Meni je žal za vse propadajoče slovenske firme, saj ima (je imela) večina zelo kvalitetne izdelke. Ampak enostavno je v svetu tako, da se je treba prilagajat razmeram.
Sama kupim slovenski izdelek, če se le da...
Pri hrani včasih gledam tudi na ceno (kadar kupujem sama), in raje kupim kak šparov cenejši izdelek, če pa je razlika ni preveč velika, si privoščim (

) slovenski proizvod (Ljubljanske mlekarne, Gorenjka itd).. Starša sta pa velika zagovornika slovenskih znamk, in tut sama sem se nalezla občutka, da je "naše sigurno boljše"
Glede oblačil? Tudi meni je res hudo za Beti... Jaz sem tam vedno kupovala kopalke, pižame, spodnje majčke in velikokrat tut modrce in hlačke, in sem bla ponavadi zelo zadovoljna z nakupom. (nekaj sem slišala da bo zdej beti šivala za mercator Linea znamko al neki podobnega... a katera ve kaj bo s tem?

)
Smuči in pancarji so bli pri nas vedno Elan in Alpina

, in prav tako se vsako leto na lov za škorenci in čevelčki odpravim pogledat v Alpino in Peko, in velikokrat najdem kaj zase...
Mura in kakšna Rašica pa nimata primernih krojev oblačil, pa tud cena se mi zdi dost visoka, glede na to da mi oblačila niso tako všeč...
Gospodinjskih strojev sama še ne kupujem, imamo pa doma kar nekaj Gorenjevih stvari...
Kot sem že napisala, meni je res žal za našimi tovarnami (in še bolj se mi smiljo vsi ljudje, ki so ostali brez službe), ampak je že tako, da je dandanes treba bit konkurenčen, če hočeš preživet...