala tole misel: "Prava ljubezen je tista za katero se odločiš. Vse ostalo je nagon."
pravi aseksualec...ja kar trudi se razvrednotiti stvari, ki jih nisi sposoben dozivet, kot je strast.

Tudi, če sem asekualen lahko doživiš strast. Ampak če strast enačiš s seksom... :roll: Doživiš jo lahko tudi drugače. Ni treba, da ga daš noter in rečeš:"U noter sem ga dal, zdaj je pa res strastno."

Nagon ni mišljeno samo spolni nagon. No tudi to, ampak tu je mišljena predvsem privlačnost in zaljubljenost in zaljubimo se nagonsko. To pa ni nobena prava ljubezen. Če se ljubezen razvije iz zaljubljenost, potem o ljubezni govorimo šele takrat, ko zaljubljenost mine. Takrat se šele vse zares začne.
Odgovori