Zakaj fante privlačijo mlajša dekleta?
Js sm en tistih primerov, k mu rečejo "zarečenga kruha se največ poje"... skos sm govorila da mlajšega od sebe ne bom imela, da ni šans, da so to sami otroci (ko sm gledala svoje sošolce kako so se obnašal) in baaam kaj se zgodi, začela hodt z mlajšim, sicer ni nekj ful mlajši oba sva isti letnik sam da sm js februarja rojena on pa septembra, tko da je samo 7 mesecev.
In se ful dobr ujameva in vse.
Se pa strinjam, da kšni mlajši se pa res tko obnašajo, da ti kr slabo rata in razumem k punce pravjo da pač niso za to da bi ble z mlajšim.
NoSex ti pa mal preveč pridigaš in dobesedno težiš folku ker pač ni istega mnenja kot ti...pač vsak svoje....
Pri teb mam prou občutek, da kr hočeš folk v nekej prepričat, da tist kr ti misliš da je samo to prov in nč druzga..navem tak občutk sm dobila po tvojih napisanih postih.
In se ful dobr ujameva in vse.
Se pa strinjam, da kšni mlajši se pa res tko obnašajo, da ti kr slabo rata in razumem k punce pravjo da pač niso za to da bi ble z mlajšim.
NoSex ti pa mal preveč pridigaš in dobesedno težiš folku ker pač ni istega mnenja kot ti...pač vsak svoje....
Pri teb mam prou občutek, da kr hočeš folk v nekej prepričat, da tist kr ti misliš da je samo to prov in nč druzga..navem tak občutk sm dobila po tvojih napisanih postih.
Live your life like you want
- Skrat potepuh
- Debatorica
- Kraj: Gorenjska
NoSex napisal/-a:Respectam to, da ti leta niso nikomur pomembna, vendar takih je veliko. Na žalost.
Dej prebol, no! Uh, te ne maram. Pa ne zarad tvojega mišljenja, ampak zato, ker preprosto ne morš dat miru in ne dopustiš drugih mnenj... In to leti na vse teme, v katerih sodeluješ. Doooh, lepo d si povedal svoje, ampak nekdo se ne strinja s tem in pač to sprejmi, OK?
Pa punce tle nis(m)o vse plehke, kot ti misliš... Niti nis(m)o vse nastrojene prot teb.
Js sm že bla z mlajšim (pa ni bil ful mlajši) in je blo super. On je bil eden najbolj fajn fantov kar jih poznam, predvsem pa bolj zrel od večine v moji generaciji, in sva še vedno prjatla. Starost kot sama se men ne zdi zelo pomembna, zrelost je čist drugačna od osebe do osebe. Zdi se mi pa zelo pomembno, da ima fant iste interese kot ti. Če ima ženska proti 25, ki se želi počasi ustalit in zaživet življenje v dvoje ali celo imet družino, bo pač težko s 20-letnim fantom, ki živi za prijatelje in žur, ker bi v tem primeru eden zanikal sebe in svoje želje v korist drugega. Ne pravim, da je nemogoče je pa težko.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
(Feri Lainšček)
Ja glede izkušenj. Če so se razšle z nekom, ki je bil starejši ne bodo nikoli našle razloga v raliki v zrelosti, če pa se bodo razšle z mlajšim bodo pa takoj rekle, da je bil premlad zanjo in posplošile, da so vsi mlajši taki.
A potem, če se razidete s starešim boste rekle... "Nikoli več s starejšim." Itak, da ne. To je ta bullshit, ki se mu reče dvojna merila in ga mrzim.
A potem, če se razidete s starešim boste rekle... "Nikoli več s starejšim." Itak, da ne. To je ta bullshit, ki se mu reče dvojna merila in ga mrzim.
NoSex napisal/-a:Ja, ja, ja. 25 letnici bo težko z 20 letnim žurerjem, ampak 18 letnici pa ne bo problem s 25 letnim zaposlenim. To vam hočem povedati.
Na tem forumu je kar nekaj punc, ki pri svojih rosnih 18ih že živijo skupaj s svojimi (starejšimi) fanti. Koliko se mi to zdi pametno, je druga tema

