Strah pred goloto, oralnim seksom

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a AniMaLisTik »

Jaz ti bom enostavno napisal dva dejstva

1. Prvo kot prvo zveza brez seksa ne bo in ne more bit nikoli uspešna, neglede na karkoli kdo reče, to ti more bit jasno.

2. Ta problem da si živčna , nervozna in da razmišljaš preveč o tem imaš ti in imajo ga tudi drugi , za to krivim družbo ki daje napačna sporočila na to kaj seks je , kaj naredi dobrega ljubimca itd...
To je bulšit , seks pride od znotraj in je del podzavesti , vse kar moreš naredit je da uživaš in se prepustiš, pustiš da te želja in strast vodita.
Če si res v tem , se prepustiš in res ljubiš drugo osebo potem nemore nič it narobe.
____AniMaLisTik____
Murphy the housedog
Komunikatorka
Komunikatorka

Re: Problem

Neprebrana objava Napisal/-a Murphy the housedog »

SweetChild napisal/-a:Lep pozdrav,

sem na novo prijavljena na forumu in sem se po dolgem premisleku odločila, da tudi jaz napišem svojo težavo, ker sem vidla da najdem lahko veliko koristnih nasvetov.
Problem je sledeč; imam partnerja, s katerim sem že 4 leta, se ljubiva, zadnje mesece živiva skupaj in se na splošno ujameva v vsem. Razen v najpomembnejšem seveda, seks :( . Oziroma, da bom bolj natančna, v temu da seksa sploh ni :cry: . In problem je v meni, in to taki problem da se ga že 4 leta trudim rešit in sploh mi ne uspe.
Da začnem od začetka, s fantom sva na začetku probala posteljne akcije ampak nikakor ni uspel penetrirat. In to zato, ker sem jaz tako živčna da sploh ni govora o tem. Prvo kot prvo (vem da se boste ob tem začudile) se grozno bojim njegovega junaka... :roll: . Pač, kako bi razložla, strašno se bojim in živčna sm da ga vidim in sploh nevem zakaj. In me jezi joj da nevem kaj. Če sva skupaj in se crtkava pa če ga čutim je vse lepo in prav in me sploh ne moti, sam bog ne daj da ga vidim brez hlač. Groza no :( .Drugo je pa to, da sm strašansko sramežljiva glede dejansko vsega, golote, da bi me opazoval golo, da o oralnem sploh ne govorimo ker me samo misel o njemu prestraši in gabi ( je to normalno? :? ). In sploh se ne uspem sprostiti, se mi zdi da že ob misli na to, da bo penetriral v mene s tisto stvarjo se mi spodaj kar vse stisne. No, problem je v tem da nevem kaj naj naredim, ker če ne drugega se mi zdi popolnoma krivično do njega, ker pač se mi ne zdi fer da me bo čakal celo življenje in prosil da mu dam. Saj je zlat in potpežljiv, sam večno ne more čakat samo name :( . In jaz vam vsem taaako zavidam ko berem vaše forume in ste vse tako pogumne in se vam nič ne zdi kaj takega, jaz pa se obnašam kot blesava najstnica, pa smo že šli skozi to fazo.
Oh torej, če ima mogoče katero podobno izkušnjo bi ji bla res res hvaležna če bi mi dala kak nasvet ker to že močno najeda najino partnerstvo in tud jaz sem enostavno sita biti devica pri fantu, s katerim sem že 4 leta! Aja, pa še to, upam da podobne teme še ni bilo, če pa je naj se tema premakne ali karkoli. Hvala vsem za odgovore.
:D :D
Ne a ti resno to?!?4 leta te že čaka poba???
:lol: :lol: :lol:
Svaka mu čast,res.Mal je takih,se mi pa smili,da ma tako bejbo k si ti!!!

Na tvoje vprašanje,če je normalno to,da te že sam misel o oralnem prestraši in se ti zagabi,ti pa odgovorim:NE LUBICA NITI SLUČAJNO NI NORMALNO TO!!!!
Get some help you little psycho!
Nass
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nass »

WTF? A ste vi normalni? Punca vpraša za pomoč z zelo resnim problemom vi se pa zafrkavate... Vsaj tiho bi bli.

SweetChild, kot mislim, da tudi sama veš, je tvoj strah neracionalen (penis ti pač ne more nič naredit, če se tako izrazim). In kot so dekleta rekla, za take primere je strokovna pomoč bolj na mestu.

