*AnNy napisal/-a:offtopic
kdaj so informativci?
13.2. in 14.2.
za uro pa ne vem kako je..
mislim da je v petek ob 10.00 in ob 15.00, v soboto pa samo ob 10.00
ne vem, če to velja za vse fakultete.
OrangeLady napisal/-a:nam so v šoli rekli da morajo biti bolonjci od 2010 naprej..tosepravi ne naslednje študijsko leto, ampak še eno kasneje
Z Zakonom o visokem šolstvu je določeno, da se bolonjski študijski programi uvajajo postopoma, najpozneje pa v študijskem letu 2009/10. To pomeni, da je razpis za vpis v 1. letnike starih študijskih program mogoč nazadnje v prihajajočem študijskem letu 2008/09. Vpis v 1. letnik študijskih programov v letu 2009/10 bo mogoč le še za bolonjske programe.
Visokošolske zavode zato opozarjamo, da pohitijo s prenovo predvsem dodiplomskih programov. Predlog razpisa teh programov za 2009/10 morajo namreč posredovati ministrstvu do 1. 12. 2008, pred tem pa morajo biti programi še akreditirani na Svetu RS za visoko šolstvo in vpisani v razvid visokošolskih zavodov. Poziv velja predvsem za tiste visokošolske zavode, ki na dodiplomski ravni še niso uvedli bolonjskih programov.
_mala_ napisal/-a:jaz pa ne vem kaj bi šla študirat in mi je ful bed, ker še mamo zelo malo časa. razmišljala sem za psihologijo, ampak so omejitve visoke in študij pravijo, da je tudi težki. zanima me tudi pravo, ampak tukaj je spet težava zaradi zgodovine, saj mi nikoli ni šla. zelo zanimiv poklic mi je tudi forenzik, ampak kolikot jaz vem študija za ta poklic ni -saj moreš in na eno naravoslovno smer in potem dalje.
kaj bi mi vi svetovali? in kako ste se vi odločili za študij?
rachka_ napisal/-a:_mala_ napisal/-a:jaz pa ne vem kaj bi šla študirat in mi je ful bed, ker še mamo zelo malo časa. razmišljala sem za psihologijo, ampak so omejitve visoke in študij pravijo, da je tudi težki. zanima me tudi pravo, ampak tukaj je spet težava zaradi zgodovine, saj mi nikoli ni šla. zelo zanimiv poklic mi je tudi forenzik, ampak kolikot jaz vem študija za ta poklic ni -saj moreš in na eno naravoslovno smer in potem dalje.
kaj bi mi vi svetovali? in kako ste se vi odločili za študij?
sem bla na istem kot tiže ko sem mela vpisni list pred seboj in je bil še samo en dan do zadnjega roka oddaje, nisem mela ravno dosti pojma kaj bi študirala.. hotla sem nekaj z jeziki. in pol sem pač takorekoč na blef nekaj napisala.. ampak hvalabogu mi je študij zdaj všeč, tako da nisem ravno mimo vsekala
nevem..najbolje, da si narediš najprej vsaj nek ožji izbor poklicev, ki so ti všeč in se pozanimaš kater fax/vš rabiš za to.. pol se pa na podlagi tistega (in še drugih faktorjev..npr. zaposljivost,...) pač odloči za eno stvar. dostikrat namreč ni pomembno samo to, da nas stvar ful zanima..
good luck, saj še maš mal časa
Jaqueline napisal/-a:A gre katera na radiološko tehnologijo oz. visoko zdravstveno oz. laboratorijsko biomedicino?