Študij: Zdravstvena fakulteta
-
- Komunikatorka
Na VŠZ se lohk upišeš po keri kol sredni šoli al pa gimnaziji. Majo pa tisti iz nezdravstvene še en teden dodatnih vsebin - kabinetne vaje pred začetkom faksa. Kao en diferencialni, kjer se učiš postle postilat ipd, kar pač delajo na sredni zdravstveni. Uglavnem nič drastičenga.
FTH.....uibr težko gor pridt, pa od kolegov k so končal vem, da je šiht tud bl bedn ... sam dopoldne, majhna plača... Poznam 4, ki kljub diplomi iz fth delajo kot tehniki, ker se pač z nočnimi in nadurami več zasluž.
Kar se pa fizke tiče ..... bl smešno kot resno ....še izpita ni blo - sam eno skripto si mogu narest.
Vaje pa obup itak. Prvi letnik še gre, drugi in tretji pa poraz ..... v zadnem letniku sm mela frej
2 tedna septembra
3 teden januarja
1 teden februarja
cel april
pol smo pa delal na polno junij, julij, avgust, septembra pa strokovni praktikum....
FTH.....uibr težko gor pridt, pa od kolegov k so končal vem, da je šiht tud bl bedn ... sam dopoldne, majhna plača... Poznam 4, ki kljub diplomi iz fth delajo kot tehniki, ker se pač z nočnimi in nadurami več zasluž.
Kar se pa fizke tiče ..... bl smešno kot resno ....še izpita ni blo - sam eno skripto si mogu narest.
Vaje pa obup itak. Prvi letnik še gre, drugi in tretji pa poraz ..... v zadnem letniku sm mela frej
2 tedna septembra
3 teden januarja
1 teden februarja
cel april
pol smo pa delal na polno junij, julij, avgust, septembra pa strokovni praktikum....
ojla. mene pa zanima nekaj v zvezi s študijem laboratorijska zobna protetika. a je ta študij letos na novo? a mi zna kdo bilokaj v zvezi s tem študijem povedat? in kako zgleda ta izpit iz ročnih spretnosti, ki je vreden 70% pri vpisu?
zanima me še, če bi tudi pri tej smeri morala narediti tiste 2 tedenske vaje, ker sem iz gimnazije?
zanima me še, če bi tudi pri tej smeri morala narediti tiste 2 tedenske vaje, ker sem iz gimnazije?
Izpit je sestavljen iz treh delov:
− risanje (papir, svinčnik): Povečava s pravilnim razmerjem, Zrcalna
risba; preizkus traja 2 uri;
− modelacija z nanašanjem voska (vosek): Oblikovanje konkavne in
konveksne površine ter površin različnih naklonov - oblike različnih
površin so združene v enem liku; preizkus traja 2 uri;
− oblikovanje z odvzemanjem (mavec): Oblikovanje po obodnici
izbranega lika z odvzemanjem materiala, Oblikovanje pravokotne in
polkrožne stopnice v več nivojih z odvzemanjem materiala,
Oblikovanje žlebičev različnih dimenzij po širini in globini z
odvzemanjem materiala; preizkus traja 3 ure.
copy paste iz www.vpis.uni-lj.si
− risanje (papir, svinčnik): Povečava s pravilnim razmerjem, Zrcalna
risba; preizkus traja 2 uri;
− modelacija z nanašanjem voska (vosek): Oblikovanje konkavne in
konveksne površine ter površin različnih naklonov - oblike različnih
površin so združene v enem liku; preizkus traja 2 uri;
− oblikovanje z odvzemanjem (mavec): Oblikovanje po obodnici
izbranega lika z odvzemanjem materiala, Oblikovanje pravokotne in
polkrožne stopnice v več nivojih z odvzemanjem materiala,
Oblikovanje žlebičev različnih dimenzij po širini in globini z
odvzemanjem materiala; preizkus traja 3 ure.
copy paste iz www.vpis.uni-lj.si