Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

Bubabiba, ne vem, kakšen je inštruktorjev namen, naj bi bil naučiti le pravilne in varne vožnje, ampak če to sedaj počne še nadlajne v namen polniti svojo denarnico, pa ni prav.
Koliko pa imaš opravljenih ur oz. kolikšna je tista kvota, ki naj bi bila, v najnižjem številu, obvezna za opravljanje galvne vožnje?
Da bi te želel naučiti toliko, da bi bila res minimalna možnost, da padeš na glavni vožnji, mislim, da te je že in glede na opisane napake, mislim, da si upravičena do glavne vožnje.
Tamala_mrha napisal/-a:Ampak mene bolj skrbijo tisti, ki MORAJO nositi očala ali leče in jim tako piše tudi v vozniškem, pa jih ne nosijo. Jaz ne ogrožam čisto nikogar, ker leče itak nosim skos, le da to ni zapisano nikjer, razumeš?
Ja, to čist razumem, ti ne ogrožaš nikogar. Ampak hočem povedat, da ni prav, da moramo tisti s slabšim vidom podaljševati dovoljenje, medtem ko se bo ostalim z vozniško, podaljšano do 80. leta tudi poslabšal vid, kontrol nad tem pa ne bo. In taki bodo imeli očala za branje, na cesti pa, jih bodo imeli ali pa ne.
In tudi v tem primeru bo prihajalo do tega, kot si rekla, da bi morali imeti očala, pa jih nimajo. Tisti, ki bi jih morali imeti, pa jih nimajo, ogrožajo sebe in druge in tudi tisti, ki sem jih omenila, podobno.
Če pa nekdo pride z očali na zdravniški pregled za vozniško dovoljenje, pa naj bo za vse enako - podaljševanje dovoljenja, če se že izvaja tak zakon.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Eno vprašanje:

Kolko pa stanejo ure v Lj? In glavna pa to?
In kako je povprečje ur?

Jaz na Primorskem sem plačala 14 eu na uro, potem so pa podražali na 17, ravno ko sem končala. fjuu
Tiste ta bol "high" avtošole pa so imele po 20 eu.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

bubabiba napisal/-a:Mene pa inštruktor sploh noče dat na glavno...vsakič, ko sm samo nekej naobe nardila (recimo enkat žmigouc pozabla), pa reče spet napaka kr še eno uro pa tko skos..in pol mi enkrat rata brez napak, pol pa reče no če boš naslednjič še enkrat tko vozila se greva prjavt (a me zajebavaš), no in naslednjič pridem in njega ni, ker je zbolel ahaa, sem bla čist razkurjena in po 10 dneh imam danes končno spet vožno in enkrat nrobe odmerim globino pri zavijanju v križišču levo in bo treba spet kar vadit, ponovno ni ne duha ne sluha o glavni. :roll: On pa ja to za tvoje dobro delava..ja saj razumem, sej jaz bi tut enmu za njegovo dobro, če bi še zaslužla zraven, pa ok za moje dobro samo jaz nimam več denarjaa. Bankrotirala bom pri temu izpitu, res. Nevem al sm res tko lesena za vozt matr. :)

kok ur pa maš če ni skrivnost?
zdej mogoče je razlog v premalem številu ur za glauno, mogoče te pa pač samo nateguje.Jst bi mu zabičala naj me prijavi na roško takoj, če si prepričana da kukr tok pelješ ok.Mislm, da pozabljen žmigouc ne more bit razlog, da te ne prjav na glavno.Ok mogoče pač na podlagi tega že res lahko pouzročiš nesrečo ampak čist neki druzga je ko boš sama pelala,ko ti žmigouci in podobne zadeve pridejo u kri.

ja tamala mrha, sej nism mislna nate.Mislna sem na take, ki res nč ne vidjo in bi v primeru spregleda tega ogrožali varnost.Ok, ogrožajo jo lahko tud tko, ampak pač ko pride do kontrole in če ugotovijo da nima špegl gor, plača fajn kazen.

pikica...jst sm mela študentsko 20, neštudentska je 22, nekje pa se gibljejo tudi do 25 eurou na uro.Manj pa že težko težko, kot 20 €.
pouprečje, nevem..jst sm jih mela neki čez petdeset,če pa na uč pogledam po kolegicah in kolegih, pa tam nekje okol 40.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

u, mater!! tele ure so pa drage kot hudič. vsekakor so bile pred 3 leti bistveno cenejše. se pa ne spomnim točno, koliko sem dajala. pomoje manj kot 16 EUR. delala sem pa v kranju.