Kaj pa fant pravi, kako on reagira?

A sta kdaj probala se gola božat v vinjenem stanju? (ne zdj totalno pijana, ampak tako, za živce) Pač samo ideja, ker drugega, kot da se obrneš na psihologa ti ne znam svetovat...
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kokica87 »

Fant te more imeti pa res rad da že 4 leta čaka... jaz si resne zveze brez seksa ne znam predstavljati.

Drugače pa a si mogoče imela v preteklosti kakšno travmatično izkušnjo? Pa se jo mogoče tudi ne spomneš, ker si jo potlačila v spominu in podzavestno zdaj nate vpliva? Tako kot so že ostali rekli je najbolje da se pogovoriš s psihologom ali pa psihiatrom, da ti pomaga razčistiti od kje ta strah pred seksom.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a piškotek* »

Se strinjam s kokico.

Kaj pa z vibratorjem si probala? Vem da is še devica in da vibrator glih ni prava stavr za prvič ampak ...
(s)mej se
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jaz se strinjam s tistimi, ki ti svetujejo strokovno pomoč. Mi na forumu ne vemo, kaj je vzrok za tvoje zavračanje spolnosti, ampak jaz bi takole na prvo žogo rekla, da je v ozadju nekakšna oblika spolnega nasilja.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Živjo SweetChild!
Razumem, da ti vse to že najeda, si ne predstavljam kaj doživljaš. Vendar mislim, da ni tukaj nič nerešljivega. :)
Imam pa vprašanje, saj nisi nič napisala kako se tvoj fant odziva. Kaj pa vajin odnos? Se kdaj kaj hecata, ščipata, lupčkata po telesu, te kdaj pohvali - kako si luštna, da imaš lepo telo, da si privlačna...? Ker, če ne ima tudi fant tukaj veliko krivde. Nisi samo ti kriva.

Pomemben je vajin odnos ali se o tem kaj pogovarjata ali se božata in ali sta skušala pramagati te probleme. Pomembno pri vsem tem se mi zdi to, da se sprostiš in da s fantom sodelujeta.

Napisala si, da si zelo sramežljiva. Tukaj boš morala, če boš želela normalen partnerski odnos, nekaj spremeniti. Graditi na sebi, se spoštovati, sprejemati se - sebe in svoje telo. Tukaj mislim, da bi bilo fajn prebrati kakšno knjigo, ki govori o spolnosti, o gradnji samozavesti... Joj sploh ne vem kaj naj ti svetujem. Ena punca zgoraj je omenila spletno svetovalnico, to se mi zdi zelo fajn ideja, npr. Sexsation, kjer je veliko strokovnjakov, ki bi ti znali kaj svetovati.

Kaj pa doma - starši, se razumete, so zelo verni, staromodni? Ker to lahko zelo vpliva na tvoj strah pred spolnostjo. Zdaj ko živita skupaj bi se lahko več spoznavala, odkrivala vajini telesi ali samo ležala gola na postelji in npr. gledala tv, brez pritiska. Drugič pa pripravila romantično vzdušje, spila malo vina in se tako lažje sprostila... Poskusi, škodit ne more.

Želim ti veliko sreče in javi se še kaj. :)
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jaz spet dvomim v verodostojnost napisanega. Res se mi zdi, da nekdo provocira. Če ne, se opravičujem, pametnega nasveta pa v taki situaciji skoraj ne upam dati, ker se mi zdi zares ekstremna. Oz. bi bilo zanimivo izvedeti, koliko si stara, kakšna je tvoja preteklost s fanti, si bila kdaj žrtev nasilja v kakršnikoli obliki, kakšno je tvoje dojemanje spolnosti, ki si ga dobila z vzgojo ipd.?
SweetChild
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a SweetChild »

No, prvo kot prvo s fantom mava kar lep odnos, sva veliko skupaj, mi daje vedno kumplimente pač veliko poljubov, dotikov. Zdej, seveda ni najbolj vesel za to situacijo sam je reku da me bo počakal ker naj bi me mel res rad. Na splošno sva zelo povezana in ljubeča.
Am, stara sm pa 20, on pa 21.
Vibratorja pač še nisem probala ne.
Pa še to, dvomim da bi se komu dalo take stvari zmišljat in bi blo lepo da bi si jih. Dvomim da bi se komu dalo to delat...ampak če mislite da ni res pač..
SweetChild
Sramežljivka
Sramežljivka

