V restavraciji ponavadi jem solato s piščančjimi prsmi na žaru, sam kaj ko vedno tlačijo malancane in bučke zraven. Bučke še lahko pojem, medtem ko malancana ne morem niti vohati.
Tunina mora biti v hladilniku dan ali dva, da je najboljša (tko k jota

), enako velja s testeninsko. Samo paradižnik naj se da naknadno noter.
V solati res ne morem videti rukole, večine vrst radiča, endivije iz trgovine (domača ima celo okus po solati), zgoraj omenjenih malancanov, bučk, kitajskega zelja in regrata. MsN me je še na zeleno spomnila. Ojoj

(upam, da se nism pri naglasu zmotila - zelena kot zelena in ne kot zelena solata, al kaj??)
In nikakor ne sme vsebovati peteršilja, česna, bučnega olja, alkoholnega kisa (sploh ne vem, kdo lahko to je, ampak od bivšega mat ni poznala navadnega kisa

) in jajc (mam jih ful rada, sam ne v solati)
Uff, drgač pa ja, grška - na Kreti sem samo to jedla in bi lahko živela samo od grške solate. Sam doma nima enakega okusa
Sem pa rahla obsedenka s paradižnikom. Domačim. Naši v Istri proizvajajo najboljše volovsko srce daleč naokoli
Stročji fižol - njami