Torej je to dejansko starost, v kateri se želje in interesi med spoloma lahko precej razlikujejo. Posplošujem, vem, da obstajajo izjeme, ki bodo to moje pravilo potrdile.
Meni se sicer zdi še najbolj idealno, da sta partnerja vrstnika, ker mislim, da se tako najbolj razumeta in si najlažje stojita ob strani, ker pač približno naenkrat doživljata približno enake stvari, ne pa da je eden tik pred maturo, drugi se pa ubada s težavami iskanja prve zaposlitve.
Ja, seveda, da bodo šle živeti k starejšim fantom... Jasno... wanna be adult, jst mam fanta jst sm odrasla, jaz sem samostojna, ampak ravno to jih dela neodrasle.
Tukaj gre spet za družbene stereotipe. Moški je tisti, ki kao prinaša denar domov. Moški je tisti h kateremu se ženska preseli. V tem je fora, ne pa v zrelosti.
Itak pa sta debati "Ali bi hodila z mlajšim." in "Ali bi se preselila k mlajšemu fantu." na nek način identični.
Ja normalno, da bo starejši fant vzel k sebi mlajšo punco, da se bo lahko pohvalil "Veš jaz mam pa eno hudo 18 letnico, ki pri meni živi.", medtem, ko da bi pa punca rekla "Mlajši fant pri meni živi..." Jo bodo pa vsi čudno gledali. Pa tukaj gre spet za povsem nefunkcionalne družbene stereotipe.
Tukaj gre spet za družbene stereotipe. Moški je tisti, ki kao prinaša denar domov. Moški je tisti h kateremu se ženska preseli. V tem je fora, ne pa v zrelosti.
Itak pa sta debati "Ali bi hodila z mlajšim." in "Ali bi se preselila k mlajšemu fantu." na nek način identični.
Ja normalno, da bo starejši fant vzel k sebi mlajšo punco, da se bo lahko pohvalil "Veš jaz mam pa eno hudo 18 letnico, ki pri meni živi.", medtem, ko da bi pa punca rekla "Mlajši fant pri meni živi..." Jo bodo pa vsi čudno gledali. Pa tukaj gre spet za povsem nefunkcionalne družbene stereotipe.
Mah NoSex to maš ti v glavi te družbene setereotipe
Sj mogoč pa že delajo preko študenstkega servisa pa prispevajo denar, pa pol k se bojo izšolale se bojo pa pač redno zaposlile, kako pa ti veš kdo prinaša denar domov?
Lahko se tut zgodi da bo punci 18 letni težko s 25 letnim zaposlenim, ker se bo ona hotla izživet, on jo bo pa pri tem omejeval ker si bo naprimer želel družino in umirjen življenje...ti kr neki posplošuješ... to je stvar vsakega posameznika!

Sj mogoč pa že delajo preko študenstkega servisa pa prispevajo denar, pa pol k se bojo izšolale se bojo pa pač redno zaposlile, kako pa ti veš kdo prinaša denar domov?
Lahko se tut zgodi da bo punci 18 letni težko s 25 letnim zaposlenim, ker se bo ona hotla izživet, on jo bo pa pri tem omejeval ker si bo naprimer želel družino in umirjen življenje...ti kr neki posplošuješ... to je stvar vsakega posameznika!
Live your life like you want
- Skrat potepuh
- Debatorica
^^Ja, najbrž ti fantje živijo s punco, zato, da se lahko hvalijo pred kolegi, da majo mlajše... Dej no dej!
Pol tm tut js neodrasla, ker želim met stanovanje v Ljubljan, ker mi vožnja in neprestan nadzor najedata. Al pa me morda to, da je moj fant tok star kot js naredi mal manj neodraslo. Sam v bistvu sva pol oba neodrasla, ker pri teh letih in pri tem, da ni nihče zaposlen, želiva skup žvet... Hm, ne štekam čist, razsvetli me.

Pol tm tut js neodrasla, ker želim met stanovanje v Ljubljan, ker mi vožnja in neprestan nadzor najedata. Al pa me morda to, da je moj fant tok star kot js naredi mal manj neodraslo. Sam v bistvu sva pol oba neodrasla, ker pri teh letih in pri tem, da ni nihče zaposlen, želiva skup žvet... Hm, ne štekam čist, razsvetli me.
(Feri Lainšček)
(Feri Lainšček)
NoSex napisal/-a:Ja, seveda, da bodo šle živeti k starejšim fantom... Jasno... wanna be adult, jst mam fanta jst sm odrasla, jaz sem samostojna, ampak ravno to jih dela neodrasle.
S tem se celo strinjam do neke mere.
NoSex napisal/-a:Tukaj gre spet za družbene stereotipe. Moški je tisti, ki kao prinaša denar domov. Moški je tisti h kateremu se ženska preseli. V tem je fora, ne pa v zrelosti.
Poslušaj, tukaj govorimo o zelo specifični situaciji, ko gresta skupaj živet dva človeka v povsem različnih življenjskih obdobjih, zato je logično, da gre ona k njemu. Koliko najstnic pa ima svoja stanovanja?
Hkrati pa poznam precej primerov, ko je šel fant živet k punci, pa se nad tem ni nihče zgražal, tako da je vse to o zlobni družbi, ki ljudi omejuje, samo en konstrukt v glavi zagrenjenega človeka.
NoSex napisal/-a:Ja normalno, da bo starejši fant vzel k sebi mlajšo punco, da se bo lahko pohvalil "Veš jaz mam pa eno hudo 18 letnico, ki pri meni živi.", medtem, ko da bi pa punca rekla "Mlajši fant pri meni živi..." Jo bodo pa vsi čudno gledali. Pa tukaj gre spet za povsem nefunkcionalne družbene stereotipe.
No ne bluzit. Daj mi razloži, kako naj 18letnica najde mlajšega tipa in ga povabi k sebi živet. A ful 15letnikov prekipeva od želje po življenju s punco?
- Skrat potepuh
- Debatorica
kiny napisal/-a:Ja Skrat potepuh pač ker hočeš bit s fantm na svojem si pač neodrasla in se samo na vn hočeš kazat odraslo. Kr lepo se voz u Ljubljano da boš odrasla, ne pa se neki delat neodraslo, ker bi pač oba s fant živela u Lublan zart faksa...matr kok si neodrasla![]()
Ane?