Snow flake: sem šla prav gledat v fascikel, kjer imam spravljeno obvestilo, da moram podaljšati. in sicer piše, da morajo zdravniško spričevalo prinesti osebe, starejše od 80 let, in osebe, katerih rok veljavnosti vozniškega dovoljenja je omejen iz zdravstvenih razlogov.

se spomnim, da sem šla prej prav prašat tja, če moram prinesti novo zdr. spričevalo, ker imam očala. pa je rekla, da ne.

imam kar veliko dioptrije. ne vem pa točno, kaj ti šteješ pod okvaro, ker si omenila, da jo imaš?

sem pa imela v prejšnjem vozniškem tudi opombo, da imam očala. se pa pri meni ni za bat, da ne bi nosila očal v času vožnje, ker brez itak ne vidim. pa tudi redno hodim na preglede.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

*purple* napisal/-a:pouprečje, nevem..jst sm jih mela neki čez petdeset,če pa na uč pogledam po kolegicah in kolegih, pa tam nekje okol 40.

:eek: Pri nas ima večina okrog 20-25 ur.
Drugače pa je cena ure 20€.

To vas pol mora grozno drago prit, če imate 40-50ur... :eek:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja odvisno iz kje si a ne in kolk je velk mest in kok maš opicj vožnje.Moj bratranc je šu tud z mislm da 15 urami na glavno u Boucu,medtem ko je men pri 15 urah manjkal še ful "snovi".
jst sm sicer mela za oddtenk več ur, ker sem se mal zajebavala.Mislm nevem, na žiuce so mi šli njihovi načini vožnje, pa tiste roke petnajstdotreh pa take podobne zadeve,pa ful nism bla zbrala ker me je teral takoj po šihtu in pol valda se je use zavlekl :roll: ampak ok, zdej je tukej na varnem, sam pazt morm da mi ga kšn "tamodr" ne ukrade :D
pride kr drago ja, sam sej, kaj pa boš?sem razmišlala da bi jst tud med vikendi furala v boucu in tko prec nardila, sam pol bi mela pa tle probleme,tko kot polovica gor, k se ne upa dlje od konc bouca :roll:
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

purple, drugač mam že 40 ur, tko da definitivno jih je dost. Sama si mu pa ne upam zamorit za glavno, ker če bom potem ruknila me bo ziher gledal kao sem ti rekel, čeprav bi recimo padla zaradi živčnosti, kar se pri meni zna zgodit. :roll: Fora je, ker takrat žmigovca nisem dala, ko sem šla ven iz rondoja samo takrat je bil samo en za mano s čimer ubistvu nisem nobenega ogrožala, pa še če gledaš folk jih tri četrt ne daje žmigovcev iz teh manjših rondojev. Mogoče pa res ne znam kaj jst vem, sam ni mi jasn kako mi je loh reku, da grem takrat že skor na glavno pol 10 dni kasnej je pa očitno to že pozabu. Ful fajn. Že za društvenga sm mu mogla sama rečt ene parkat, ker je vsakič reku da še nism brez napake odvozila..ja ok sej je sam društveni sej nobenga ne poznam k ne bi usaj ene napake na društevenem naredu ane, sej lih to je fora da ti tam povejo kaj še zbolši. Uglavnem, če bi blo po njegovem še društvenga ne bi mela narjenga dons. :(
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

amm, mislm da itak načeloma v prometu usaka napaka lahko slabo šteje, ampak useeno,je čist drgač ko delaš banalne napake v autošoli,kot pa potem ko si sam ker jih ne.Jst tud nisem gledala ne u špegle ne pol stvari ne, ker mi je šlo enostavno na žiuce,da morm tam pelat res kot en kmet;une šolske zadeve pa to.In zdej je čist drugače ko vozim, gčledam špegle sto na uro, šetkrat pogledam u usako smer da je ja zazihr in tko.mene je "nazjal" na dan glaune ko sva mela še uro vožnje, ker nism ma enkrat v desetih minutah pogledala u zadn špegu, sam u stranske.pa zdej gledam fuul.
nevem bubabiba jst bi mu res zamorila ker tele ure mislm da so kr dobre da greš na glauno.če boš padla zarad tvojih "šlamparij" pač boš ane, ampak s tem če te tera v autošoli da vozš brez napake ne bo naredu ma čist nč.jst se ne spomnm ene ure v autošoli, da bi jo odpelala brez usake napake,pa zdej pelem čist drugač.
jst sm mela na društvenem ceu list popisan, pa sm itak šla skoz, sej to ni nč.Prva glauna me je pa zajebala zarad krneke bedarije. :roll: lej res zatežmu, al se pejt pa sama prjavt, sej mislm da se greš lahko.če ne pa menjej autšolo,ker ti bo šou sam dnar u brezveze.
zdej nevem, če poveš autošolo pa ti kdo lohk pomaga če nategujejo...
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

