Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti
-
- Komunikatorka
Jst sem tud mela to enkrat. Samo jst sem mela samo na enem ocesu rdec "podocnjak" v notranjem koticku pa sem mela eno bulico. No in to sem umivala ene 3 dni s kamilcami in je bilo potem ok.
Lahko, da je kaksno vnetje...
Drugac pa tuki mas en zdravstveni forum, klikni tam zdravstvene posvetovalnice pa izberi katero rabis. Moras se prej registrirat se mi zdi.
http://med.over.net/forum/
Ce pa ne bo boljs pa najbols da gres do svoje zdravnice.
Lahko, da je kaksno vnetje...
Drugac pa tuki mas en zdravstveni forum, klikni tam zdravstvene posvetovalnice pa izberi katero rabis. Moras se prej registrirat se mi zdi.
http://med.over.net/forum/
Ce pa ne bo boljs pa najbols da gres do svoje zdravnice.
USTNICE
Sedaj pozimi se mi ful lupijo ustnice, še posebi spodnja ustnica. Skoz se mažem z nekimi labelami, pa se mi še kar lupijo. Ne zgleda ravno lepo, pa tudi zdi se mi, da eni ljudje prov buljo pol v te moje čudne ustnice
A se kateri dogaja podobno? Katera priporoča kako labelo oz. kako drugo mazilo?
Sedaj pozimi se mi ful lupijo ustnice, še posebi spodnja ustnica. Skoz se mažem z nekimi labelami, pa se mi še kar lupijo. Ne zgleda ravno lepo, pa tudi zdi se mi, da eni ljudje prov buljo pol v te moje čudne ustnice

- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
haley napisal/-a:Sedaj pozimi se mi ful lupijo ustnice, še posebi spodnja ustnica. Skoz se mažem z nekimi labelami, pa se mi še kar lupijo. Ne zgleda ravno lepo, pa tudi zdi se mi, da eni ljudje prov buljo pol v te moje čudne ustnice![]()
Hm.. nevem..Kakšen piling (pa ne vsak dan) s soljo - na prstek daš sol pa pol tko nežno po ustnicah podrgneš. Potem pa spereš z vodo, pa si jih namažeš z medom. Pustiš nekaj časa (recimo 5-10 min) pol pa spereš al pa poližeš

Mogoče ne piješ dovolj vode?
Kar se pa tiče label...sama sem včasih bla čist nora na labele od Labello. Ful lepih barv, ful nori vonji ("okusi"). Ampak pol sem opazla da bolj k se mažem slabše je. Pa sem nekje prebrala (pa mislim tudi da je ena punca že napisala nekje v tej temi) da je v Labello neka zadeva,ki ti sicer na kratek rok da filing da so ustnice tipi topi, ampak da ti jih pa "na dolgi" rok samo še bolj izsuši.
Pa sem se letos "opogumila" in si kupila vazelin (labelo?) od Welede - Everon Lippenpflege (http://shop.weleda.com/item_detail.aspx?ItemCode=6440) pa je super. Nimam teh težav več. Ni tako prijeten vonj kot pri Labello, ampak je naraven in velik velik boljši za ustnice. Cena je pa mislim da okoli 5€. Mislim, da so nasploh vazelini, ki jih kupiš v trgovinah z naravno kozmetiko (oz od firm naravne kozmetike) najboljši

life is like a movie..and in the end-make sure that it is worth watching!
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
haley napisal/-a:rammsteingirl napisal/-a:jaz uporabljam vazelin Vitaskin hydro. pa še en vazelin v posodici od Dvorca Trebnik imam (kao naravna kozmetika). pa sta mi kul.
Kje pa tole prodajajo?
Vitaskin dobiš pomoje v vsaki drogeriji. pa še bolje navlaži kot pa labello hydro. drugače za drugega pa ne vem kje, ker sm ga dobila za darilo. imajo pa tudi spletno stran.
http://www.trebnik.com/
-
- Cosmopolitanka
Jst mam pa problem, da so moje ustnice preveč rdeče... kokr kj delam, rečmo da jem kaj pekočega postanejo ful rdeče. To me zlo mot, ker so mi všeč čist bolj nevidne oz. roza ustnice. A lohk to sploh odpravim razn z vazelinom, ki se mi po 20min izsuši?
♥ Ljubezen je kot šah; vedno te zbije kak konj, medtem ko osvajaš kralja
Dns sm bla pr dermatologu in mi je reku da me ne vidi več z labelo u roki. Namreč, rata mi tako rdeče okol ust usake tolko in to prau zrat labelle. In ko sm mal pomisnna se mi to dagaja od kar jo uporabljam. Sam k sm se lotla, prou nemom nehat. Vedno jo morem met pr sebi, u 3 tednih jo porabim :S In zdej nimam pojma kaj uporabljat nmest nje, kr mam čene ful suhe ustnce 