Sm vedla, d nekje v podzavesti tiči drug razlog, sam priznat si nism upala...

(Feri Lainšček)
(Feri Lainšček)
No ne vem ce lahko tak sklep postavis. Tvoj argument z lahko pojasnimo z veliko dispariteto v velikosti teh populacij. Koliko je 18 letnic, ki imajo 6 ali vec let starejsega tipa? Koliko je takih tipov? 20 krat manj? Torej je tvoje opazanje da je zensk, ki zivijo s svojimi starejsimi tipi, toliko vec povsem brez vrednosti.jullia_ napisal/-a:NoSex napisal/-a:Ja, ja, ja. 25 letnici bo težko z 20 letnim žurerjem, ampak 18 letnici pa ne bo problem s 25 letnim zaposlenim. To vam hočem povedati.
Na tem forumu je kar nekaj punc, ki pri svojih rosnih 18ih že živijo skupaj s svojimi (starejšimi) fanti. Koliko se mi to zdi pametno, je druga tema, ampak dejstvo pa je, da ne poznam prav veliko 18letnikov, ki bi si že želeli živet skupaj s punco in prevzet vso odgovornost, ki jo skupno življenje prinaša.
Pa tudi je razlika med spoloma. 26 letnik ki je z 18 letnico bo veselo placeval stanovanje pa rihtal vse. Zenski bi pa kr hitro zacelo najedat da ima parazita. Tezko je pac bit dec pr bajti ce ona vse rihta pa placuje, kar hitro unici zvezo.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Kljub tvoji dolgi in zapleteni utemeljitvi še vedno mislim, da stereotip, da ženske hitreje dozorimo, velja do te mere, da prej želimo imet resnega partnerja in se ustalit. Koliko to komu uspeva, je drugo vprašanje, se mi pa zdi to pomemben vzrok iskanja starejših partnerjev.
Pa itak, da je to posplošeno. Ne želimo si vse dvajsetletnice poroke in otrok in tiste, ki smo še bolj odtrgane, se čisto dobro ujamemo s svojimi vrstniki. Ampak vseeno, tako globalno gledano se mi mlajši tip in starejša ženska zdita tako kratkoročno kot tudi dolgoročno najmanj kompatibilna kombinacija.
Se pa strinjam s teboj, da je v družbi še vedno zakoreninjeno prepričanje, da bo pravi moški lahko poskrbel za svojo žensko, jo preživljal, itd.
Že na tem forumu se lepo vidijo dvojna merila glede tega, da je vse kul, če tip preživlja punco, ker ona pač še študira, če bi bila situacija obratna in bi punca plačevala najemnino in vozila fanta na svoje stroške v šoping, bi bil pa kraval , da se čisto preveč ponižuje in da ne sme bit fantov predpražnik, ker jo samo izkorišča.
Pa itak, da je to posplošeno. Ne želimo si vse dvajsetletnice poroke in otrok in tiste, ki smo še bolj odtrgane, se čisto dobro ujamemo s svojimi vrstniki. Ampak vseeno, tako globalno gledano se mi mlajši tip in starejša ženska zdita tako kratkoročno kot tudi dolgoročno najmanj kompatibilna kombinacija.
Se pa strinjam s teboj, da je v družbi še vedno zakoreninjeno prepričanje, da bo pravi moški lahko poskrbel za svojo žensko, jo preživljal, itd.
Že na tem forumu se lepo vidijo dvojna merila glede tega, da je vse kul, če tip preživlja punco, ker ona pač še študira, če bi bila situacija obratna in bi punca plačevala najemnino in vozila fanta na svoje stroške v šoping, bi bil pa kraval , da se čisto preveč ponižuje in da ne sme bit fantov predpražnik, ker jo samo izkorišča.