ja sej naslednjič ga bom res mal zagnjavila, sploh če mi bo šlo dobro tisto uro. Avtošolo mi je pa ful bedno zdejle prot koncu menjat, nevem. pa še neki morš plačat, če bi menjala...pa še ful mi je priročna ko je sam 5 min stran od mojga doma. Bom rajš najprej mal inštruktorju zatežila, če mi bo pa kr vleku pol bom pa res mogla začet razmišljat..samo je pa fora, da pa v novi pa spet se na avto navadit pa ti gre spet zihr ene 5 ur. :roll: mah bom vidla kako bo...
Za ime avtošole pa zaenkrat dokler sem še tam ne bi javno razlgala...sem pa gledala tisto statistiko ko majo kolk procentov folka naredi v prvo pri avtošoli..pa so tko use aš iz ljubljane naštete (al iz cele slo sj nevem točno) in ima naša največ procentov :?: mogoče zato, ker te tok vozjo do glavne...sam upam, da ne bom jst potem povprečja kvarla, ko bom mogla it nevem kolkrat. :P
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ej ja,sej te štekam....
sam res,zatežmu no da te nou nategval.
sicer je moja kolegica tud mela 5o ur,s tem a je že prej znala vozt in je vozila skos uredu, ampak ji je enako govoru da hoče kao da fura brez napake.Pol je sicr res glauno nardila u prvo, sam tole je bolj loterija, ker nkol ne veš kaj se unmu tm sprdne u glau da te vrže :roll:
no držim pesti, da lohk čimprej sporočiš datum glaune (oziroam usaj to da si prjaulena),pa da držimp pesti še za glauno da se nardi u prvo :)
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Ok hvala, sporočim ko se bo kej premaknil. :wink:
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a flesherka_ »

jas sem pa od mojga inštruktorja slišala eno drugo zgodbo, ko sem še vozla pri AŠ. in sicer, da inštruktorji morjo tak ko skoro vsake delavec imeti najmanj 40 urni delavnik, in če inštruktor nima dovolj učencev, potem te ki jih ima nafila da vozijo 40, 50 ur, da on normalno zasluži svoj denar. moj inštruktor je mene poslal na 21 na izpitno, je pa rekel da grejo eni že pri 18, 19. naj omenim da sem delala v mariboru. no dalje... mislim če je nekdo totalni antitalent za vožnjo je pol verjetno to vzrok da vozi 40 ur, načeloma pa ni razloga da voziš tak dolgo.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja nekak mogoče res ni razloga, sam useen, konc konceu tud jst nebi dala kot inštruktor, na cesto enga k mu recimo pomembno desno pravilo šepa, al pa k se ne zna uklučit na autocesto, še hujše krožnega speljat (vključevanje-izključevanje) tko kot je treba.
pač nevem, eni res gledajo na to, eni pa nategujejo.sam sej sam veš kako furaš in prbližn lahko ocenš al si sposoben se sam brez inštruktorjevih pedal zapelat, al nisi.

sicer se mi pa zdi tale tvoja zgodba mal neverjetna.Mislm ok, na dolgi rok za poflikat ure, mogoče že, ampak v enem mescu ne morš met še izpita, tko da enmu ne more tolk ur klanfat sam zarad njegovih ur.razen če pač kombinira ure od useh, to je pa pol možno da če mu manjka, da komu pač še kšno uro nabije več za vozt.
ma sej je ful tega nategvanja po autošolah.morš že prou merkat :roll:
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a flesherka_ »

tam je blo mišljeno ja.. da pač ma 20, 25 pacientov ki mu napolnijo tisti tedenski urnik in jih tak dolgo fura, da on naprimer najde novega učenca in pol lahko koga dejansko na izpitno pošlje.
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Skrat potepuh »

