Pijem samo in izključno espresso, najraje Illy, to je bolj redko, drugače pa Barcaffe ali Santana sta moja favorita.
jullia_ napisal/-a:To je po mojih kriterijih samo rahlo obarvana voda
Deci vode - vsaj dve žlički kave.
a_pikica_a napisal/-a:Js se na te žličke ne spoznam, a je to turška? Meni je turška![]()
Pijem samo in izključno espresso, najraje Illy, to je bolj redko, drugače pa Barcaffe ali Santana sta moja favorita.
merisima napisal/-a:E kofetarce,pa da vas ne pustim tukej brez dobrega recepta za kavico...
Ne vem,kolk vam je poznana južnjaška pećena kafa.
mislim,da to tiste,ki so iz bosne poznajo...
eto vam recepta:
tolk žličk kave,kolk je ponavadi date v vrelo vodo date v prazno džezvo in malo spražite(tolk sam da kava zadiši)pol pa takoj po tem zlijete vrelo vodo(ki jo pa po želji sladkate),premešate in that's it...čist simple.pa ful neko dobro aromo dobi kava.
Sp3lca napisal/-a:merisima napisal/-a:E kofetarce,pa da vas ne pustim tukej brez dobrega recepta za kavico...
Ne vem,kolk vam je poznana južnjaška pećena kafa.
mislim,da to tiste,ki so iz bosne poznajo...
eto vam recepta:
tolk žličk kave,kolk je ponavadi date v vrelo vodo date v prazno džezvo in malo spražite(tolk sam da kava zadiši)pol pa takoj po tem zlijete vrelo vodo(ki jo pa po želji sladkate),premešate in that's it...čist simple.pa ful neko dobro aromo dobi kava.
To je prava turška kava, razn tega bi mogu pa že kr k kavi, ki jo pražiš dodat sladkor. Večina sicer doda potem kavo v vrelo vodo-ampak prava turška je tko kot si ti napisala+sladkor.
merisima napisal/-a:jullia_ napisal/-a:To je po mojih kriterijih samo rahlo obarvana voda
Deci vode - vsaj dve žlički kave.
jp...jaz sm tud skos bolj močno pila.drgač je kot da bi si pes not jaca opral.
kava mora bit črna kot hudič,vroča kot pekel in sladko kot ljubezen.