sol v prehrani
pa še en članek o soli
tole je pa števc kolk soli ma kej: KLIK, pa potem preračunajte, kolk z vsemi živili date soli v sebe...Tor, ne, boš računal?

anoyel napisal/-a:kr.ena napisal/-a:Stvar okusa. Jaz imam itak ponavadi "manjšinski" okus in stvari, ki so meni všeč, velikokrat ukinejo. Luna bo prej propadla kot Duel, ki je btw tudi slovenski.
Ne bi rekla! Duel je izdelek podjetja Šampionka, katere lastnik je iz Zrenjanina, Srbija. Torej je srbski izdelek. Preveri pa boš videla
*purple* napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:sončk napisal/-a:vDomača kmečka hrana, najbolj zdrava? Ne vem, kdaj so ble raznorazne klobase, jajca in mastno mleko, siri, zdravi.
A umetne klobase z multi veliko dodatkov so pa zdrave
pristno pravo slovensko kosilo; žganci, repa/zelje, kranjska klobasa,kuhan krompir z ocvirki, so sploh med najslabšimi in najmanj zdravimi kosili.V tem primeru je boje, če greš na dva hamburgerja s pomfrijem v mcdonaldssem zanč brala da tako kosilo usebuje, destkraten vnos soli v telo, kot ga telo lahko sprejme normalno in poleg mašob, še to tolk bolj upliva na nabiranje kilogramou in pacanje telesa.
od takrat anprej ne jem ne zelja, ne ocvirkou ne klobase!
kako zgledajo pa klobase z mutli veliko dodatkou?
Ok, če so pakirane itak, ampak une nepakirane pri mesarju?
Kaj pa domače klobase, dejansko res misliš da so prave pristne?ok, če ih doma delate itak veš kaj je notr, načeloma sm pa slišala, da kdo še marsikaj drugega da v klobaso, kar ni lih najbolj primerno...sploh v krvavice.
*purple* napisal/-a:in *mala* mogoče vi mate domače klobase, ki ste jih vi pridelali, veliko folka jih pa nima.In sploh nima veze vaša domača pridelava, sestavina je še zmeri ista!
Mogoče tebe klobasa ne bo zvila, ker jih verjetno ješ že celo žiulenje ker jih imate doma....Ampak jst sm pa po polovici klobase, kot da bi pojedla tri dunajce;napihnjena, zaprta, dve uri sem čist paf!
sanjasanja napisal/-a:Ti se kar prehranjuj z hamburgerji, jaz se bom rajši z zeljem, čeprav nisem njegova ljubiteljica, ampak bova videle katera bo imela težave z zdravjem, celulitom,... Glede ocvirkov se pa strinjam, a za nje ni nihče napisal, da so zdrava hrana.
Glede klobas mislim naših domačih, ki jih delamo sami iz domačega mesa. Nisem rekla, da so klobase zelo, zelo zdrave, ampak boljše od trgovinskih z multi-beri veliko dodatkov (za daljši rok trajanja, lepšo barvo,...)
Nisi dojela bistva. Gre se za razliko med domačo in kupljeno klobaso. Sestavine vsekakor niso iste. V domači pridelavi ponavadi ni nobenih sumljivih dodatkov. Glede soli-trgovinske so bolj slane.
sončk napisal/-a:kr.ena napisal/-a:Pa še to: perem in pomivam z Luno.Ker je slovenska blagovna znamka in ker je edina na tem področju, ki nima debilnih oglasov.
Jst bi pa glih za Luno rekla, da ma presneto debilne oglase, namenjene kvazi modernim družinam, ki jim je pomembno, da pakunga mehčalca lepo zgleda, ko stoji na pralnem stroju.
*mala* napisal/-a:Se mi pa zdi žalostno, da slovenske sestavine izvažamo drugam (npr. v Italijo), naše firme pa uporabljajo tuje sestavine (zakaj bi se madžarske kumarice vložene v Slo razlikovale od tistih vloženih na Madžarskem).
lorelaj napisal/-a:
Mogoče so res debilni, ampak svoje delo pa očitno dobro opravljajo, saj ne poznam Slovenca, ki ne ve, da obstaja znamka Luna. Še več, vsi vejo katere izdelke ima Luna, poznajo slogan in še celo pesmico iz Oglasa znajo zapeti.