bubabiba napisal/-a:ja sej naslednjič ga bom res mal zagnjavila, sploh če mi bo šlo dobro tisto uro. Avtošolo mi je pa ful bedno zdejle prot koncu menjat, nevem. pa še neki morš plačat, če bi menjala...pa še ful mi je priročna ko je sam 5 min stran od mojga doma. Bom rajš najprej mal inštruktorju zatežila, če mi bo pa kr vleku pol bom pa res mogla začet razmišljat..samo je pa fora, da pa v novi pa spet se na avto navadit pa ti gre spet zihr ene 5 ur. :roll: mah bom vidla kako bo...
Za ime avtošole pa zaenkrat dokler sem še tam ne bi javno razlgala...sem pa gledala tisto statistiko ko majo kolk procentov folka naredi v prvo pri avtošoli..pa so tko use aš iz ljubljane naštete (al iz cele slo sj nevem točno) in ima naša največ procentov :?: mogoče zato, ker te tok vozjo do glavne...sam upam, da ne bom jst potem povprečja kvarla, ko bom mogla it nevem kolkrat. :P

Bubabiba, če misliš, da dobro voziš, se prjav sama... Resno!

Js postanem kr živčna, ko mi kdo omeni izpit zarad moje izkušnje.
Dobila sm enga inštruktorja in ker sm bla v dijaškem domu mi je blo fajn, ker je bil prpravlen delat med vikendi. Ok, kul... Na začetku sem bla ful navdušena, pol se je pa začel. Pr osmih urah sm hotla menjat ker me je začel vabit za vikend žurat, za par dni v eno kočo, govoril, kako sodelavke nateguje, kok se ga bo zvečer nažgal pa take stvari. Pa so mi rekl naj preprosto preslišim pa vozm d ne bo komplikacij. Pol sva se normaln zastopla neki cajta, nato me ni hotu dat na društvenga, dokler ni mami brez moje vednosti klicala na avtošolo in jih nazjala. Nato mi je začel, ko sm bla živčna al pa pr vklučevanju na avtocesto- pač v kritičnih trenutkih- gnjavt, kok delč greva s fantom, kaj počneva, kaj doma pravjo na to,... Ker nism hotla odgovarjat je ratu pasji in me nadiral za vsako stvar. Js sm si pa govorila, sam še mal, pa bo izpit, čist mal še... Ja, itak. Pol me ni hotu dat na glavno in me je je** z malenkostmi, čeprav sem bla prepričana, da sem sposobna narest. Pa spraševal, če mi je muca jezik pojedla, d nočem govort z njim, stokrat peljal po istih relacijah, kazal joške od ene ženske k jih je mel slikane na telefonu,... Enkrat mi je dojadil in sem ga nadrla kaj si misli da je... Pol je blo neki cajta kul, ampak en mesec nism mogla vozt in me je spet zajebavu. Končn me je pol prjavu na glavno, mi skos govoru, d itak ne bom naredila, d dnar stran mečm (ja, ne a res?) pa take. Seveda me je tok napsihiru d sm šla v prvem križišču čez rdečo, budala js. Spet vožnja in teženje naj me prjav, drgač ga bom js km prjavla, zajebavanje, sramotenje pred drugimi kandidati v avtu,... (Ne vem, če sm bla že kdaj tok potrpežljiva s kom, želela sm si sam čimprej narest ta fu*** izpit).
No, po 7 mesecih in 62 urah sem naredila čist lepo, skoraj brez napak. Lahko bi pa pri 30... In pol mi na konc še pošljejo d morm plačat še neki, ker so se vmes ure podražile. Ja, seveda, zaletite se nekam. Potem klici lastnice avtošole, d me bojo tožl (- ja, dejte, če si upate!) pa take.
Ene dva meseca po tem je šel moj inštruktor v umobolnico... Matr me je mel, d bi jih stožla sam pol se mi res ni dal ukvarjat s tem in vsega pogrevat. Zdej je moja roza knjižca sveta stvar, ker sm si jo res priborila...

Tko da-joj, kako sm bla neumna, d sm se pustila!
Če misliš, da znaš, se prijavi sama in ne čakat... Pa kaj če ne narediš v prvo, vseen boš ogromn pršparala, če ne druzga pa živce. Pa srečno!
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Zaklenjeno