..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
- positive vibration
- Cosmofrik
Nič čudnega, da se vam ustnice izsušujejo po labeli. Tistim, ki se jim pa ne, se jim pa še bodo, sploh ob prekomerni uporabi.
Labele, oz. večina vazelinov v trdi obliki namreč vsebujejo sintetični vosek, ki v bistvu koži odvzame njene vlažilne snovi. To občutite kot suhost in potem se spet namažeš...in je tu začaran krog.
Svetujem vam, da sploh ne uporabljate label, saj ob zadostni količini zaužite vode niso potrebne - če pa imate nenadoma izsušene ustnice, pa ne pograbite kar po labeli, ampak raje spijte kozarec vode. Telo nam namreč s tem nekaj sporoča, me pa potem njegov klic na pomoč ignoriramo in ga utišamo z neko žavbo...
Če so ustnice suhe zaradi npr. vetra, temperaturnih sprememb itd. si jih zvečer skrtačkaš, namažeš z čez noč z medom, ga NE poližeš dol
in zjutraj so ustnice kot nove.
Če pa že reeees ne morte brez mazanja, pa naj bo vazelin v tubici, torej ne v trdi obliki, ali pa res prej preverite, da ne vsebuje sintetičnih voskov (ponavadi označen kot sytnetic wax).
Labele, oz. večina vazelinov v trdi obliki namreč vsebujejo sintetični vosek, ki v bistvu koži odvzame njene vlažilne snovi. To občutite kot suhost in potem se spet namažeš...in je tu začaran krog.
Svetujem vam, da sploh ne uporabljate label, saj ob zadostni količini zaužite vode niso potrebne - če pa imate nenadoma izsušene ustnice, pa ne pograbite kar po labeli, ampak raje spijte kozarec vode. Telo nam namreč s tem nekaj sporoča, me pa potem njegov klic na pomoč ignoriramo in ga utišamo z neko žavbo...
Če so ustnice suhe zaradi npr. vetra, temperaturnih sprememb itd. si jih zvečer skrtačkaš, namažeš z čez noč z medom, ga NE poližeš dol

Če pa že reeees ne morte brez mazanja, pa naj bo vazelin v tubici, torej ne v trdi obliki, ali pa res prej preverite, da ne vsebuje sintetičnih voskov (ponavadi označen kot sytnetic wax).
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Se popolnoma strinjam z positive vibration.
Sam stran z Labello - čist navadno sranje!
In če njenih slabih učinkov morda še ne čutiš - nč bat, jih boš kmalu.
Js res že kakše pol leta uporabljam Weledo in je miljonkrat boljša. Nikol še nisem mela izsušenih ustnic. Sem pa tut iz firbca šla pogledat sestavine v mojem Everonu (vedno hočem rečt v moji labeli,ampak v bistvu to niso labele, kr labello je znamka
) pa tega (sytnetic wax) ni not. Ma bolj naravno sestavo - vsaj tko se mi zdi : Simmondsia Chinensis (Jojoba), Beeswax (Cera Flava), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Euphorbia Cerifera (Candelilla), Rosa Damascena, Copernicia Cerifera (Carnauba), Vanilla Planifolia, Rosa Damascena, Citronellol*, Benzyl Alcohol*, Geraniol*, Eugenol*, Farnesol*.

Sam stran z Labello - čist navadno sranje!

Js res že kakše pol leta uporabljam Weledo in je miljonkrat boljša. Nikol še nisem mela izsušenih ustnic. Sem pa tut iz firbca šla pogledat sestavine v mojem Everonu (vedno hočem rečt v moji labeli,ampak v bistvu to niso labele, kr labello je znamka

life is like a movie..and in the end-make sure that it is worth watching!