Zelenjavo in sadje najraje kupim v Sparu.
lorelaj napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Ja, glede sadja in zelenjave pa res lahko pohvalm Lidl in Hofer, to se pa Mercator, Spar pa sploh, skrijeta. Majo velik bolj okusno in bolj pocen sadje in zelenjavo. Če bi se mi dal hodt z enga konca na druzga, bi po te zadeve definitivno hodila v Lidl, Hoferja pa še nimamo kje bliz.
Najbolj mi je pa še zmeri vse iz mamičnga vrta, vsaj vem, da je vse bio, pa po okusu 100x bolš od kupljenga. Komi čakam na poletje, ko je vrt poln vseh dobrot...namreč obožujem zelenjavo.
Sm se pa odločla, da bom začela kupvat okolju prijazna čistila, bom vse zamenjala. Ampak poznam sam Frosch, al kaj je že. A kdo kej posebi priporoča? Ok, mal sm OT s tem, ampak...
Meni sta pa sadje in zelenjava v teh trgovinah naravnost obupna. Ja saj na videz zelo lepo izgledajo, ampak enkrat sem kupila paradižnike (se mi zdi, da v Eurospinu), čez noč sem jih dala na balkon in potem popolnoma pozabila na njih. Po treh tednih, na čistem soncu (poleti, ko je bilo največ stopinj), sem se spomnila na te boge paradižnike in jih šla iskat. Paradižniki so bili taki kot takrat, ko sem jih kupila-živo rdeči, lepi. Fuj, samo v smeti sem jih vrgla. To sadje in zelenjava mora biti prav potopljeno v najrazličnejše konzervanse. Pa saj v Mercatorju in Šparu ni dosti boljše, ampak še vedno ne pride do takih ekstremov. Tako, da sadnje in zelenjavo najraje kupujem na bio tržnicah oz. jem domačo iz vrta ...
Drugače pa kot sem že prej napisala, nimam nič proti tem trgovinam, nekateri izdelki so prav okusni, sploh kakšni jogurti.
Od Slovenskih proizvodov tudi jaz kupujem Fructal (imajo res najboljše sokove) in pa mleko in mlečne izdelke iz ljubljanskih mlekarn, meso pa ponavadi kupujemo direktno od kmetov. Od gospodinjskih aparatov, pa imamo doma tudi največ proizvodov podjetja Gorenje.
lorelaj napisal/-a:Meni sta pa sadje in zelenjava v teh trgovinah naravnost obupna. Ja saj na videz zelo lepo izgledajo, ampak enkrat sem kupila paradižnike (se mi zdi, da v Eurospinu), čez noč sem jih dala na balkon in potem popolnoma pozabila na njih. Po treh tednih, na čistem soncu (poleti, ko je bilo največ stopinj), sem se spomnila na te boge paradižnike in jih šla iskat. Paradižniki so bili taki kot takrat, ko sem jih kupila-živo rdeči, lepi.
*purple* napisal/-a:lorelaj napisal/-a:Meni sta pa sadje in zelenjava v teh trgovinah naravnost obupna. Ja saj na videz zelo lepo izgledajo, ampak enkrat sem kupila paradižnike (se mi zdi, da v Eurospinu), čez noč sem jih dala na balkon in potem popolnoma pozabila na njih. Po treh tednih, na čistem soncu (poleti, ko je bilo največ stopinj), sem se spomnila na te boge paradižnike in jih šla iskat. Paradižniki so bili taki kot takrat, ko sem jih kupila-živo rdeči, lepi.
amm...glede na to, da pomojem ni dost bistvenih razlik od kje dobimo mi sadje in od kje eurospin, se jst nebi zanašala na to, da je markatorjevo sadje in zelenjava oh in sploh krasno, ker tko al tko, ni naše.
Poleg tega pa je pousod, razen če to ni označena bio predelava, sadje in zelenjava napumpana in pošpricana/pognojena z miljon različnimi zadeuščnami, da dobro izgleda, da je večje in na koncu koncev da te lepota premami, ker ni nobenga okusa.
Če omenim paprike, tiste velike zelene/rdeče/rumene, tkoo lepo zgledajo,a mpak okus imajo pa kot da bi plastiko jedu.Tud mal se ne morjo primerjat s parpikami popolnoma naravne zasnove, ki zrastejo na našem vrtu.Res so učas mal kodrlajsaste oblike, ampak okusa pa ni tazga v nobeni papriki iz nobene štcune!razlika je samo v tem, da mogoče v Hoferju mal lepš skrbijo za svoje naturalie, kot pa recimo v intršparu, kjer lohk vidš kar krepko število gnilih kosou umes.
kr.ena napisal/-a:Pa še to: perem in pomivam z Luno.Ker je slovenska blagovna znamka in ker je edina na tem področju, ki nima debilnih oglasov.
sončk napisal/-a:Ni res. In Finance in Dnevnik sta pisala o tujem poreklu njihovega mleka, še predsednica Ljubljanskih mlekarn je to potrdila. Ne da se mi iskat člankov.