Aja pa še to. Kaj hudo travmatičnega se mi ni nikoli zgodilo, vzgoja relativno v redu, pač ni bilo veliko o seksu nikoli, ampak tud zatirana nisem bila nikdar. Starša na splošno sta kar v redu glede tega, sam pač jaz sem bolj zavrta in o tem sploh ne govorim z njimi.
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a PeggySue* »

Se pridružujem tistim,ki predlagajo,da poiščeš pomoč,oz.terapevta.Tudi sama sem pomislila,da imaš kako travmatično izkušnjo iz preteklosti,ali pa na to,da ti morda moški v resnici sploh niso všeč in si podzavestno to nočeš priznati.Brez zamere prosim,ampak na to misel me je navedlo dejstvo,da se njegovega korenjaka bojiš,oziroma se ti gabi.
Karkoli že je,ti bomo tu najbrž težko pomagali.Želim pa ti,da bi uspešno premagala ovire.
Gost

No, in če predpostavimo, da je vse res.

Pišeš, da se ti njegov spolni organ gabi. Si kadarkoli doživela kakršnokoli slabo izkušnjo? Si kdaj kogarakoli ujela v neprijetnem položaju, npr. starši, sorodniki, sosedi, popolni neznanci in bi lahko to vplivalo na ta odpor do penisa kot takega? Kaj točno se ti gabi pri vsem skupaj?

Kaj čutiš do fanta? Ti prija, ko se te dotakne, poljubi, objame? Ti je všeč, če te boža po telesu? Ali kdaj začutiš željo v sebi, da bi to počel čim dlje?

Zakaj točno si ne želiš spolnega odnosa? Zaradi strahu pred bolečino, nenačrtovano nosečnostjo, te je sram, ker se to 'ne spodobi' početi, te je strah, kaj si bodo drugi mislili, če izvejo, se bojiš, da ne boš znala reagirati, zadovoljiti fanta?

Kaj točno z intimnega področja sta že počela? Si se slekla pred njim ali te je tako sram telesa, da ne moreš? Česa točno na sebi se sramuješ? Kaj te moti ob pogledu na njegovo golo telo? Ti je kadarkoli v življenju bilo všeč kakšno drugo moško telo, npr. z reklam, v filmu? Kaj si takrat občutila v primerjavi s tem, kar občutiš ob pogledu na svojega fanta?

Odgovori sama pri sebi, teh vprašanj je nešteto in ne vem, če se da taka stvar rešiti preko foruma.
SweetChild
Sramežljivka
Sramežljivka

No, razmišljala sem da je mogoče edino problem takrat v tisti situaciji, ko nama ni uspelo. Mogoče me je zaradi takrat tako strah :( . Kakorkoli, hvala lepa vam vsem za nasvete, ki ste mi jih dale :) . Razmišljala sem, da zdaj ko živiva skupaj ne bi bilo slabo probat si uzet malo več časa zase (ko grejo študijske mimo :D ) pa bi se malo prisilila.....hm, glede na to da mi pa fant ne bi bil všeč pa pravi zame dvomim, ker si nemorem predstvaljat da bi mela boljšega in lepšega fanta no :D . Obožujem ga :D :D . Bom pa poročala kaj in koga, če bo ratalo :) . Pozitivno, pozitivno :lol:
SweetChild
Sramežljivka
Sramežljivka

Am..ne gabi se mi njegov pač vsi :lol: . Pač, gabi, mi niso nevem kako seksi. No, intimna sva bila že kar precej (sva probala) in tud se zelo zelo veliko "crtkava" in je vedno strastno. Sam, kadar pride do tega, da bi šla en korak dalje se pri meni vstavi, pač, nevem kako opisat, dobim blokado.
Gost

No, strah zaradi slabe izkušnje ob prvem poskusu razumem, vseeno pa ni najbolj razumljivo to, da v vseh 4 letih nista poskusila še enkrat. In, ko si napisala, da se boš zdaj pač malo prisilila - ne vidiš, da je ravno to tvoj problem. Zakaj bi se silila? Potem bo izkušnja še bolj boleča in travmatična. Seksaš, ker si to želiš, ker ti je lepo, ker hočeš bližino, ker zadovoljuješ potrebo in ne ker se moraš malce prisiliti in opraviti s to nebodigatreba zadevico.
Odgovori