Samo še kritike

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka

Samo še kritike

Neprebrana objava Napisal/-a maffy »

Se vam je kdaj zgodilo, da bi imeli občutek, da vas vsi okoli vas samo še kritizirajo.
Sem v kar precej bednem obdobju svojega življenja in ne kaže, da bo kdaj bolje. Sama sem precej popustljiva do drugih in jih zelo spodbujam, povem informacije, ki jih vem, se ukvarjam z njimi. V zadnjem obdobju pa se mi dogaja, da me drugi samo kritizirajo. Npr. pri športu, sedaj je zunaj mrzlo in mi kakšne stvari ne ratujejo, da ne omenim, da sem komaj za silo pozdravila poškodbe. In to drugi vejo in namesto, da bi me vzpodbujali, kot jaz običajno druge ampak me začnejo,"aha tebi pa ne gre dobro, pomojem imaš šibko psiho". Mislim si:"Genij bemtiš, ne, zebe me.." Da ne omenim, da večina punc ostane celo doma, ker je mraz.. A naj zaradi tega, ker so drugi "na ego" še jaz ostanem doma? Prav bedno mi je postalo hodit z njimi okrog. Skratka, sprašujem se, če sem res tako bedna ali kaj... Prav briljantna vem, da nisem pa tudi ne razglašem okoli, da sem.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Poskušaj cenzurirati kritike, ki se ti po premisleku zdijo brez prave podlage. Včasih pa je v kritikih, seveda konstruktivnih, ki nam jih servirajo ljudje, ki nas poznajo, veliko resnice. In uporabnosti. Samo tisti del ega, ki ti ne pusti, da bi prisluhnila, si priznala lastno šibkost in zrasla, je treba prebiti.
Uporabniški avatar
Heartless
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Heartless »

Se strinjam z MsN. Včasih je le dobro prisluhniti kaj nam ljudje govorijo in malce premisliti sam pri sebi, če je to res in kako našo stvar treba pogledati tudi z drugega vidika.

Se mi zdi, da bi bilo popolnoma nesmiselno doma ostajati, ker tako delajo tudi nekatere druge osebe...konec koncev, saj nisi odvisna od njih, mar ne?

Tako sem tudi sama zaradi pritiskov delala kot drugi, četudi mi ni bilo všeč, potem pa sem premislila in delala po svoje, ker sem hotela tako in se ne pustim drugim.

Svetujem ti, da malce premisliš o sebi, o svojih dejanjih in bodi zvesta sama sebi, to bo še najbolj pošteno!

Moje skromno mnenje, pa lep pozdrav :kleeblatt:
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

Mogoče te nekateri sploh ne kritizirajo, ampak si samo ti v takem obdobju, ko vsako stvar vzameš za kritiko? Glede na to kar si napisala, sem dobila občutek, da pretiravaš in si preveč občutljiva. Še toliko ljudi v življenju bo grdo govorilo o tebi in te kritiziralo, zato najbolje, da dobiš malo tršo kožo.
Če se kritike stalno ponavljajo in gre vedno za isto stvar, potem lahko to vzameš kot nekaj pozitivnega in poizkušaš doseči določene spremembe (seveda samo take pri katerih boš še vedno poslušala tudi sebe in ne samo drugih).
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a maffy »

Jah, verjetn sem zdajle malo občutljiva, je prav hecno obdobje v mojem življenju. Vse oz. obe pravi prijateljici sta se decembra preselili v tujino (vsaka od teh dveh v svojo pravljico) jaz pa ostajam sama z ljudmi, ki jim v bistvu .... ah.. In pojavljajo se samo kritike. Meni se zdi pa da nisem tako slaba in se kljub poškodbam in mrazu trudim. Pa fora je, da se zavedam tega, da mi ne gre dobro, ne vem zakaj imajo drugi željo, da mi to še enkrat posebej povejo. Potem se vprašam a vseskupaj še bolj grozno kot si mislim? Najbolj zanimivo pa je, da se oglašjo ravno taki, ki jim ravno tako ne gre neki ful dobr. Prav eden pomojem še mal izstopa, meni se zdi celo kot, da motorično z njim ni vse ok. Čeprav nisem nikol "zamorila dneva" in to naglas povedala. Nekak mi sploh ni fora, da bi to počela, in se mi sploh ne zdi fora v tem kdo je neki boljši. Kva za hudiča majo drugi tako željo po tem, da mene kritizirajo in se grejo neki.. Jaz tega drugim ne delam...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

maffy napisal/-a: Najbolj zanimivo pa je, da se oglašjo ravno taki, ki jim ravno tako ne gre neki ful dobr..

Obrambni mehanizmi. Preprosto. In vedno prisotno, zato se navadi ali pa izogibaj taki družbi.
Odgovori