Bodoče študentke

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
BabySun
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a BabySun »

*AnNy napisal/-a:offtopic

kdaj so informativci?

13.2. in 14.2.

za uro pa ne vem kako je..
mislim da je v petek ob 10.00 in ob 15.00, v soboto pa samo ob 10.00
ne vem, če to velja za vse fakultete.
ღ♥ ne sanjaj življenja..ampak živi svoje sanje ♥ღ
Uporabniški avatar
pika911
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pika911 »

lol :D hehe 13. in 14.2.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

hahaha petek 13 in valentinovo :rofl: fajn se mejte na informatiucih
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

rammsteingirl napisal/-a:z novim študijskim letom bodo šli vsi programi na bolonjo.

nam so v šoli rekli da morajo biti bolonjci od 2010 naprej..tosepravi ne naslednje študijsko leto, ampak še eno kasneje
Uporabniški avatar
kAtz
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kAtz »

no, js sm tud hotla it u mb na anglistiko, po bolonjskem sistemu, pa letos tam še ni. Tk da so mi vse načrte podrli z to ljubljano.. Pa še pike so tk visoke.. :(
....Thousands of years ago, cats were worshipped as gods.Cats have never forgotten this.....
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

OrangeLady napisal/-a:nam so v šoli rekli da morajo biti bolonjci od 2010 naprej..tosepravi ne naslednje študijsko leto, ampak še eno kasneje

Ne, to ni res.. Od leta 2009/2010 morjo bit vsi bolonjski, to se prav od letos naprej.

Z Zakonom o visokem šolstvu je določeno, da se bolonjski študijski programi uvajajo postopoma, najpozneje pa v študijskem letu 2009/10. To pomeni, da je razpis za vpis v 1. letnike starih študijskih program mogoč nazadnje v prihajajočem študijskem letu 2008/09. Vpis v 1. letnik študijskih programov v letu 2009/10 bo mogoč le še za bolonjske programe.

Visokošolske zavode zato opozarjamo, da pohitijo s prenovo predvsem dodiplomskih programov. Predlog razpisa teh programov za 2009/10 morajo namreč posredovati ministrstvu do 1. 12. 2008, pred tem pa morajo biti programi še akreditirani na Svetu RS za visoko šolstvo in vpisani v razvid visokošolskih zavodov. Poziv velja predvsem za tiste visokošolske zavode, ki na dodiplomski ravni še niso uvedli bolonjskih programov.

Mogoče v MB ne izvajajo anglistike kot enopredmetni študij, bojo pa vsi ostali po bolonjskem programu.
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

_mala_ napisal/-a:jaz pa ne vem kaj bi šla študirat in mi je ful bed, ker še mamo zelo malo časa. razmišljala sem za psihologijo, ampak so omejitve visoke in študij pravijo, da je tudi težki. zanima me tudi pravo, ampak tukaj je spet težava zaradi zgodovine, saj mi nikoli ni šla. zelo zanimiv poklic mi je tudi forenzik, ampak kolikot jaz vem študija za ta poklic ni -saj moreš in na eno naravoslovno smer in potem dalje.
kaj bi mi vi svetovali? in kako ste se vi odločili za študij?

sem bla na istem kot ti :D že ko sem mela vpisni list pred seboj in je bil še samo en dan do zadnjega roka oddaje, nisem mela ravno dosti pojma kaj bi študirala.. hotla sem nekaj z jeziki. in pol sem pač takorekoč na blef nekaj napisala.. ampak hvalabogu mi je študij zdaj všeč, tako da nisem ravno mimo vsekala :P

nevem..najbolje, da si narediš najprej vsaj nek ožji izbor poklicev, ki so ti všeč in se pozanimaš kater fax/vš rabiš za to.. pol se pa na podlagi tistega (in še drugih faktorjev..npr. zaposljivost,...) pač odloči za eno stvar. dostikrat namreč ni pomembno samo to, da nas stvar ful zanima..
good luck, saj še maš mal časa ;)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
.spela.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a .spela. »

BabySun napisal/-a:
.spela. napisal/-a:kaj pa socialno delo?:)

Jaz grem socialno delo!! 99% :)

o super vsaj ena...do zdej ne poznam še nubenga k bi šou na tole od mojih znanceu, tko da je treba mal tkole probat kej spoznt...kaj pa veš mogoče pa na koncu clo sošolke pristaneva=P...hehe
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Gre katera na FF (tja jih gre verjetno sicer kar dosti :)) na bibliotekarstvo?
Uporabniški avatar
Jaqueline
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jaqueline »

A gre katera na radiološko tehnologijo oz. visoko zdravstveno oz. laboratorijsko biomedicino?
sleepyheadgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a sleepyheadgirl »

_martina napisal/-a:a gre kera na komunikologijo - tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi?

ja js se za to odločam kr trdno
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

rachka_ napisal/-a:
_mala_ napisal/-a:jaz pa ne vem kaj bi šla študirat in mi je ful bed, ker še mamo zelo malo časa. razmišljala sem za psihologijo, ampak so omejitve visoke in študij pravijo, da je tudi težki. zanima me tudi pravo, ampak tukaj je spet težava zaradi zgodovine, saj mi nikoli ni šla. zelo zanimiv poklic mi je tudi forenzik, ampak kolikot jaz vem študija za ta poklic ni -saj moreš in na eno naravoslovno smer in potem dalje.
kaj bi mi vi svetovali? in kako ste se vi odločili za študij?

sem bla na istem kot ti :D že ko sem mela vpisni list pred seboj in je bil še samo en dan do zadnjega roka oddaje, nisem mela ravno dosti pojma kaj bi študirala.. hotla sem nekaj z jeziki. in pol sem pač takorekoč na blef nekaj napisala.. ampak hvalabogu mi je študij zdaj všeč, tako da nisem ravno mimo vsekala :P

nevem..najbolje, da si narediš najprej vsaj nek ožji izbor poklicev, ki so ti všeč in se pozanimaš kater fax/vš rabiš za to.. pol se pa na podlagi tistega (in še drugih faktorjev..npr. zaposljivost,...) pač odloči za eno stvar. dostikrat namreč ni pomembno samo to, da nas stvar ful zanima..
good luck, saj še maš mal časa ;)

pa obvezno si malo še oglej predmetnike določenih študijev, ki te zanimajo. poguglaj za razne forume določenih smeri. pozanimaj se, kdo že študira tisto, kar te veseli. tako boš dobila največ informacij, informacij iz prve roke!!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

js bom pa mogoče naslednje leto še študentka arhitekture.
Uporabniški avatar
*~Liesl~*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *~Liesl~* »

Jaqueline napisal/-a:A gre katera na radiološko tehnologijo oz. visoko zdravstveno oz. laboratorijsko biomedicino?

Js bom dala laboratorijsko biomedicino verjetno na drugo mesto... drgač pa gremo 3 iz foruma na lab. biomed., poglej mal nazaj :wink:

A gre katera na slovenistiko? To je pri meni trenutno na tretjem mestu.
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
Uporabniški avatar
_martina
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a _martina »

Jaqueline napisal/-a:A gre katera na radiološko tehnologijo oz. visoko zdravstveno oz. laboratorijsko biomedicino?

jaaaa.. vse 3 spadajo v moj ožji izbor..
Odgovori